![]() |
Upozorenje:Ve-mil i Powercolor Radeon AIW X1900GT
Izgleda da u Ve-milu Powercolor Radeon AIW X1900GT dolazi BEZ daljinskog upravljača (koji je jedan od najboljih stvari kod kupovine te grafe).
Dakle nema daljinca i recivera, nema ni DVD-a Adobe Premiere Elements 2.0 ni Adobe Photoshop Elements 4.0 Samo taj soft+daljinac i reciver koštaju preko pola vrijednosti te grafe. Na njihovim stranicanma NEMA opisa te grafe-sad znamo i zašto. Cijena u Ve-milu je ISTA kao i u Autronicu sa "sitnom" razlikom da se u Autronicu dobiva full bundle (daljinac+reciver i DVD-i Adobe Premiere Elements 2.0 i Adobe Photoshop Elements 4.0) Moram priznati da je ovo jedno od većih guzičarenja koje sam vidio u zadnje vrijeme...jednostavno jadno i bezobrazno. Isti naziv grafe, ista cijena a fali pola stvari: baad : Tek toliko da se ne zaj*bete kao par forumaša. |
pa ja bi im odma na licu mjesta vratio grafu i rekao ne hvala .... nekuzim kako se netko moze zeznuti kada ima pravo da u roku tjedan dana vrati proizvod.
|
Nazalost tog roka od tjedan dana neki se prodavaci ne pridrzavaju,vec je bilo par primjera na forumu kako su se ljudi zalili i prodavaci im nisu bas izasli u susret.Inace kao i sto @codiac veli kupac ima puno pravo u roku od tjedan dana ako nije zadovoljan robom traziti povrat novca,ali kod nas ocito to teze malo ide...
|
Ma vrati im to i prijeti im svim mogucim ako nece uzet nazad........ gamad..ne mozes to samo tako pustit.. a inace trgovci imaju tendenciju postati "malo" ljubazniji kad spomenes zakon o potrosacima i udrugu....
|
Citiraj:
kupac: Dobar dan. Molim Vas, vratio bih ovo jer ne dolazi sa svime s cime treba dolaziti. Imam pravo u roku 7 dana. prodavac: Nazalost, to kod nas ne vrijedi. Zao mi je. kupac: OK, dovidenja. Ishod: Kupac je ispusio. Scenarij 2: kupac: Dobar dan. Molim Vas, vratio bih ovo jer ne dolazi sa svime s cime treba dolaziti. Imam pravo u roku 7 dana. prodavac: Nazalost, to kod nas ne vrijedi. Zao mi je. kupac: OK. Molim Vas pozovite mi Vaseg nadleznog a dok cekam mi dajte samo Knjigu zalbe i telefon da nazovem drzavni inspektorat, mobitel mi je u autu ostao, ako Vam nije problem. prodavac: am, hm, nm. Pricekajte ovdje trenutak molim Vas. bla bla bla. Nakon 5 minuta... prodavac: izvolite Vas novac gospodine. kupac: Hvala, dovidenja. Ishod: Ducan je ispusio. Ako se znas postavit, uvijek ce se ispostovat zakon. Nemaju oni sto drzati se necega ili ne. Nisam jednom dignuo galamu i u Ve-milu i Hg-u i jos kojekakvim ducanima. Da vidis kak se sve sredi kad 100 ljudi u ducanu pocne saputati "Drzavni inspektorat? Sto je to?" |
Da mat, tako se to radi ;)
|
Samo sto bih ja prilikom ponovnog posjeta snimao razgovor ako dodje do nekih daljnjih komplikacija u vezi reklamacije...
|
pa da ima tih sranja, ja sam narucia isto u Ve-mila x1950pro(200EU) i stigla jucer i na svu srecu sve je bilo na svom mistu, dok mi je frend narucia iz njemacke x1950xtx za nekih 450-500EU i njemu nije bio onaj crossfire(ona stvar sto spaja dvi grafe eli) u paketu, sad jeli to neki za*** ili sto, a njemacka je daleka da bi se za***ava s tim i odusta je od ikakvog pokusaja...
a u hg-a su mi radnom kolegi od matere pri sastavljanju kompenanata uvalili druge komponente nego sto je narucia, i naravno otisa tamo i ***a im sve zivo, nako par dana sve se vratilo na svoje covjek dobia nov komp a oni ostali bez ikakve tuzbe a taj lik mislim da je dobia otkaz... |
Citiraj:
|
Mali OT @nicko : X1900GT AiW ili X1950pro ? Što uzeti? Može tu ili PM tnx!!:)
|
Citiraj:
A zadatak za tebe: nađi u ovom dokumentu gdje točno piše da trgovac mora uzeti nazad robu unutar 8 dana: http://nn.hr/clanci/sluzbeno/2003/1218.htm |
Radeon X1900 AIW:
Core clock: 500 MHz ROPs: 16 Memory clock: 480 MHz / 960 MHz ef. Pixel shaders: 48 x PS 3.0 Vertex shaders: 8 x VS 3.0 Radeon X1950Pro: Core clock: 600 MHz ROPs: 12 Memory clock: 700 MHz / 1400 MHz ef. Pixel shaders: 36 x PS 3.0 Vertex shaders: 8 x VS 3.0 Na defaultu je X1950Pro za nijansu bolja, ali ako uzmeš u obzir koliko se X1900 AIW može klokati, onda je AIW šiša jer se ti silni pipeovi i PS-i fino raspušu... :D Ne znam koliko se X1950Pro može klokati, pretpostavljam ne puno jer su taktovi već po defaultu dosta nafrljeni. Neka me netko ispravi, ako griješim. :) Još nisam siguran u kojem je proizvodnom procesu rađena AIW jer za X1950Pro piše da je 80 nm... |
Citiraj:
I treba li ti sva ta silna multimedija što dolazi sa AIW-om ili bi rađe možda drugi DVI port... @domy_os: mislim da je AIW u 90nm, jer je potekla od X1900XT, a ne od X1950 (barem tako mislim, možda sam u krivu).... |
Citiraj:
Članak 32. (1) Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor iz ove glave Zakona u roku od 8 radnih dana od dana primitka pisane obavijesti iz članka 31. ovoga Zakona. (2) Ugovor se raskida pisanom obaviješću o raskidu. (3) Ugovor je raskinut u trenutku kada je trgovac primio obavijest o raskidu. (4) Smatra se da je ugovor raskinut na vrijeme, ako je obavijest o raskidu upućena unutar roka iz stavka 1. ovoga članka. Članak 34. (3) Trgovac je dužan, najkasnije u roku od 30 dana od dana primitka pisane obavijesti o raskidu, vratiti potrošaču cjelokupan iznos koji je potrošač do tog trenutka platio na temelju ugovora, uvećan za zatezne kamate od primitka pisane obavijesti o raskidu do isplate. |
Rendula, kvragu, čitaj, odnosi se na ugovore sklopljene izvan poslovnih prostora trgovca.
