PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   Je li tko isprobao ovo? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5597)

Mailman 18.08.2003. 00:23

Je li tko isprobao ovo?

Citiraj:

i have a powercolor 9700 np, with infineon ram. everyone kows how this ram overclocks like crap. well i figured out how to get mine up to 324/306 flawlessly. before i was only able to get 324/293 before artifacts would apper. i tried aleast 10 different bios, and still nothing. i almost gave up. i came across a discovery that you infineon(powercolor 9700) owners are going to love me for.

HERES how you fix the low overclock problem.first you need the 9700 infineon bios. the bios name is 97PinfIN.bin. when you open the bios it will clearly say "9700 infineon bios". i have seen the same bios under several names and they are all the same. here is the good part. you must use the old version of radedit to do this, the latest version does not have the option we are going to change. open up your infineon bios with the older version of radedit. you will see a field that says "memory timings" and it is set to DDR-CAS2(normal).

WHAT YOU WANT TO DO IS change it to CAS1. once again the only thing you want to do is change cas2 to cas1. also lower the memclock from 310, i used 303 after i made sure i could run that speed stable. SAVE YOUR BIOS. FLASH IT BABY. to be safe set it to like 303, then clock it higher later on with powerstrip or rage3dtweak.

THERE YOU HAVE IT....AMAZING, i thought i would never see these speeds. i tried it with different bios, but it only seem to work with the infineon ones. every since i got my card i have been trying to reach pro speeds, finally getting 324/306 stable. praises to whoever wrote radedit. the "cas" setting definately should be brought back to the newer version of radedit.

THIS HAS WORKED FOR ALOT OF PEOPLE, i have recieved emails giving thanks. my email address is medafor1@cox.net if you need any bios files

tips:
my card smokes now, the difference is day and night, all my game run smooth as hell. your memory speeds will read double from now on in some apps, like powerstrip .what i mean is, instead of you memory reading 308, it will read 616 in an overclock utilities like powerstrip).also dont try to set memory timings to SDR or CAS3, i tried already while experimenting, you get major graphic corruption. also, once you install the drivers your card will read as 9700 pro in windows. i am not sure if setting the CAS to 1 on other cards will have the same effect, but it may.
copy&paste sa Rage3D foruma. Kompletni thread.

Kova 18.08.2003. 01:16

A šta ću ja jadan :)

Moja grafulja ide na 355/325, no ide i više, ako smanjim temperaturu !

Jelc 18.08.2003. 01:37

Ma to su oni sa 3.3 Infineon memorijom,na 9500np je undervoltana a koliko vidim ni na 9700 nije nikaj bolje.

U pravilu ta mem ide stabilno do kakvih 303,mžda 2-3% kartica ide više.

A to sa CAS-om je ispadalo kako kome,nekima tak-tak,nekima šuga.

Treba probati,samo to traži dosta vremena...
U pravilu bi trebao izbrisati drivere,očistiti reg,flashati,staviti drivere...bla-bla...

Koji put ćeš nakon flasha dobiti sranje na ekranu-nakon restarta nestane...itd..

Pa testiranje...

Uglavnom-traži dosta vremena...

Mailman 18.08.2003. 11:09

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Ma to su oni sa 3.3 Infineon memorijom,na 9500np je undervoltana a koliko vidim ni na 9700 nije nikaj bolje.

U pravilu ta mem ide stabilno do kakvih 303,mžda 2-3% kartica ide više.

A to sa CAS-om je ispadalo kako kome,nekima tak-tak,nekima šuga.

Treba probati,samo to traži dosta vremena...
U pravilu bi trebao izbrisati drivere,očistiti reg,flashati,staviti drivere...bla-bla...

Koji put ćeš nakon flasha dobiti sranje na ekranu-nakon restarta nestane...itd..

Pa testiranje...

Uglavnom-traži dosta vremena...

Da se nisam "opekao" sa R8500, išao bih odmah flashati.
Sada pušem i na hladno. :D

Jelc 18.08.2003. 14:07

Citiraj:

Originally posted by Mailman
Da se nisam "opekao" sa R8500, išao bih odmah flashati.
Sada pušem i na hladno. :D

Kaj...usro si flash na R200:D
Jaka muda...i ja sam jedamput,ko da je to nešto strašno...

Omakao mi se prst u Radeditu pa sam je flashnuo sa postavkama Hercove AIW vrag mater-fakat su bile zanimljive boje na ekranu:)

Koju sad imaš?

pinsla 18.08.2003. 15:00

Re: Je li tko isprobao ovo?

