![]() |
THOMSON SpeedTouch 780(WL)(i) - Broadband Voice IAD
jel ima netko iskustva s ovim modemom koji daje ISKON u njihovom paketu , na koji nacin spajam 2 kompa na njega i da li mi se na taj nacin usporava internet, hvala , pozz:beer:
|
Ako slučajno nisi dobila manual, dl. ovdje.
Neznam da li Iskon ima veze sa MaxTv - om i podrškom za istog, ali obzirom da taj uređaj ima 4 LAN priključka spajanje više kompova nije blem. Da li ćeš router konfigurirati tako da se koristi onaj glupi Dial-Up princip ili normalni Connection on demand ovisi o tebi. Ako je Iskon ne mijenja, standardna IP adresa tog uređaja je: http://speedtouch.lan or 192.168.1.254 by default). Lipo konfiguriraj uređaj u router mode sa Connection on demand i kompovi mogu nezavisno na internet (Broadband - Internet sekcija konfiguracije). Nebi bilo loše prije nego išta mijenjaš u konfiguraciji uređaja da napraviš backup postavki na komp tako da ako nešto faliješ ili pođe po zlu možeš "vratit nazad" (In the SpeedTouch menu, click Configuration. - Click Configure. - In the Pick a task list, click Save or Restore Configuration). Pogotovo zbog VoIP postavki. Šta se tiće tvog pitanja o usporavanju interneta ako su istovremeno spojena više kompova, do toga nebi trebalo dolaziti. Jedino ako trenutno nešto intezivno download - aš na jednom na drugom može internet malo zastajkivati ali ne na način da je "neupotrebljiv". Po mom iskustvu to se dešava zaista rijetko. EDIT: Evo popravio link (zeznuo copy - paste). |
puno ti hvala, ne znam zasto ne mogu otvorit link za manual, ali jos nisam dobila ni uredjaj , trebaju mi doc instalirat sredinom tjedna, tako da cu se onda javit kako je sve proslo, jos jednom puno hvala i pozdrav tebi i moru: goood :
|
Da li ćeš router konfigurirati tako da se koristi onaj glupi Dial-Up princip ili normalni Connection on demand ovisi o tebi. Ako je Iskon ne mijenja, standardna IP adresa tog uređaja je: http://speedtouch.lan or 192.168.1.254 by
Bok, da li jos koristis doticni uredaj?? ako da imao bih par pitanja |
slobodno reci, imam ga ja, a i sigurno još par ljudi na forumu pa ćemo iskombinirat nešto
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:49. |