![]() |
zašto se to dešava??
1 privitaka
radi čega se ovo dešava. ovak jučer sam kupio grafičku kartu asus 6800le 128mb i kartica radi super i sve ali me zanim pokušao sam pokrenuti simse 2 i oni rade s opakom rezolucijom i sve ali mi se dešava da kada pomičem miš da onako recimo na travi i na vodi se vide ovakvi kvadrati i zanima me radi čega se to dešava. pokušao sam na igrici promijeniti sve žive postavke i ništa. samo me to zanima jer na staroj ati radon-ki 9200se nije bilo tih problema ??
|
Jel kartica mozda otkljuca(va)na ili clockana? Jesi li dobro pocistio ATI-eve drivere prije instalacije ove kartice? Moze biti dosta uzroka... probaj skinuti RivaTuner, pa daj screenshot od pocetnog ekrana.
|
je kartica je otključana trenutno na 12.6 bila je na 16.6 pa se vjerojatno zbog toga to pojavljivalo. vračena je na 12.6 i na 350/800 Mhz i radi ko beba :D
|
Eto :) Makar u nekim igrama je moguce da na 16/6 uopce nemas artefakata, pa se isplati probat za svaku igru da li radi OK na 16/6 ili 16/5 :)
|
ej nepoznati, dali možda znaš koja je normalna radna temperatura dotične kartice. onako recimo igram neku bolju igricu, pa koja bi temp. trebala biti otprilike. računaj s time da sam kupio zalman vf700-cu cooler
|
Te bi kartice trebale ići do nekin 55°C u load-u sa Zalmanom. Možda i manje...
|
Pa nekih 60° uvrh glave, ali OVISI o puno toga.. provjetrenosti kucista, clockovima, naponu, pasti. Kolika ti je temperatura? Jel Zalman AlCu ili Cu? Koja pasta? Kakvo stanje u kucistu?
|
Moja je isla na 59, neka 61 u loadu , a koliko clockana vidis u sigu! zalma vf700cu je bio gore.
EDIT: oops, sorry, 53 negdje bila temp. evo ti SS, ali uzmi u obzir da ta LE serija ima jako velike oscilacija, sto s pajpovima, sto sa samom grafom, clockabilnosti itd. itd. itd. |
pa ovak trenutno je gpu 57 a ram 55 stupnjeva, zalman cu , pasta je warmeleitpaste (tako piše ) to sam u chipoteci kupio clock je 350/800 a u kučištu je jedan venet od 120 koji puše od iza preko cpu coolera ( ninja) prema van
|
Evo screenova, slikano iste sekunde cim je izbacio u windoze....
http://www.best.hr/share/Borna/3D%20Mark2003.jpg http://www.best.hr/share/Borna/3D%20Mark2005.jpg |
kod mene kad ju opteretim je isto negdje 55,znaci radi se o ovoj iz siga s zalmanom gore,tako da ok ti je temperatura ai ostalima ne odskace puno sve je u granicama normale zasad :beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:15. |