![]() |
ADSL modem / splitter pitanje
Ovako, dobio sam novi ADSL modem (budući da imam ono USB sr*nje od Siemens A100, pa mi je potrebna zamjena), ali ovaj novi model nema RJ-11 ulaz, samo RJ-45 (i za LAN i za ADSL). Kako da ga sad spojim na splitter, da li postoji nekakav adapter, i ako da, gdje bih ga mogao nabaviti u Zagrebu (npr. Chipoteka?).
Btw. pored RJ-45 za DSL podtoji još jedan ulaz, samo ne znam koji je (kvadrat podijeljen na 4 polja, od kojih su doljna dva malo veća i zaobljena pri dnu). Na koji način bi bilo najbolje spojiti taj modem na splitter? Thnks |
Vjerovao ili ne, ali bilo bi od velike pomoći da si napisao točan model tog novog ADSL modema...
|
Teledat 430 LAN (taj modem T-Com isporučuje u Njemačkoj).
|
U manualu ti je čini mi se sve objasnito, samo to još treba prevest i bit na ti sa njemačkim i krimpanjem kablova. Uglavnom koliko shvaćam možeš i preko onih klema stavit telefonski kabel, ili zakrimpat tel. kabel na rj45, po šemama iz manuala. Pogledaj si malo strane 8 i 9.
|
Thanks. Još da znam što znači zakrimpat :))
Znači trebao bih one dvije žice (crvenu i bijelu) s telefonskog kabla ubaciti u one rupe pored RJ45 porta? U svakom slučaju thnks na pomoći. |
sam jedna mala napomena...
rj 11 se može ubost u rj 45 |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:39. |