![]() |
Računalo se strašno uspori nakon nekog vremena?
Pozdrav svima,
Imam slijedeću konfiguraciju: Matična ploča - ABIT AN8 SLI - nforce4 -socket 939 CPU - A64 Venice 3000+ Memorija - Goodram CL2.5 512MB DDR400 Grafička kartica - Gainward 6800GS 256Mb GDDR3 PCI Express Hard disk - Seagate Baracuda 80GB SATA 8mb cache Napajanje - Enhance electronics 300W - dosta je tesko - kostalo je oko 500 kuna kad sam ga kupio Przilica - nec 4550A DVD-RAM Hlađenje : Chipset ima pasivni cooler povezan heatpipom na radijator koji je na straznjem djelu kucista na back panelu CPU ima vodeno hladjenje Gigabyte 3D Galaxy Problem je slijedeći: Komp se nekad nakon nekog vremena jako uspori i to do te mjere da se prozori vuku ko smrt, disk ucitava jako sporo, mp3iji stekaju, sve je uzasno sporo, memory transfer u benchmarcima drasticno padne. Procesor je opterecen do daske, te onaj kernel access time u task manageru je do daske crven na 100%. Da mi nebi poceli o nekakvim virusima pricat, ovo se dogadja i kad je disk cijeli formatiran i instalirani su samo nuzni programi, dakle windows xp, driveri za nvidijin chipset te graficku karticu. Probo sam slijedece: sve moguce verzije i kombinacije drivera za chipset i graficku netko mi je rekao da nvidijin IDE driver zna nekad usporit mashinu pa sam probo to neinstalirat prilikom instalacije nforce drivera. fleshat BIOS od maticne te graficke kartice, Ram je testiran mem86 i goldmemom i 100% je ispravan Hard nema nikakvih bed sectora, testirano seagate toolsima Jednu stvar sam otkrio a full je cudna, kada pokrenem neku igricu ili program koji koristi 3D grafiku onda se racunalo ponovno ubrza do god igrica radi, kada se igrica iskljuci nakon nekog vremena u radu s windowsima ili programima racunalo se opet uspori. Jel tu meni grafika s***ana ili ova gainwardica nevoli ovu maticnu? Igrice lete nema nikakvih artifakta nit nicega, komp se nikad nije resetirao sam od sebe niti zaledio. Molim savjet jer cu poludit s ovim! : hitthewa |
Probaj staviti neku drugu grafu. Ako se sistem ne usporava s njom, znači da imaš problem s postojećom. Znam da je netko bio govorio da postoje problemi s nekom GF xxxxGS koja je trošila resurse k'o blesava.
|
6800GS :)
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:12. |