Citiraj:

copy&paste sa Rage3D foruma. Kompletni thread.
Ma vidio sam ja to prije. to su bedastoće nad bedastoćama.
Čemu reskirat da sjebeš karticu da bi je mogao clcoknut sa 294 na 306????? Mislim jebo te jake razlike.
To kaj on piše da mu sad nakon što mu je mem na 306 umjesto na 294 sve živo ide daleko brže to su gluposti i bedastoće jer s tih 12 mhz ne dobivaš bog zna kak puno.
A i ovisi od kartice do kartice na nekim saphirrre sa infineonom su išle i do 330 sve je stvar i sreće

Jelc 18.08.2003. 15:24

Re: Re: Je li tko isprobao ovo?

Citiraj:

Originally posted by pinsla
Ma vidio sam ja to prije. to su bedastoće nad bedastoćama.
Čemu reskirat da sjebeš karticu da bi je mogao clcoknut sa 294 na 306????? Mislim jebo te jake razlike.
To kaj on piše da mu sad nakon što mu je mem na 306 umjesto na 294 sve živo ide daleko brže to su gluposti i bedastoće jer s tih 12 mhz ne dobivaš bog zna kak puno.
A i ovisi od kartice do kartice na nekim saphirrre sa infineonom su išle i do 330 sve je stvar i sreće

Je...samo se par ljudi hvalilo da im 3.3 Infineon ide na 330...ali ni jedan npr. nije ostavio link od 2003 gdje se vidi koliko ti je grafa clockana:D

Najvjerovatnije i ima oko 2-3% ljudi kojima ide...ali...

Ta memorija je predviđena da ide na 300 max.

E sad...koliko sam ja primjetio,još su najbolje prolazili ljudi sa 3.6mem,nije najbrža ali se da najbolje clockat i najduže je u proizvodnji.

I na kraju...uopće nisam nekak zadovoljan sa tim novim grafama...
Opet je ostalo isto-ak hoćeš kvalitetnu grafu kupi BBA ili HIS,ma bilo kaj vani kaj na sebi ima kvalitetne komponente...

Jer ovo više fakat nema smisla-jedan model grafe a 4-5 modela i latencije memorije,vrsta hladnjaka,itd...

Mailman 18.08.2003. 15:27

Citiraj:

Kaj...usro si flash na R200:D
Jaka muda...i ja sam jedamput,ko da je to nešto strašno...

Omakao mi se prst u Radeditu pa sam je flashnuo sa postavkama Hercove AIW vrag mater-fakat su bile zanimljive boje na ekranu:)

Ne, ne nije riječ o krivom flashu nego o vmodu memorije i GPU-a. :fuming:
Memorija na Herculesovoj 8500 se nije dala puno klokati pa sam promijenio 7-8 BIOS-a u potrazi za pravim.:D

Citiraj:

WARNING: To anyone who trys flashing CAS1 or CAS3
Even now I am back to my oringal bios, my card has now become permanently damaged when under DOS mode, also sometimes loads into windows with grabbled graphics.
Now I have trouble seeing/changing settings with my bios or using any DOS programs
Ako je vratio stari bios....kako? :confused:

Citiraj:

Koju sad imaš?
Saph. R9500 tj. 9700; 350/290
Infineon 3.3ns

Kova 18.08.2003. 15:48

Moja ima 3.0 chipove i ide kažem stabilno 355/325

A nešto više od toga samo ako dodatno hladim.

Jelc 18.08.2003. 16:07

Citiraj:

Ne, ne nije riječ o krivom flashu nego o vmodu memorije i GPU-a. :fuming:
Memorija na Herculesovoj 8500 se nije dala puno klokati pa sam promijenio 7-8 BIOS-a u potrazi za pravim.:D

Ako je vratio stari bios....kako? :confused:

Saph. R9500 tj. 9700; 350/290
Infineon 3.3ns

Pa sa starom dobrom R200 je barem kod mene stvar bila klasika...
Lijepo u BIOS-u staviš da ti se prva "budi" PCI grafa,/koju si stavio u comp/,digneš sistem i flashas grafu u AGP portu.

Restart,opet u BIOS,vratiš da ti je prva AGP i to ti je to.

