![]() |
celeron 500 CPU: 92C
Jel to normalno, smrznuo se sistem i aj reko ajde da vidim u biosu temperaturu kad ono akze 92C ja reko nemoguce otvorim komp taknem hladnjak i sad imam opeklinu na prstu.
KAJ DA RADIM , znam da je srot ali ipak za surfanje sluzi. EDIT: uzeo sam dolje sada taj maleckani cooler i vidim da nema nista masno da nema nikakve apste(komp je star 10 godina niakd nsiam skidao kooler dolje tak da neznam dali je uopce bilo paste. Dajte mi molim vas recite jel se i na taj procesor stavlja pasta?Ipak je to star procesor pa ono neznam jel i an to ide? jel moguce da zbog paste se tako azgrijao ili mu ejdnostavno vijek trajnja ide k kraju? |
Pogledaj da se nije stara pasta zapekla. Očisti cooler, očisti proc. Stavi pastu jer 92°C nije normalno niti za ijedan procesor...
Inače, pasta se stavlja na sve procesore, grafičke, NB-ove...samo ne u velikim količinama jer onda dela kontra efekt... |
Taj cooler se vjerojatno nije ni vrtio jer proc drugačije ne bi mogao dosegnuti toliku temperaturu. Za tog Celerona je uobičajena temp do 40-50°C, nisam vidio da je neki išao preko toga.
|
to je slot1 ili 478?
|
huh neznam kaj je, no po rijecima slot 1 bi bio kao utor slican za ram memoriju?to nije.
Nego je slicno kao sto imaju amd socketi, procesor lezi na maticnoj pa ide hladnjak pa na hladnjak kooler. I ja si mislim da se taj ventilator vrtio nije, istina bog da je star 10 godina, jel postoje jos colleri i hladnjaci za te starudije? offtopic: Kolike pa bi temperature trebale biti bartona 3000+ To mi je drugi komp on se vrti na 48 kada je smao upaljen, a kada igram igre i neke stvari radim onda ide i do 55, 57. Nebih volio da mi oba izgore,hehehe |
Citiraj:
dada moj prijedlog je da kupis celeronu novi kuler, recimo spire falconrock2. |
Bartoni ovisno o reviziji trpe temperature od 80 pa na više. Ali ako promjeniš pastu mogao bi skinut neki stupanj
|
Tebi nije heatsink dobro sjedao izgleda, jer ti stari CPU-i se mogu hladit pasivno bez problema. Tulac 1.2 GHz se hladio pasivno sa nekakvim bezveznim hladnjakom, ili npr P3 600 MHz @ 850 @ 1.8V sa komadicem... necega. Ne kuzim jedino kak si se uspio opec : stoopid
|
pa, jednom sam primio svoju Alphu 6030 dok je "hladila" palomina, preko 70c load. i nije bilo ugodno, peklo je :D
makar nekako mislim da je ovih 92c laz, da je bar 10c manje, mislim da tih 92c nebi ni thunderbird otrpio :) |
nije laz, ja sam mislio isto da laze bios, jer nakon sto se zaledio windows ja sam isao restart pa da vidimo kaj kaze bios onak bezveze da vidim temperaturu buduci sam provjeravao temperature an bartonu.
Onda ueltim u bios i vidim maticna nesto 40, a CPU 92, OMG mislim si pa nemoguce da je tak vruc, pa to je da se zapali nesto skoro. Kako sam prije citao vodje da ti termostati znaju lagat i da treba prstom provjerit dali ej vruc odoh ja da vidim jel hladnjak vruc, onak ja sam mislio da cu osjetiti toplinu, ali kad ono stavim prst ono me opece... evo sad cu kupit pastu i kooler pa da vidimo. OFFTOPIC OPET: Barton 3000+ mi je box, no neznam dali sam na njega neku pastu stavljao koliko se sjecam nije bilo nikakve paste.... |
vjerojatno si dobio zvaku, tj. pasta je vec na cooleru bila... skini to i stavi normalnu pastu. i nemoj stavit puno, malecku piknjicu samo na jezgru, ostalo ne namazati :D
|
e da hvala na odgovoru, e sad sam ja stavio pastu malu mrvicu na mjesto gdje je bila ta zvaka, ali ta zvaka je dosta dugacka i na sredini je bila potrgana i neznam sad dali da struzem i na procesoru te kao neke komadice zvake ili samo ovo na hladnjaku?
i nekak mi je cudan taj procesor ta zvaka nije po cjelom procesoru bila nego samo maleckjani dio. EDIT: ili da se sada ne mucim s tim dali je ovo od 55c OK temperatura za BARTONA 3000+, mozda i ovaj pokazuje kojis tupanj vise ili nize? |
Staru žvaku moraš maknuti nekako. Pazi da nekaj ne zezneš...
Maknut ju cijelu, očistiti proc alkoholom ili acetonom (sam dobro rekao?) i onda staviti zrno riže nove paste na sredinu... |
Citiraj:
Citiraj:
|
OPET ja, evo novosti:
Maknuo sam nesto zvake sa collera i malo sa jezgre procesora, ALI ta zvakaca mi je malo cudna jer ona se dodiruje sa svake strane po 5 maleckanih kao cipova, pa taj dio maknuo nisam, e sad mene zanima sada: 1. temepratura mi je sada bila najveca 53 ali eto tek 1 sat radi komop a ja njga znam negasit po cjelu noc i dan, pa me zanima jel ovo 53 stupnjeva sada solidno, vidio sam da je gore netko napisao da je i 55 normalno. CELERON: Molim vas dajte mi neke coller ideje: Sto meni treba koji bi to socket bio za celeron 500mhz, jel da kupims amo ventilator ili cjeli kooler? P.S.ovaj kooler star 10 godina prestao se vrtjeti,lol Odtuda 92 celzijusa. EDIT: gledam cjene u vemilu kad ono sve prek 100 kuna a cjeli komp ne vrijedi 100 kuna,lol Jel nema neki jeftiniji ili nekaj. |
Pasta mora biti samo na jezgri, dakle onaj mali pravokutnik u sredini.
Taj Celeron je socket 370 i za njega bi bio dovoljan neki GT Igloo za socket A, ali njih više nema u Ve-milu... :rolleyes: |
da pa nisam sada nist kupio, pa sma ja improvizirao, dodao sam sa strane neki jako stari ventzilčatorcic i ovaj koji je crknuo se poceo vrtjeti natrag akda sam ga pocistio ali malo sporije.
Sadas su temperature do 53 celziusa, ali me zabrinjava sto kod everest programa on akze da je voltaza 2.1 a vidim da je ovaj mi barton 1.6 a x2 amd 1.3 pa mi je to malo cudno. |
Ako je jezgra Mendocino (250 nm), 2 V mu je normalna voltaža.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:15. |