![]() |
Je li tko isprobao ovo?
Citiraj:
|
A šta ću ja jadan :)
Moja grafulja ide na 355/325, no ide i više, ako smanjim temperaturu ! |
Ma to su oni sa 3.3 Infineon memorijom,na 9500np je undervoltana a koliko vidim ni na 9700 nije nikaj bolje.
U pravilu ta mem ide stabilno do kakvih 303,mžda 2-3% kartica ide više. A to sa CAS-om je ispadalo kako kome,nekima tak-tak,nekima šuga. Treba probati,samo to traži dosta vremena... U pravilu bi trebao izbrisati drivere,očistiti reg,flashati,staviti drivere...bla-bla... Koji put ćeš nakon flasha dobiti sranje na ekranu-nakon restarta nestane...itd.. Pa testiranje... Uglavnom-traži dosta vremena... |
Citiraj:
Sada pušem i na hladno. :D |
Citiraj:
Jaka muda...i ja sam jedamput,ko da je to nešto strašno... Omakao mi se prst u Radeditu pa sam je flashnuo sa postavkama Hercove AIW vrag mater-fakat su bile zanimljive boje na ekranu:) Koju sad imaš? |
Re: Je li tko isprobao ovo?
Citiraj:
Čemu reskirat da sjebeš karticu da bi je mogao clcoknut sa 294 na 306????? Mislim jebo te jake razlike. To kaj on piše da mu sad nakon što mu je mem na 306 umjesto na 294 sve živo ide daleko brže to su gluposti i bedastoće jer s tih 12 mhz ne dobivaš bog zna kak puno. A i ovisi od kartice do kartice na nekim saphirrre sa infineonom su išle i do 330 sve je stvar i sreće |
Re: Re: Je li tko isprobao ovo?
Citiraj:
Najvjerovatnije i ima oko 2-3% ljudi kojima ide...ali... Ta memorija je predviđena da ide na 300 max. E sad...koliko sam ja primjetio,još su najbolje prolazili ljudi sa 3.6mem,nije najbrža ali se da najbolje clockat i najduže je u proizvodnji. I na kraju...uopće nisam nekak zadovoljan sa tim novim grafama... Opet je ostalo isto-ak hoćeš kvalitetnu grafu kupi BBA ili HIS,ma bilo kaj vani kaj na sebi ima kvalitetne komponente... Jer ovo više fakat nema smisla-jedan model grafe a 4-5 modela i latencije memorije,vrsta hladnjaka,itd... |
Citiraj:
Memorija na Herculesovoj 8500 se nije dala puno klokati pa sam promijenio 7-8 BIOS-a u potrazi za pravim.:D Citiraj:
Citiraj:
Infineon 3.3ns |
Moja ima 3.0 chipove i ide kažem stabilno 355/325
A nešto više od toga samo ako dodatno hladim. |
Citiraj:
Lijepo u BIOS-u staviš da ti se prva "budi" PCI grafa,/koju si stavio u comp/,digneš sistem i flashas grafu u AGP portu. Restart,opet u BIOS,vratiš da ti je prva AGP i to ti je to. Sa 9xxx je fora sljedjeća-izbrišeš stare drivere,tweakere,očistiš reg,na DVIJE diskete /pod XP-om/ snimiš da su MS-DOS startup,na njih lupiš Atiflash i BIOS,restart,prvo snimiš stari BIOS,i tek onda flashas. Mislim-možeš sve i sa jednom disketom,ali škvadra u pravilu kad usere flash stavi tu prvu disketu,lupi komandu da se sejva stari BIOS,i flasha ponovo...i tak jasno pobrišu ori-gigi BIOS. Dakle-prvo uvališ disketu,restart...i utipkaš: Atiflash -s 0 orginalbios.bin enter Flash novoga: Atiflash -f -p 0 97np128i.bin enter I to ti je to... 0 je nula a ne O Kao što sam i rekao možeš sve i sa jednom disketom... Ma to ti je PD* *-Pičkin dim:D :D :D Makar kod 350 GPU i tom mem i nemoraš nikaj više tražiti...samo poboljšati hlađenje. |
Citiraj:
Nego-mene više zanima kako si je uspio softmodat u ni manje ni više nego 9700PRO??? |
Citiraj:
|
Tako nekako.
Softmodom ju odmah instaliram kao 9700 PRO, a onda još OC-am s Rage3dTweakom i to je to. Još da napravim Hardware mod, i stavim vodeno, hm, išlo bi do 400, tako nekako ... |
Pa meni je na onoj kaj sam imao GPU išao do 345 sa onim jadnim ventom...sa ORB-om najviše 355 stabilno-ide on i više samo za izvrtit Mark:D
Na 340-302 mrvicu ispod 5000,FSB 166...1992Mhz Baš ću ju uzet pa jedan dan istestirat sa ORB-om i hlađenjem memorije na negdje barem 360... |
Imam pitanjce: Jel se isplati snimit ati drivere ko da imam recimo 9700 pro ili 9800 pro? Jel se dobije nesto osim kaj pise 9800 pro? :D
[edit] Pa cek malo, ja mogu stavit drivere da je kao recimo 9200 i 3dmark ce to ocitat, onda stavim rezu na net i voila, instant varanje :D |
Citiraj:
|
Citiraj:
A sto se tice flashanja, pričekati ću HL2 pa ako mi tada bude trebalo nekoliko mhz više... :D |
Veki što se tiče npr. drivera od 9800 za 9500, ništa ne dobivaš, osim što ti piše u nazivu.
Performanse dobivaš, samo ako instaliraš dobre drivere 9800, i oc-aš. Mogao bih ja staviti kao da imam 9200, pa 18200 marka? :)) |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:51. |