![]() |
IMON inside
Jel postoji neka posebna procedura za pokretanje ovoga ili bi "samo" trebalo raditi?
Bojim se da sam ga riješio, pošto dok sam gurao kućište na mjesto sam slučajno dlanom gurnuo u VFC (ili kako se već piše) display, čuo sam neki zvukić, display nije pukao, al pri dnu sada šeta tj. može ga se stisnuti i on će se pomaknuti lagano, al se vrati natrag. Jesam li ga riješio i treba na servis i kako to mogu provjeriti? |
Daj malo detalja... Šta šeta? Nisu valjda kristali? :eek: Ajd slikaj, ako možeš.
|
Nikako da skuzim o cem se radi, 3 put sam cito http://www.cheesebuerger.de/images/s...onfus/a050.gif
|
Citiraj:
|
IMON je daljinac, to je isti onaj koji se dobija sa M-SANovim HTPC računalima ak se ne varam
|
Mislim da je trebalo pisati Imon VFD (Imon Inside nema ekran)... a što se tiče displaya skini prednju masku pa pogledaj, ako display 'šeta' vjerojatno je pukao jedan od nosača... Inače display proradi tek kad mu staviš drivere
|
Citiraj:
|
Nisam imao vremena od juče kad sam sredio to pa sam tek sada se vratio poslu. Nego sad kad sam detaljnije pogledao display izgleda da mu nije ništa. Prednje zatamnjeno staklo je svom srećom oko 1cm odvojeno od VFD displaya i IR receivera. Vjerovatno su mislili na ovake kao ja kad su ga radili. :)
Al sad me pati zašto to čudo ne radi. Drivere za VFD nisam nigdje vidio, instalirao sam sa CD-a što se dalo instalirati, tj. iMON Manager i iMEDIAN (media centar). Možda sam pogrešno spojio žice, jer display nedaje znakove života. Inače manual za instalaciju je jako štur i crno bijel! Žica ide iz power na VFD i u manualu je tamna na tamnu. Kod mene su boje 1. crvena crna(G) i 2. bijela plava ... pošto sam vidio da je obićno bijela ground spojio sam bijelu na crnu. Nije radilo pa sam prespojio crnu na plavu i još uvijek neradi... EDIT: Poštelao, radi ko vurica! :) Ako netko kupuje HTPC kućište toplo preporučujem Silverstone LC10M, nakon što se pomučite sa sastavljanjem radi i izgleda super! :) |
Imaš na njihovim stranicama detaljni pdf manual pa ga skini ali ovako bi to trebalo izgledati:
... http://img276.imageshack.us/img276/5449/imonho0.th.jpg ... |
Citiraj:
Citiraj:
|
Ma ništa posebno, prebacio sam VFD display na drugi interni USB konektor i skinuo noviji software on onoga koji sam dobio na CD-u. Nakon toga je proradilo. Sve druge kablove sam već bio dobro spojio tako da njih nisam niti dirao.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 06:36. |