![]() |
uhhhh..koji da piknem???2.4c ili 2.6c/800fsb
uhhhh,slatka dilema....ajde forumasi..za il protiv...
2.4c je jaki oc-er,cijena je ok(oko 1500-1600kn)..... a opet.. 2.4 b imam,pa me nekak cima da ipak maalcice jace piknem,nije ni 2.6c los za oc,po nekim forumima cak i jaci za oc od 2,4c ..pa si sad misli...2,6c je jos uvjek 1900-2000kn,pa i ta razlika u cijeni nije zanemariva.... uglavnom uhhh,kak sam rekel na pocetku,slatka dilema......naginjem 2.4c al stignem se predomisliti... ajde sad Vi...:beer: |
Ja bi 2.4. Ustvari takvog već imam. Jedini problem je memorija.Jer treba imat nekaj kaj radi na DDR500. 2.6 je dvosjekli mač. Jer ima viši množitelj pa podizanjem fsb-a megaherci rastu brže.
Najbolje ubodi jednog i drugog pa vidi :beer: |
da to je dilema ...
ali da se o tome puno rec ... bla bla bla... ukratko - brijem da bi si uzeo 2.4 jer je jeftiniji , a mozes izvuc iz njega slicne rezultate kao i sa 2.6 stvar je u tome dali je proc "elastican " za clockanje ako si maler,mozes ubost i 3.0c pa se nece ocat ni 100mhz |
De Lignjo nemoj brijat! Kakav maler? Nema tu toga. Sve se da pošarafit. Skoro sve ustvari.
|
Re: uhhhh..koji da piknem???2.4c ili 2.6c/800fsb
Citiraj:
ja imam 2.4c i radi mi na 3.37 u ove ljetne dane, sa malo jacim zracnim coolerom. e, sad po meni bi odluku trebao donijeti na osnovi sljedecih varijabli: tip ploce koju imas (865 ili 875 ) RAM koji imas zasto? zato sto i865 ima FSB/mem djelitelje na 3/4, 5/6 i 1/1, a i875 3/4, 4/5 i 1/1, pa ako nemas mrcinu od RAM-a (ne znam za takvu) da mozes furat RAM na 450 MHz+ neces moci iskoristiti 5/6 (865) i pritom takodjer iskoristiti puni o/c potencijal proca. ovo je zvucalo opako.. da pojasnim: npr moja ploca/proc/mem: i875/2.4c/corsair 433 vrtim na 280*12 - djelitelj je na 4/5 -> 280*2*4/5 => 448 MHz RAM 3.36 GHz proc da imam i865 racunica bi bila 280*2*5/6 => 466.66 MHz RAM 3.36 GHz proc relativno sam siguran da mi RAM ne ide na 466 C2, tako da bi morao staviti na manji FSB i time izgubiti pa dragocjenih MHz. sa druge strane, kada bi imao 2.6c, drugi multiplier, pa je racunica drugacija i ide u korist i865.. eto, nadam se da je malo jasnije. sto se tice mojeg misljenja, ja biram svoju kombu uvijek (i875/2,4c) |
A baš sam krenuo pisat o svemu tome!
Bravo Shimpa :clap: |
Citiraj:
|
|
A tek miš! :p
|
Citiraj:
o razeru 2500 sam ga dosta popljuvao, pa su nam poslali novi model - 2100, bas ga cekam, kod Ozrena je, pa ce biti neki clanak.. nadam se da su ga popravili :) |
uffff,koji maheri!!!
