![]() |
problemi s bootanjem
Dobar dan.
Imam slijedeci problem. Danas, dok sam igrao na svom racunalu NWN2, komp mi se zamrznuo. Nakon restartanja dogodila se ista stvar, da bi nakon treceg puta odbijalo uci u Windowse. Na startup screenu mi svaki put izbaci plavi ekran i napise unmountable_boot_volume. Ne mogu uci ni u safe mode, ni pomocu bootabilnog knoppixa. Imam bartona 2500+ koji radi na 2.00ghz na 1.5v, ali ne komp ne radi ni na stock frekvencijama. Imam win xp sp2, maticnu abit nf7-s v2.0 s novim biosom od par dana. Imam 2 diska, od kojih mi je jedan sistemski. Je mozda u njemu problem? Probao sam zamijeniti IDE kabel, isto ne radi. Diskovi su Maxtor 80gb, ATA na 7200 rpm. |
Probaj napraviti CMOS pa vidi hoče li onda bootati.Google kaže ovak za tvoj problem http://support.microsoft.com/kb/297185 mogao bi probati reinstalirati Windowse :)
|
...format C... :)
|
Ja sam imao slicnih problema, restarto mi se komp i onda nemogu dic windowse.
Uzrok je bio rikavanje diska i bad sektori... Probaj napraviti Reinstal Windowsa, ko sto je Veki reko, al ak ti ni to ne projde, moguce da je gore navedeni uzrok. Skini si od proizvodjaca diska, software za dijagnozu diskova, pa s njim procesljaj diskove... |
Popravio sam ga pomocu chekdiska s cd-om win xp. Prijavio mi je neke errore, napravio sam chkdsk/r i sad sve radi. Jos ako mi netko moze rec sta je sve to trebalo znacit i zasto tako iznenada....
Sta je vrijeme za reinstall? ocigledno nije do harwarea... |
Ko sto sam vec reko moguce da ti disk rikava...
Ja bi na tvom mjestu pod hitno backupiral vazne fileove jerbo bi ti se moglo ponoviti, ako ne i desiti havarija da nemos vise vratiti windowse, nit fileove. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:37. |