![]() |
Cool`n`Quiet ?
Kratko pitanje, ranije kad sam radio OC na staroj konfi nisam trebao isključivati
C`n`C, a ovu novu konfu ne mogu pomaknuti niti milimetra dok to ne napravim. Koliko je zapravo ovo štetno ako se malo bolje pazi na temp? I da li još netko ima ovakav ili sličan problem? |
Ugasio ga ti ili ne, nije štetno nikako.
To je jednostavno mehanizam koji procesor u idle stanju baca na niže voltaže i frekvencije (smanjuje množitelj na manju vrijednost). Ako isključiš, proc će raditi na frekvenciji na koju je postavljen bilo u idle-u ili load-u. Kada OC-aš, imao ti CnQ uključen ili ne, moraš gledati temperature. :) |
CnC i klokanje ne idu zajedno. Ako ćeš clockati sa default voltažom ne moraš brunuti. Procesori se griju više kad im dižeš napon, a ne takt a napon ne.
|
Isključio i uključio,mijenjao voltažu ali se apsolutno ništa ne događa.Ima li netko takvu matičnu ili S4 model da mi malo pomogne. Ovo je za poluditi,
stari A64 3000+ s754 je bio 2000@2600MHz sa box coolerom stabilno, a ovaj tak kak je. |
Vrlo vjerojatno nezreo BIOS. Mada, baš ništa ne prihvaća? Isključi CnQ za stalno...
Niti HTT nemreš mjenjat? |
Apsolutno ništa, probao HTT,voltažu,cpu,ddr što god taknuo = 0 bodova.
|
Vidim da ima više BIOS-a. Jel imaš najnoviji?
http://www.gigabyte.com.tw/Support/M...e=GA-M59SLI-S5 Daj pogledaj dal je to ta ploča... |
Moj je F5, ovaj jedan noviji popravlja kontroler,a drugi CPU ID - možda to?
|
Moraš probat pa sam vidjeti. Očito nema nitko drugi tu ploču da bi ti mogao reći najbolje.
Iskreno, kod moje ploče zadnji nije najbolji za OC, već predzadnji, tako da, probati jedan po jedan... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:38. |