PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Mreže (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=16)
-   -   Hakeri??? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=54295)

GoGoGamerS 11.12.2006. 16:55

Hakeri???

Ok sta tocno jedan haker meni moze (ako mi probije WEP) napravit???
Moze mi krast promet i sta jos??
Vidim puno se prica o hakanju na ovom forumu pa me zanima sta moze konkretno napravit jedan haker koji mi probije WEP zastitu??

Doktor 19.12.2006. 09:43

Pa recimo, ako doma imaš bežićno umrežena komp (ili više njih), i imaš nešto sherano na računalu (uključen "simple file sharing"), mogao bi doći do tvojih podataka. To sigurno ne želiš...zato oprez !

Gagi 19.12.2006. 09:57

ja bi volio da mi neko uljeti u komp, nest ti podataka, pjesme slike filmovi grica koja i to je to. naka brate uzima sta oce, a bilo bi dobro da ka neko skuri na neku foru da mugu uzet novi:burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn::burn:

Yaxyo 21.12.2006. 22:08

@Gagi, Isuse što ti nepismen.

@GoGoGamers:
Može svašta. Krasti promet, provaliti u tvoje računalo ako zna, snifat ti passworde koje koristiš i sl.
Bolje spriječiti nego se kasnije kajati ;).

horza 22.12.2006. 00:03

hmmm... ili recimo hijackat session kad si ulogiran u online bankarstvo, pa ti samo zatvoriš tab bez da klikneš logout, a on samo nastavi rokat po bankarstvu :wink:

mirkoB 22.12.2006. 00:53

Citiraj:

Autor horza (Post 600107)
hmmm... ili recimo hijackat session kad si ulogiran u online bankarstvo, pa ti samo zatvoriš tab bez da klikneš logout, a on samo nastavi rokat po bankarstvu :wink:

Horza, sad si me naveo na experiment. Ako mi ovi iz Zabe zbog ovog blokiraju račun, hackirati ću tvoj WLAN i skinuti si tek toliko s tvog računa da preživim. OK? Samo dok ga ne odblokiraju :)

Ulogirao sam se u e-zabu - internet bankarstvo Zagrebačke banke - i prošvrljao malo po sučelju. Zatvorio sam tab bez logouta.
Otvorio novi tab, otvorio History, i prošvrljao po linkovima.
Svi osim jednog su vodili na logon stranicu za e-zabu.
Na tom jednom sam došao na stranicu na kojoj je pisalo:
Pogreška .
Nedozvoljeni pristup!
Molimo Vas da koristite navigaciju kroz program
i ne otvarate više prozora.

Znači, tako ne ide. A neće ići ni s sniffanjem prometa, jer se kod za ulogiranje vrijedi samo za jednu sesiju.

No kad smo već kod toga, ako se netko sjeća web maila bivšeg Net4u, e to je bila mustra:
1) username i password su bili vidljivi unutar URL-a webmaila ulogirane osobe. Dovoljno baciti pogled dok čovjek čita mailove i kasnije neograničeno pristupati njegovom mailu
2) to još nije sve. Dođeš nakon čovjeka na računalo. Recimo, web caffe. On zatvorio browser. Ti digneš, odeš u history, klikneš na link od webmaila i voila - direktno si unutra-ulogiran- bez usera&passworda. Ne moraš ih čak ni vidjeti...

Edit: ovo je historijski prikaz developerske gluposti, a ne poziv na hackeraj. Gore navedeni podaci su beskorisni jer je Net4u promijenio mail server jedanput, a onda ga je kupio Vodatel pa su još jednom mijenjali cijelu stvar.

Zapravo, ovo je moja mala osveta. Prilikom zadnje promjene (pop) servera, nisu obavijestili korisnike o promjenama, i nisu backupirali mailove u folderima koje su si korisnici sami napravili.
Imao sam gore desetak mailova s podacima za logiranje na razna mjesta na netu.
Kasnije sam ih zvao i pisao mailove, prvi mail je bio u molim Vas maniri, a zadnji u vaši admini su totalni idioti stilu.
Niš nije pomoglo, neke accounte sam morao zaboraviti i otvoriti nove.
Grrr. J.ebeni idioti, ha?

mirkoB 22.12.2006. 01:05

E da, ako vam upadnu u WLAN, ne mora značiti da će upasti na računalo. Jedino ako vjerujete ljudima koji tvrde da vam firewall na računalu ne treba zato što (WLAN) router ima ugrađen fw.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:32.