![]() |
komp ne radi kad stavim tv karticu
Kad ubacim leadtek PVR2000 u komp nece se bootat, ekran bude samo malo svjetliji (malo manje crn), zuje ventilatori, ali nikako da se pokrene. Prvo sam sumnjao na napajanje i posudio jace od prijatelja ali isto je bilo.
kartica je potpuno ispravna, isprobano na drugom kompjuteru. maticna je asus K8N4-E Deluxe Molim pomoc |
Jesi probao šaltati po PCI utorima?
|
probao sam. inace, bila je u tom kompu skystar2 i radila je.
|
Pa pokusaj ju staviti u drugi komp, ako se ne digne krepala ti je, što mi se i čini najlogičnije.
|
jel imaš distancere na matičnoj
|
Dečki čitajte što je napisao u prvom postu. Radi u drugom kompu, a ovo za distancere - lol
Jesi probao Clear CMOS nakon stavljanja? S nečime ti se kolje, jer sam sada malo prosurfao i nisam našao nigdje da se o tome priča. Ako neće u niti jednom PCI slotu raditi, onda je nekompatibilnost. Drugo ne vidim što bi moglo biti. Mada mi i sama nekompatibilnost zvuči smiješno, ali ne bi bilo prvi puta da neće komp bootat sa nekom PCI karticom (bila to zvučna ili tv kartica). Jel imaš šta drugo u PCI utorima? Probaj staviti samo tv karticu. |
probao sam clear cmos, i drzao sam ju samu na pci utorima.
Ne znam sta da jos probam. |
Citiraj:
|
za maticne bez distancera sam ja cuo da puste bijeli dim i zasute zauvjek.
|
Ček, ček, je li to ona moja TV kartica? : lol2 :
|
neznam al sam to vidio, čini mi se na ovom forumu prije nekoliko mjeseci
|
nije to tvoja kartica domy, a znam i gdje je tvoja zavrsila, mal je Osijek.
|
možda nisi dobro spojio napajanje. a možda frendovo i nije jače iako piše na njemu. koja je točno konfiguracija i koje napajanje?
|
Ta tv kartica je radila u amd barton konfiguraciji sa 2 harda, 2 dvd-a, 6600gt, na chieftec 360W napajanju. Gledao sam po strujama, ima prijatelj dovoljno jako napajanje, a konfiguracija na kojoj bi sad trebala radit je amd athlon 3000, 1 plocica 512mb ddr, 160gb hard, 2 dvd-a, napajanje je codegen 350W :(
ne znam tocno koje je marke prijateljevo napajanje, ima 550W i kostalo je 300kn. |
jesi gledao u bios-u opcije...init display first...stavi pcie-x ako nije
|
probat cu.
|
evo, probao sam ali ni to ne radi.
|
Mislim da je tu onda ipak do nekompatibilnosti PCI kartice i matične ploče.:(
|
da vjerovatno..možeš još probat flashat bios...pa ako ne ide mijenjaj s nekim karticu...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 11:34. |