![]() |
Uništavanje proca
Dali se OC-anjem procesoru skraćuje vijek trajanja?
Da li se onda moze reci da je recimo 2700+ tvornički OC-ani 2600+ ? :confused: |
Istina, skracuje se vijek trajanja.
E sad ono dobro. Svaka elektronicka komponenta, pa tako i CPU je predvidjen da traje 100 000 radnih sati, sto je oko 11 godina neprestanog rada. Ako procesor overclockujes onda se vijek smanjuje, evo na primjer za, lupam, astronomskih 40%. To znaci da ce ti takav procesor raditi nesto vise od 6 godina po pravilu. Mislim, cisto sumljam da ces sadasnji proc imati vise od 2 godine tako da ne trebas brinuti. Sto se tice tvornickog ocanja... Svaki procesor "silazi sa proizvodne trake" i onda mu se odredjuju preformanse. Dakle, nema onoga "sada pravimo xp 2700+" i to je to. Pravi se odredjena serija i onda se svakom zasebno odredjuje default takt. |
Re: Uništavanje proca
Citiraj:
|
Citiraj:
1)vijek se smanjuje grijanjem a ne oc-anjem..sto znaci da mozes oc-ati i bez smanjivanja vijeka trajanja... 2)SVAKI PROC SE RADI NAJJACI MODEL U SERIJI PA GA SE TESTIRA ..AKO RADI NA NAJJACOJ ONDA GA SE BRIKA NA TRAZENI MULTIPLIER..AKO NE RADI IDE U SMECE... molio bih da ovakve price vise ne spominje nitko...jer sto sam ja sve cuo od ljudi to nije za vjerovat...od one price da je intel ako mu proc nece na 500mhz ga spustio na 466 pa ako nece na manje pa ako nece na jos manje i tako dok ne proradi...njih svaki test proca kosta 20-40% cijene proca...stoga bi po tome spori proc bio 3 puta skuplji od jaceg... |
Citiraj:
za svaku odredjenu verziju jezgre se zna na koliko max ta jezgra moze raditi. istina je i da se u nekim slucajevima kad je potraznja veca za procevima manje mhz odlucuje da se unatoc tome sto ta jezgra moze na vise stavlja na nize zbog zadovoljenja potraznje |
Citiraj:
2) Mislim, ono, to sam i ja rekao malo drugacijim rijecima... Kakve price da nitko ne spominje? Ovo sto sam rekao je tako i sam si to rekao malo drugacije ...sa birkanjem multipliera... Mislim, to je testiranje. Ajde pojasni mi gdje grijesim. Pozdrav. |
Ljudi meni je Celeron 333 mhz prije nekoliko godina otisao sam od sebe (star je bio 2 god.) nisam ga nista dirao , ujutro kada sam se probudio upalim pc i on nista! pa ko ga j.... kupio novi....
Sta sam htio reci procesor ti moze sam od sebe otici, a mozes ga oc ... do nebesa i njemu nece nista biti, ovisi o kvaliteti i seriji procesora... :rambo: Kakve srece imas...ajd ljudi pametnije teme pisite:argue: |
Citiraj:
2) ono sto si ti rekao je da ako im proc ne radi na 2700 probaju ga na 2600 pa nna sve nize i nize -------------------- Svaki procesor "silazi sa proizvodne trake" i onda mu se odredjuju preformanse. Dakle, nema onoga "sada pravimo xp 2700+" i to je to. ------------------------------------------------------- ne odreduju mu se performanse...nego ili radi na najjacem ili ne radi...pogotovo kod amd-a gdje ti u serijskom broju proca pise s cega je downclockan...iliti radjen je na traci za 2600+ i radi na tome ali nema potraznje za njima nego za 1700+..i brikaju ga na 1700+..to je razlika o kojoj ti pricam... 3) biranje multipliera nije testiranje... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 22:25. |