![]() |
Krepala 6800gt?
Problem je slijedeći. :)
Grafička je do jučer radila super, imam nju više od 2g. i nikakvih problema. E sad sam htio igrati opet scarface, pokrenem igru i i baci mi cijeli ekran plavo bijelo zelenih crtica. Pod direct x opcijamam pod d3d na dx9 testu napravi to isto dok dx8 i 7 prolaze normalno, Na windowsima radi normalno. Pretpostavljam da se memorija optostila ili nešto slično? Uglavnom drivere sam promijenio više puta i formatirao 3 puta te stavljao različite drivere... |
Po svemu sudeci, riknula je :(
Edit: Probaj 3d mark provrtit, a druge igre? Kazes da u Win radi normalno... |
Probaj spustit clock memorije (downclocking) :confused: :\
|
Upravo to, mozda downclock memorije pomogne. Probaj provjeriti sto je s hladjenjem, makar sumnjam da je u tome problem. Bojim se da je memorija pokojna, RIP :(
|
Več je bilo nekoliko takvih slučajeva i u svakom je bio prijedlog: Spusti clockove i štedi za novu grafičku
|
downclock može samo odgoditi neizbježno a to je kupnja druge kartice
neko vrijeme će raditi na sniženim taktovima dok se i tada ne pojave artefakti pa onda opet downclock itd... no postoji još i mogućnost da probaš flashat bios na grafi (možda se zblesirao) i reinstalirat drivere te kako je SU rekao provjeri hlađenje |
Sad mi je žao kaj sam u ono vrijeme dao tolku lovu za grafu, a izdržala je 2 godine, a još dan danas je većina igara radila kako spada. Za tu cijenu bi čovjek mislio da bi trebala malo duže raditi. Imam sad neku pci grafu staru barem 13 godina i još sad radi kak treba :D. Ništa, drugi tjedan kupujem 7600gt, kolko sam čital malo je jača od ove a cijena 1200kn. Za nekaj jačega se nema love :(.
|
Evo smanjio sam direktno u biosu voltaže na 1.1m gpu na 300mhz i mem na 300mhz (600) i sad radi ok...
Hvala na savijetima. |
trpaj to u oglasnik :D
|
Citiraj:
Ja platio Leadtek 7600GT 950kn nova u hgspotu, a ide ko gluha svinja: goood : |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 08:15. |