![]() |
novi s478 cooler
Frend ima konfu P4 2.4GHz, 768Mb SDRAM, mb Asus P4XP-X,... Na cpu se nalazi Gigabyte 3D Cooler (nešto slično ovome http://www.gigabyte.com.tw/Products/...me=3D%20Rocket) koji je užasno glasan. Predložite mi neki jeftiniji i tiši cpu cooler dobavljiv u Ri (Links, ve-mulj, hgšrot, kvark). OC se neće raditi!
|
Da li u obzir dolaze Zalmaneri 7000 ili 7700? Nekako su mi NeLoši na 478 sto se tice hladjenja, a imas i onaj potenciometar pa nek sebi štima kako mu odgovara
|
djizs :eek: skoro pa nema vise s478 coolera!!
najpametnije zalman 7000 alcu, cu ne treba. |
kako nema? skoro svi Zalmani idu na s478.
preporučujem CNPS 7000-AlCu : hello2 : ako ima para može i 7700 ili 9500...svejedno |
Iako je stock Intel cooler sasvim ok, doduse, glasan je, probaj ga zamijeniti sa Scythe KATANA ona Al verzija ... kosta cca 150kn ... A ako ne nades nju Zalman 7000 Al-Cu ce ti biti sasvim dovoljan! Stavis ga na 5V (1300 RPM) ili 7V (1700RPM)
|
@grannykiller: nema spire, nema AC, nema glacial... zalman i sythe (samo neki) su jedini ostali.
|
@coconut
Kupiš u Linksu zalmanov potenciometar(30kn?) a ovdje na tržnici za 20-30kn kupiš od bivši vlasnika s478 Prescotta cooler ili će ti ga neko čak i pokloniti. Taj cooler ima u sredini bakra i tom procu će biti zima pod njim, sa fan mate-om malo mu smanjiš rpm i imaš i tišinu ! Oprobano, tako sam hladio prije 2,66@3,2 i temp nije išla preko 48c uz pristojnu tišinu. |
thx dečki. Uši mog frenda će vam biti zahvalne.
|
Najbolji:
Big Typhoon Sonic Tower Zalman 9500 LED |
Malo kasnim. Stavio kod starog na poslu Zalman 7000b-cu. Prije je bio onaj stock cijeli od aluminija, na P4 2.4c,800fsb. Taj se bas jako zagrijavao, ostali tri nisu. Imao je temp u idlu 54c??. Koja shema, stavio Zalman, temp ne prelazi pod max opterecenjem 47(superpi32m, photoshop, itd).
Moje preporuke, stavljam ga sebi u komp. |
SilverStone NT06 isto ide na 478 (izmedju ostalog) ali cijenom je overkill za taj stari CPU :(.
|
ma hebote, za s478, 7000AlCu je zakon, nema smisla ništa skuplje...ovako lijepo 180 kn i uživaš. meni na 7V temp ne prelazi 47C u full-loadu (2.8C @ 3.5)
|
a mene zanima jel zalman 7000alcu bolje hladi od sonictowera bez ventilatora? dvoumim se između ta dva..
|
Samo ti uzmi katanu u linksu ,radit ce svoj posao kako treba a i vise od toga , a uostalom kasnije ju ti lako upikiras na neki drugi socket (samo zamjenis plocicu ako treba...) :smoke:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:47. |