PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Modem problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5571)

danyel 15.08.2003. 01:07

Modem problem

Pozdrav Vama koji ste več stari članovi, evo mene ja sam novi i imam problem.
Kupio sam novi stroj (P4) i riješio se starog (P1), ali ne u potpunosti. Od starog stroja ostao mi je ekran i externi modem Trust 56k, koji mi stvara probleme.
Sa novim strojem došao je i novi OS, odnosno WinXP, do sada sam koristio Win98.
Problem mi je prepoznavanje modema, odnosno ako upalim stroj, a da mi je pri tome modem isključen, dial-up će mi reći da modem ne postoji :rambo: i onda moram u sistem skanirati com1 port, da stvar proradi.
Može li pod WinXP biti tko da ja mogu upaliti modem kad poželim i da dial-up zna da modem postoji?:confused:

greg SE 15.08.2003. 01:13

nope, mislim da pali samo otici na system devices i pritisniti refresh....

msvrtan 15.08.2003. 01:36

Citiraj:

Originally posted by greg SE
nope, mislim da pali samo otici na system devices i pritisniti refresh....
ne refresh nego scan for new hardware...ja na oba kompa ima externe...i znaju mi ukucani stediti struju pa ugase modem...

Jelc 15.08.2003. 11:18

Ma samo u Device Menager,desni miš na Ports,Scan for hardware changes.

Ili upališ modem prije uključivanja računala.

brna 17.08.2003. 16:17

Re: Modem problem

Citiraj:

Originally posted by danyel
Pozdrav Vama koji ste več stari članovi, evo mene ja sam novi i imam problem.
Kupio sam novi stroj (P4) i riješio se starog (P1), ali ne u potpunosti. Od starog stroja ostao mi je ekran i externi modem Trust 56k, koji mi stvara probleme.
Sa novim strojem došao je i novi OS, odnosno WinXP, do sada sam koristio Win98.
Problem mi je prepoznavanje modema, odnosno ako upalim stroj, a da mi je pri tome modem isključen, dial-up će mi reći da modem ne postoji :rambo: i onda moram u sistem skanirati com1 port, da stvar proradi.
Može li pod WinXP biti tko da ja mogu upaliti modem kad poželim i da dial-up zna da modem postoji?:confused:

Imao sam isti problem, moj savjet ti je da modem drzis cijelo vrijeme upaljen, takoda ga WinXP moza registrirati prilikom podizanja :beer:

Black Dragon 17.08.2003. 22:47

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
ne refresh nego scan for new hardware...ja na oba kompa ima externe...i znaju mi ukucani stediti struju pa ugase modem...
To je to, i moja ELSA je externa i palim je samo kada mi treba pa primjenjujem isti postupak:D, My Computer, Propertis, Hardware, Device Menager, scan new hardware ...

not-responding 04.09.2003. 11:00

JEDNOSTAVNIJE

jednostavnije ti je da stisnes win-key i r te upises DEVMGMT.MSC i eto te odma u device menageru....

desni klik na mypc i scan for hardware changes!!!

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:34.