![]() |
jako loš signal preko omnice 9db
dakle slažemo mrežu u našem mjestu
kupili smo d-link dwl2100ap i omnicu od 9db tu omnicu smo postavili na toranj crkve makar se mjesto nalazi samo ispred crkve ali mislimo kasnije tu omnicustaviti na drugu točku a tu sektoricu! http://img65.imageshack.us/img65/663...nacrkvi4px.jpg e sada imamo jako loš signal prvi član sa 200-300m ima signal samo 70% dok na 1km zračne udaljenosti imamo signal samo 10% e sad mene zanima dali je možda problem što je omnica postavlje čisto tik uz zid? ili možda jer je svezana plastičnim koplčama za metalne vijke koji se nalaze u zidu? http://img300.imageshack.us/img300/2351/pict2368nh5.jpg http://img512.imageshack.us/img512/8679/pict2359oy7.jpg to su signali mjereni s 3d kornericom tako da nešto nije uredu s našom pristupnom točkom jer ta 3d kornerica se kod druge wireless mreže pokazala odličnom! ap je s omnicuom povezan 1,5m lmr-om tako da u kablu ili tako nečem nije problem! e sada odmah da pitam koju antenu staviti na taj toranj umjesto obmnice jer nam treba samo 160% da ide signal a ne omnica 360% razmišljao sam o izradi amos antene? koliko ona nosi signal u daljinu dali će biti dosta signala na udaljenosti od 1,5km? dakle i ako netko može napraviti mi dobru amosicu naravno uz naknadu |
jeste li sigurno isprobali tu client antenu (ne takav model, nego baš tu koju imate)?
|
pozdrav kolega hraweb...cek, a ste isprobali sa jos kojom karticom/antenicom, mozda se bas ne slazu? pretpostavljam da je LOS ok..cudno..
|
da isprobali smo par antena kantenu, 3d korner antenu, koja radi jednom tipu na drugoj wireless mreži odlično 96% signala na 1,5km!
|
probaj ju maknut od zida malo i izoliraj ju od zeljeza obavezno,jeste probali s nekim drugim AP-om jer 2100 nije bas nesto previse pouzdan i jak,kolika je visinska razlika tog clana sto je na 200-300m udaljenosti,na koju antenu ste stavili dlink,koji firmware?daj malo vise detalja pa cemo trazit rjesenje
|
pa ovaj član na 200-300m je niži nekih 20-30m
ali mi je čudno što na 1,5 km nema skoro nikakav signal imamo los i sve d-linkov ap je spojen na omnicu od 9db iz elme! ovo za firmware bi trebao pogledati! mislim da bi bilo najbolje staviti drugu antenu amosicu ili neku sektoricu pa gjde da to kupimo a omnicu budemo iskoristili kad ćemo postavljati drugu pristupnu točku! |
gdje kupiti alu lim za i žicu za izradu amosice???
|
Sto se tice amosice, da ti odma kazem, znam za iskustvo te antene, ona je dobra, no nakon par kiša mozes sve objesit macku o rep :-P
Al lim, to potrazis ako ima neka tvornica u blizini, pa tamo pitas, dobit ces djabe. A Cu zicu imas u svakoj trgovini s elektrometarijalom... |
za 1,5 km udaljenosti omnica bi tebala biti dosta visoko, jer ima kut padanja oko 10 stupnjeva
probaj sa kantenom, košta te 150-200kn i ima oko 12dBi |
Kad smo već kod toga, ja imam vrlo sličan problem....
Ovako, s jedne strane Pacific Wireless 12dbi omnica s 3 metra LMR195 na AP-DWL-2000+... 600m dalje i 70-80 metara niže se nalazi sat-kantena na Canyon WF-511... Kad na isti AP i na potpuno isto mjesto stavim 5dbi indor antenu (znači onaj obični "štapić" od antene) imam 95-100% signala... S 12dbi antenom imam 55-70 max.... Šta ne valja????? |
nagib..
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 17:36. |