![]() |
E 6300+ Ds4+ memorija???
Dakle, nedavno sam kupio E 6300 , Gigabyte Ds4 i uglavnom kupio sam 2x 1 gb kingmax 667 mhz. Uglavnom kada sam sve sastavio racunalo je bez problema radilo sa oba dva modula memorije. Ali nakon nekog vremena kada bi isao palitit racunalo, racunalo bi se upalilo ( poceli bi raditi ventovi) i odama bi se iskljucilo, i onda bi se samo nastavilo paliti gasiti. tako sam Korak po korak isao vidjeti u cemu je stvar , i sad sam izvadio jedan modul memorije i sve je ok....
Ako nesto nije u redu sa modulom memorije, zasto maticna ploca nije svirala?? A i nije mi jasno zasto od jedamput ne zeli raditi sa ta dva modula?? P.s ako imamo sam jedan modul u racunalu , dali on mora biti u prvom slotu ili ga mofu staviti u bilo koji drugi? Molio bih da mi pomognete. Zahvaljujem i sretan vam Božić. |
Imas zadnji BIOS na ploci? Ako nemas, svakako flashaj... poznati problem sa Gigabyticama i Kingmaxom. Btw, i tebi sretan Bozic :beer:
|
1 privitaka
Nesto mi je poznato ovo...bez obzira na BIOS, kao sto rece superunknown,svejedno flashaj na F6...ALI!
Meni se dogadalo isto njesra, mislio sam da je mem i kada bi izvadio i ponovno ubacio, proradilo je. No ponekad bi upalio, sve bi se vrtilo,a ono-NISTA! Don't remind me.: quake2 : Nadam se da ti se nije sprzio onaj 4-pinski konektor napajanja kojeg si ustekao u plocu, jer sam zbog toga jednu DS4 zamjenio, a i druga mi je pocela nekad blesirat istu stvar. Pod hitno to provjeri,mogao bi se iznenaditi.:( EDIT: probaj stavit najnoviji F7 bios,meni je rijesio probleme s memorijom,makar se nigdje ne spominje o poboljsanjima u svezi glede memorijske kompatibilnosti:),sramota. Da barem stave opsirniji opis,pa si ti misli. |
e ovako, ja imam isti problem...ne rade mi 2 mem. modula ali moj komp je star :D
inače imam 2*512 i kad oba komp ne radi kao i kod tebe chain... a kad je jedna memorijska pločica radi u svakom utoru na matičnoj..... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:33. |