![]() |
x1600 pro problemi
Pozdrav!
Imam Sapphire ATI Radeon x1600 pro 512mb ddr2 AGP Komp. mi se stalno gasi nakon ~10 min igranja, dođe do izbacivanja na desktop ili bsod-a Na www.sapphiretech.com na forumima i tech support-u s mi rekli da treba napajanje od bar 25A na +12v railu da bi kartica normalno radila. Jedan prijatelj koji se dosta kuži, kaže da ne treba. Sad neznam što da radim. Imam chieftec 350w PSU Puno hvala na pomoći. |
Izvadi karticu, skini cooler, ocisti ga od prasine i promijeni pastu....to napajanje sto imas ti je sasvim ok...
|
Čini mi se da je memorija... Izvrti memtest.
|
Pipe dobrodosao na forum, odmah da ti kazem da je obicaj staviti konfiguraciju u potpis/sig tako da te ekipa nemora pitat koja maticna, koja mema, bla bla....
Meni je najsumnjivija ta tvoja Msi (kolko se sjecam) ploca a kako Pop kaze odvrti memtest na par sati. Napajanje di je dovoljno za tu grafu, inace se ta 1600 serija nije bas pokazala, dosta ljudi ima odredjenih problema sa njima. I opet si kupio nesto bez savjeta, razmisli drugi put :beer: |
O zemljak pozdrav i dobro došao na forum. Ekipa ti je sve rekla, samo još pitanje jel ti upaljen VPU Recover?
|
Da. VPU recover je upaljen. Hvala na savjetima. Kako da stavim memtest?
|
Skini s neta pa ga butaš sa diskete ili cd-a, sticka.
|
Memtest grafe ili RAM-a?
|
|
Koji? ISO image ili ovaj drugi i kako instalirati/bootati?
|
U testu je za 2 h bilo 7pass i 10 errora, a kada sam skinio jednu i testirao u 3h bilo je 27 passova i 0 erorra.
|
Eto, onda onaj prvi stick ne valja. Crko. Mrak. Otišo :)
|
Možda nerade zato jer se zajedno kolju a odvojeno rade. Probat ću testirat ovu koju sam izvadio , pa javim. Moram kupovat novi ram?
|
Evo, testirao sam onu koju sam prije izvadio i u sat i pol 13 passova i 0 errora. Probao sam igrat samo s jednim stickom neku igru par sati i nije me izbacilo!!! Baš sam sretan. Hvala svima koji su nešto postali i pomogli. HVALA. P.S. kupit ću A-Data ddr od 1gb @ 400 MHz
|
A onda se kolju u dual chanelu. Probaj u BIOS-u olabavit latencije. Stavi CL s 2,5 na 3.0 (pretpostavljam da ti je 2.5) tj. povečaj te vrijednosti za jedan korak.
|
Probao sam, nigdje nemogu nać to. Hvala
EDIT: Evo našao sam, stavim sa 2.5 na 3 i ništa, opet se vrati na staro. probao sam i sve povečat i nšta. Na botu piše ovako: "Dram timing is so tightly, so reload timing Please press del or any key" |
Pomoć?
|
Evo samo da se javim, stigo mi ram. I sve super radi. hvala
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:23. |