![]() |
parallel port for hardware key (dongle)
Instalirao sam jeda program za grafiku(demo), Upfront, kad ga hocu pokrenuti napise mi
Missing Hardware Key No Hardware key found ?? U .txt pise ... • 233 MHz Pentium®-based PC or better, CD drive, parallel port for hardware key (dongle) ... sto je potrebno imati, mene samo zanima sto je to hardware key i cemu to sluzi hvala:D |
Dongle je mali medju-komad koji se stavi na paralelni port da bi se mogao upaliti program. Prilicno je cest kod skupljih programa jer je skoro savrsena zastita protiv startanja ilegalno umnozenih kopija programa. Aktivan je jedino prilikom startanja programa, inace se ponasa kao produzni kabel (npr. printer koji je spojen na njega ni nezna da je tamo).
|
Citiraj:
jedino mi nije jasno, ti kaze da je pokrenio demo, demo nebi trebao traziti hardware key (zato se i zove demo, ne:)) moglo bi prije biti da mu je u biosu iskljucen paralelni port (mnogi, medju njima i ja, iskucuju nepotrebne portove pa bi moglo biti) |
da, gotovo savrsena ali vecinom ipak probijena zastita?
a kako?? pogleda cu ovo u biosu makar ne vjerujem |
ma nije greg... imam isključen i uninstaliran LPT, ali me svejedno 3D studio max zafrkava i nikako neće. ali hardverske ključeve je totalno pljuga napraviti.... imam sheme i sve je nabavljivo, jedini problem je eprom programator (a ni to baš nije nemoguće nabavit)... tako da ostaje samo naći kaj treba zapisati u cmos na ključu :-)
|
Citiraj:
mali tip, probaj naci program na kazaa-i (punu verziju) tamo obicno sve sto nadjes vec ima rijesene takve probleme |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:49. |