![]() |
Proc ili matična problem
ova dva dana me ide lijepo..kad krene, krene...ovako konfa je ova iz siga...izvadil sam proc i stavil neki drugi koji je bio na socketu 370 al na drugom kompu...stavil sam ga u svoju konfu da vidim dal procesor valja, upalim komp i ništa se ne događa, ventilatori rade...al ništa ne bipa ni sl...zaključil sam da procesor ne valja..stavim svoj procesor koji je bil u unutra...isti problem, ništa se ne događa...nije valjda da je matična otišla..? : hitthewa
|
Izvadi bateriju na jedno pola sata pa probaj...
|
Citiraj:
|
ako je bila vani pola sata i ništa...neće ti pomoč ni da ju ostaviš 24 sata vani...
Probaj izvadit i vratiti RAM i Grafu (ako nije integrirana)... |
grafička je integrirana...probal sam izvaditi memoriju al isto..a clear cmos?
|
zaboravil sam reći da kad ga upalim ne mogu ga ugasiti na tipki za paljenje nek moram ištekati kabel..ni tipka reset ne radi....a lampica na cd- romu cijelo vrijeme titra..
|
Prije si rekao da si kemijao sa napajanjima nesto, probaj tu nac problem : stoopid
|
Citiraj:
EDIT: dal ima veze ak nema paste niš na procesoru? |
Citiraj:
reset ne radi...dobro spojeno?..ma očito je matična u banani ostaje ti i probat treći proc...i probat sa pci grafom |
a clear cmos?
|
Citiraj:
ako ga nisi dirao onda je u normal modu....možeš probat..stavi ga u clear položaj pa vrati u normal i probaj upalit |
ništa....lud sam već..4 sata sjedim, gledam u komp i razmišljam kaj još napraviti..: hitthewa
|
čudne su te no brand 370 ploče..nedavno u jednoj išao isprobat jedan scsi kontroler samo da vidim koji je točan model..već sam ga prije probao u jednoj 478 i vidio samo da win prepoznaje hardver i traži drivere....ta 370 je normalno radila..nakon toga više sliku nisan na njoj dobija
a ništa rastavi sve... izvadi bateriju...prouči dobro manual i sutra probaj ispočetka |
Citiraj:
EDIT: kak misliš prouči manual? |
sve sam rastavil...ostavil sam napajanje i procesor..kad upalim čuje se nekakvo neprekidno zujanje.. nema signala koji govore da nema memorije..
|
Rastavi apsolutno sve, izvadi ploču van kućišta. Stavi procesor i grafičku natrag i uvjeri se da je dobro sjeo. Spoji napajanje.
Upali to. Ako se ne čuje ništa kod starta vjerojatno je ploča ošla Manitu-u. Možeš još probati staviti memoriju u drugi utor, ali...malo vjerojatno da će proraditi. |
samo da javim..matična je otišla...kupil sam drugu, prikopčal na najanjanje koje bilo na prošloj ploči, i ta matična je otišla, nabavil drugo napajanje i drugu ploču, napajanje je bilo neispravno tak da mi je i tu ploču oduzelo...mogu se pohvaliti da sam u roku 2 dana, skuril 3 matične...doktoriral sam u tome
|
Dzizs, stvarno svaka cast, to treba znat :) Daj samo reci di si nabavio S370 maticne za Tulca u tak kratkom roku? :D
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 23:45. |