Sa 9xxx je fora sljedjeća-izbrišeš stare drivere,tweakere,očistiš reg,na DVIJE diskete /pod XP-om/ snimiš da su MS-DOS startup,na njih lupiš Atiflash i BIOS,restart,prvo snimiš stari BIOS,i tek onda flashas.

Mislim-možeš sve i sa jednom disketom,ali škvadra u pravilu kad usere flash stavi tu prvu disketu,lupi komandu da se sejva stari BIOS,i flasha ponovo...i tak jasno pobrišu ori-gigi BIOS.

Dakle-prvo uvališ disketu,restart...i utipkaš:
Atiflash -s 0 orginalbios.bin enter
Flash novoga:
Atiflash -f -p 0 97np128i.bin enter

I to ti je to...
0 je nula a ne O

Kao što sam i rekao možeš sve i sa jednom disketom...

Ma to ti je PD*

*-Pičkin dim:D :D :D

Makar kod 350 GPU i tom mem i nemoraš nikaj više tražiti...samo poboljšati hlađenje.

Jelc 18.08.2003. 16:20

Citiraj:

Originally posted by Kova
Moja ima 3.0 chipove i ide kažem stabilno 355/325

A nešto više od toga samo ako dodatno hladim.

Ajde-pa nemoraš se u dva posta hvalit koliko ti ide memorija:rolleyes:

Nego-mene više zanima kako si je uspio softmodat u ni manje ni više nego 9700PRO???

Veky 18.08.2003. 16:35

Citiraj:

Ajde-pa nemoraš se u dva posta hvalit koliko ti ide memorija:rolleyes:

Nego-mene više zanima kako si je uspio softmodat u ni manje ni više nego 9700PRO???

Prvo je softmodao u 9700 vulgaris a kad ju oca dobije 9700 pro. :p

Kova 18.08.2003. 17:31

Tako nekako.

Softmodom ju odmah instaliram kao 9700 PRO, a onda još OC-am s Rage3dTweakom i to je to.

Još da napravim Hardware mod, i stavim vodeno, hm, išlo bi do 400, tako nekako ...

Jelc 18.08.2003. 17:53

Pa meni je na onoj kaj sam imao GPU išao do 345 sa onim jadnim ventom...sa ORB-om najviše 355 stabilno-ide on i više samo za izvrtit Mark:D

Na 340-302 mrvicu ispod 5000,FSB 166...1992Mhz

Baš ću ju uzet pa jedan dan istestirat sa ORB-om i hlađenjem memorije na negdje barem 360...

Veky 18.08.2003. 19:25

Imam pitanjce: Jel se isplati snimit ati drivere ko da imam recimo 9700 pro ili 9800 pro? Jel se dobije nesto osim kaj pise 9800 pro? :D

[edit] Pa cek malo, ja mogu stavit drivere da je kao recimo 9200 i 3dmark ce to ocitat, onda stavim rezu na net i voila, instant varanje :D

greg SE 18.08.2003. 19:36

Citiraj:

Originally posted by v3ky

[edit] Pa cek malo, ja mogu stavit drivere da je kao recimo 9200 i 3dmark ce to ocitat, onda stavim rezu na net i voila, instant varanje :D

pa zato valjda ljudi imaju predobre rezultate s srot grafickama :)

Mailman 18.08.2003. 19:39

Citiraj:

Originally posted by v3ky
Imam pitanjce: Jel se isplati snimit ati drivere ko da imam recimo 9700 pro ili 9800 pro? Jel se dobije nesto osim kaj pise 9800 pro? :D

Samo u registryju promijenis ime kartice i to je to. :beer:

A sto se tice flashanja, pričekati ću HL2 pa ako mi tada bude trebalo nekoliko mhz više... :D

Kova 18.08.2003. 21:24

Veki što se tiče npr. drivera od 9800 za 9500, ništa ne dobivaš, osim što ti piše u nazivu.

Performanse dobivaš, samo ako instaliraš dobre drivere 9800, i oc-aš.

Mogao bih ja staviti kao da imam 9200, pa 18200 marka? :))

MadBoY 19.08.2003. 01:58

Citiraj:

Originally posted by Kova
Veki što se tiče npr. drivera od 9800 za 9500, ništa ne dobivaš, osim što ti piše u nazivu.

Performanse dobivaš, samo ako instaliraš dobre drivere 9800, i oc-aš.

Mogao bih ja staviti kao da imam 9200, pa 18200 marka? :))

Ma pucaj visoko. Stavi da imas 7500 (ako moze) :D :beer: :clap:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:51.