![]() |
Sta poslje maks FSB-a ??
Pozz svima....
eo ovak digao sam fsb na 131(zadnje stabilno), na 132 mi prime95 baci eror nakon 2 minute... buduci da nemogu dizat mnozitelje (zakljucan je na 20x), sta da radim???? voltaza na cpu mi je 1.5000 V (normal)....sta bi bilo da dignem na 1.5125 V??? i sta je to C.I.A. ??? konfa iz siga hvala.... |
Voltazu nemoj dizat ako nemas dobro hladjenje, ako imas dizi postepeno i testiraj...
|
imam standrardni kuler....temperature su mi 23-35 C...ovisi o opterecenju...
sta bi dobio sa vecom voltazom...mislim je bi fsb iso jos gore??? |
Sve je moguce, i da ide i da ne ide, kazem ti, pokusaj samo lagano...
|
e umalo zaboravih....u biosu je cpu voltaza 1.5000V na normal, a u cpu-z mi varira 1.488V-1.520V.....jel to bitno???
|
kolko pitanja u zadnje vrijeme u vezi oc-a sigurno su ljudi u bedu jer vide da svi kupuju konroe i slicne makine. sry na OT.
ponavljam svima koji naoko nemaju iskustva u oc-u: trazi nekog frenda koji zna da ti dode pokazat i pomoc, da ne skuris nesto. |
Rađe se nemoj upuštat va dizanje voltaže dok ne zemeš bolje hlađenje ;)
|
Ako su ti tako niske temperature mislim da malo dizanje voltaže neće naškoditi procu.
|
to i ja mislim....
sta bi konkretno dobio dizanjem voltaze i sta je to C.I.A ???? |
ako več moraš dizat voltažu diži je u malim naponima....znači ne preko 0.5v...i da nemoj preko 1.6 dok ne naučiš više stvari o klokanju! :)
|
Slobodno može staviti 1.6V na stock hlađenju, ako ima dobar propuh kroz kućište. Ako ne,skini bočnu stranicu.
Uf, 0.5V, to bi bilo 2.0V, proc bi se zadimio taj čas :D:D:D Ne smije više od 0.25V,dakle ne iznad 1.75V,ali sumnjam da ploča nudi viši napon od toga. |
Pogledaj moj komp iz siga. Radio je stabilno cak i na 3.0 , bez beda na stock hladnjaku za presky(bakrena jezgra).Stavi samo na 1.525v, to ti je normalna voltaza za p4 2.0A. Ja ga furam konstatno na 1.550, ali posto je asus ploca uvijek je u idlu 1.623-1.64, a pod full optrecenjem 1.550. Probaj staviti vent na bocnu stranicu (neki tihi <20db) i jedan sa izvlaci topli zrak na ispuh.
Temp mi trenutno ne prelazi 47 pod full opterecenjem. |
Stavi voltažu slobodno na 1.55V, stavi FSB također slobodno na 145, ali pazi kakav ti je omjer sa memorijom.
Nisi napisao koju memu imaš? 266, 333 ili 400 MHz |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:30. |