Citiraj:
stalno me svrbi osjecaj kak to izgleda na 800mhz,pa kad memoriji otpustis uzde jer je sad ispod(radi fsb-a proca/533))snage na 390-395mhz.a ima jos puuuno lufta kak vidim...;) drugi tjedan idem u shopping a dotle ce se moj izbor iskristalizirati(pretpostavljam da je i sljepcu jasno!!--2.4!!!!!),jel ak tak lijepo ide u "crveno" kaj me briga kaj pise na procu....ko da cu se drzati toga!!! hu,ko ima jos na forumu KNXP-ku??? haloo?imam par konstruktivnih pitanja i prijedloga al na PM-u!! |
Re: Re: uhhhh..koji da piknem???2.4c ili 2.6c/800fsb
Citiraj:
sori na offtopicu ali sva ta oc-anja su pocela biti cisto preseravanje...sori ljudi ali nije to vise doba kad bi digo proc od 700 na 1000mhz pa mogao sve vrtiti s puno manje cekanja...ili kad su se aplikacije vrtile bolesno sporo pa je svaki megaherc gore znacio minutu manje na lodanju... a ak su ti shimpa ti negaheci tak vazni daj mi reci koje to aplikacije/igrice vrtis da vidis razliku? |
nemam nijedan od gorenavedenih i mitzek nemoj to uzeti jer sam tak reko, jer se shimpa vise kuzi u to. ali moram prosrati. koliko sam čitao po testovima (2.4, 2.6, 3.0) 2,4 se pokazao istim kao 2,6 do nekih 3GHz. a kada se diže do 3,5 2.6 odskače. više ih nisu dizali kao zbog ploča, ali tko zna... uglavnom, da meni 500-ak smrdljivih krznatih krvopija ne igra ogromnu ulogu za proc koji ću držati godinu dana i onda prodati za tih 500-700kn, ja bih uzeo 2,6. naravno, da sad uzimam uzeo bih 2,4 i držao ga do 2. mjeseca prodaje prescotta na 3,8 (cca 4.mj 2004), ali znaš da nemam para, tak da ono... prosudi. poslušaj shimpu. on zna.
|
Re: Re: Re: uhhhh..koji da piknem???2.4c ili 2.6c/800fsb
Citiraj:
|
Re: Re: Re: uhhhh..koji da piknem???2.4c ili 2.6c/800fsb
Citiraj:
|
Citiraj:
Trebalo bi nabavit stare P3 procove i bojkotovat kupnju ičeg jačeg na globalnoj razini.Pa da vidiš optimizacije kod programera! :rambo: |
Re: Re: Re: Re: uhhhh..koji da piknem???2.4c ili 2.6c/800fsb
Citiraj:
ja sam gledao malo po netu sto sve ljudi rade...za ulozene pare su mogli kupiti dual wxon sustave i tukli bi te svoje oc-eve ko blesavi... |
Re: Re: Re: Re: uhhhh..koji da piknem???2.4c ili 2.6c/800fsb
Citiraj:
evo na 11x200 sam dosao s 13x166 pa 10x200 na 11x200 i probao 11.5x200 i nije islo i ostavio na ovom...ram nisam uopce optimizirao.. ah da inace komp je na defaultu yadnjih par tjedana..moram malo po sigu prckati..budem sad... |
Re: Re: Re: Re: Re: uhhhh..koji da piknem???2.4c ili 2.6c/800fsb
Citiraj:
Ak nebude klokak memoriju nego nego ju vozil na defaultnih DDR450 ima je po 450 kunića puta dva jednako devetsto kunića. |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: uhhhh..koji da piknem???2.4c ili 2.6c/800fsb
Citiraj:
|
Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: uhhhh..koji da piknem???2.4c ili 2.6c/800fsb
Citiraj:
|
mama mi je rekla......
1 privitaka
šlušaj šine pametnije od sebe i uči,uči!!!dakle....hvala na konstruktivnim savjetima...mislim da mi nije žao,a nebi ni trebalo biti....novi proc je u pogonu i lagano ga cijedim......čak još nisu agresivne postavke,nego amaterske(2,5/8/4/4/7,8#s... a reza....
zasada iznad trice,još ga puštam da "sjedne"..3.....uostalom eve slikce.....da,nakon 3 pasa 3dmarkića i dalje stabilno,surfam,pržim,net,spiskovi u excelu,filmek uz to...ide i ne šteka!! najte zameriti ,još ce vučim,al sape ima...bu nekaj od proca,vidim...:D |
Juuuuhhhhhuu
To majstore.
Živjeli Naših žena MUŽEVI. ŽIVJELI!!!!!!!!!!!!!!:beer: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:33. |