![]() |
Cudan OC
Neki dan sam ocao komp kako bi usao na PC Ekspertovu listu ocera sa Opteronom 146.
Ocao sam komp na 2.9ghz na defaultnom naponu (1.4v) i memoriju na 240mhz (DDR480) jer mi mema nece preko 240 na 2.8v 3-4-4-8. Usao sam u win i odvrtio SuperPI, uzeo ss-ove i sve potrebno da bi komp kad sam proc i memu vratio na default (2ghz i 200mhz), nije htio bootat. Stalno bi se komp resetirao pri ulasku u win premda nista nije bilo clockano. Napravio sam Load Optimized Defaults, vadio bateriju, probavao uci u Safe mode ali nista nije pomoglo. Komp se nije bootao. Morao sam formatirat disk i stavit nove windovse. Zanima me da li sam neki baksuz pa mi se to desilo il sam u necemu grijesio? Da li ce mi se to svaki put odsad dogadat? |
meni se ista stvar dogadjala, to je zbog velikog oc-a, ako je nestabilan proc i rami nece ucitavati i izvrsavati naredbe kako treba, zna se dogoditi da ne ucita neke fajlove od windowsa kako treba i nakon reseta ti nece bootat win.. meni se to dogodilo nakon pokusaja dizanja win pri 2.8ghz na athlonu 2400+
|
Decki, imam problem. Sad sam probao komp dic na 2.4ghz na def naponu i memu 1:1 na def naponu i komp se nije htio bootat. Morao sam resetirat bios da bi komp proradio na Load Optimized Defaults.
2.4ghz sam siguran da mi proc moze izdrzat.... .. Dali se to moze rijesiti ili sam osuden na dozivotno neklokanje? |
moguce je svasta...ja sam vidio da mi recimo na 160 nije htio pa sve do 180...tad je isao dalje ko lud:)
KLOKANJE JE ISPROBAVANJE JER NIKAD NEZNAS KAK IDE STOGA NE POSTAVLJAJTE PITANJA KOLKO MOJ PROC IDE ILI ZASTO NEJDE sry na deranju:) |
Nema veze sto se deres, al proc je bio isproban na tim postavkama, pogledaj sig. nekuzim zasto odjednom nece na te postavke, to me brine. Ajd da ga pokusavam terat na neku frekvu koju nisam ni isprobao, recimo 3ghz, pa bi mogao reci "tu mu je plafon", ali na 2.4 je isproban!
|
nikad neznas...moj proc (bivsi 3000+) je dobio po lampi isto od prevelike frekve...moguce je i to...citaj 3000+ koji je isao na 3ghz...no nakon toga je jedva isao preko 2700...:)
mozda je i tvojd obio al iskreno se nadam da nije:)) sretno...i sretna nova godina i sve najbolje u njoj:) |
Sretna nova godina tebi i svima na ovom forumu, premda vidim da nas je malo sada ovdje, svi cugaju vani.... ..: lol2 :
edit: ak je dobio "posljedice" od prevelike frekve, mogu sjesti i plakat, koji sam ja baksuz :mad: |
Citiraj:
Stavi 1.55 napon, pokusaj sa 266*9, ako ne radi ostaje ti samo ovo :rambo: |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:25. |