|
Citiraj:
(1) U slučaju sklapanja ugovora iz ove glave Zakona trgovac je dužan dati potrošaču pisanu obavijest o njegovu pravu na raskid ugovora iz članka 32. ovoga Zakona. (3) Obavijest mora biti uručena potrošaču najkasnije u trenut*ku sklapanja ugovora. (4) U slučaju spora trgovac je dužan dokazati da je potrošaču na vrijeme predao obavijest iz ovoga članka. -------------------------------------------------------------------- |
Meni je sve tu jasno, osim jedne stvari....kako pobogu možeš odnesti komponentu iz trgovine (trenutno Ve-Mil), a da ne pogledaš u kutiju....inače, ako netko nije primjetio i u Ve-Mulju i Hg-u kod pulta za preuzimanje lijepo piše...."robu provjeriti pri preuzimanju, naknadne reklamacije ne uvažavamo",....to se naravno ne odnosi na jamstvo!....Nekužim da je toliki problem otvoriti pred njima kutiju i pogledati sadržaj!?
|
Citiraj:
po stranim forumima je sa zalmanom, znaci ova gigabytica htjela ici do 700/1600-1700...mhz... a to je po meni pristojan clock... |
Citiraj:
|
Citiraj:
daljinac, reciver, Adobe Premiere Elements 2.0 te Adobe Photoshop Elements 4.0 a toga nema, znači da krše odrebe o deklaraciji po članku 17 te 14 ako tih isprava ni nema ! E sad, ako nemamo te isprave onda se može žalit i po članku 13 "Proizvod s nedostatkom ili greškom" u smislu da je to proizvod sa nedostatkom i ako se to dokaže onda se može traži/žalit inspektoratu po članku 106 stavak 1 "Inspektor će rješenjem zabraniti prodaju ako: – trgovac prodaje proizvod koji ima nedostatak ili grešku, a nije ga fizički odvojio od ostalih proizvoda i jasno vidljivo i čitljivo obilježio na proizvodu i na prodajnome mjestu da se radi o prodaji proizvoda s nedostatkom i greškom (članak 13.)," Treba neko uzet taj zakon pod ruku i pravac ve-mil:D Uvjek se može žalit... |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
to stoji , ali upravo zato da se to izbjegne(otvaranje svega i gubljenje vremena po njihovom) mora biti 7 dana money back no questions asked . a to ovdje i je problem , sto covjek ne moze odnijeti nazad karticu i reci vracaj pare jer ste mi prodali nesto sto nema veze sa onim sto je trebalo biti .
|
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Ljudi, nisu oni nikoga prevarili (zakonski). To što je tvornica počela štancati bez daljinca i recivera, koristeći potpuno istu kutiju je žalosno.
Na kutiji piše točno ovo: What's In The BoX: PowerColor AIW X1900 GT MediaFX Graphics Board Set-up CD Auessories for Video IN/OUT Feature Što se tiče izrade, u 90nm je. |
Citiraj:
Često pa nahebem na poslu...:D A nije u redu da se za iste novce prodaju tako reći dvije različite kutije a isti artikl je u pitanju. Ovo što sam ja malo sa člancima nabacivao treba stvarno vidjeti dali ve-mil smije prodavati tako "zapakovanu" grafu a da to nije dodatno naglasio. Jedino da se na tu činjenicu čupaju oni koji su već kupili. |
ok ajde neka mi onda netko iz nn izvadi zasto su prodavaci pristali na taj 7 dana money back ak nigdje nis nepise ?
mislim je*eno mi je tesko povjerovati da su to napravili iz brige prema kupcu :D |
Može, i mene zanima da li ih je zakon na to prisilio ili tržišna konkurencija.
Koliko ja vidim, takvog zakona -nema-. |
Citiraj:
Razlika je u onome kaj je unutra.:p Gle-nisu oni nikoga zakonski prevarili, samo su teški guzičari. Autronic je prvi imao tu grafu-na njihom webu je točan opis kaj je u kutiji. Nedugo nakon njih Ve-mil je istu stavio u cjenik ali bez opisa. Kojeg nema ni dan danas. Kupac dobije krivi dojam da je sve isto kao i u Autronicu budući da je i cijena ista. Taj opis nisu stavili ni dan-danas a već je dosta vremena prošlo od kad je imaju. E vidiš-po meni je to teško guzičarenje. Kad sam ja kupovao svoju AIW nisam vadio pare dok se nisam uvjerio kaj ću dobiti u kutiji.:) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:16. |