![]() |
Ubuntu tipkovnica problem
vec \ivcanim ybog ovog nikak da si sredim tipkovnicu da radi normalno ne rade mi tipke ya brojeve a kad ocu stavit hrvatski da bude iybaci mi ovo:
Error activating XKB configuration. It can happen under various circumstances: - a bug in libxklavier library - a bug in X server (xkbcomp, xmodmap utilities) - X server with incompatible libxkbfile implementation X server version data: The X.Org Foundation 70101000 If you report this situation as a bug, please include: - The result of xprop -root | grep XKB - The result of gconftool-2 -R /desktop/gnome/peripherals/keyboard/kbd yna neko kak to sredit? |
pregledaj i konfiguriraj xorg.conf. ručno, ne preko konfiguracijskih alata. ne znam točno gdje se točno nalazi u ubuntu-u... kada ga nađep, na netu imaš hrpu resursa kako konfigurirati. možeš potražiti i na http://www.razmjenavjestina.org . ako tamo piše kako (a vjerujem da piše negdje), onda točno tako napravi i radit će :)
|
radil sam nekej prije nego kaj si napisal pa sam sje*** još jače :), nakon tog je pala reinstalacija.
Thx anyway. |
@horza
dpkg-reconfigure xorg-xserver xorgconfig ili vi /etc/X11/xorg.conf |
reinstalacija je rijesila problem, xorg/xserver je rekonfiguriran oko 50 puta najmanje i nije pomagalo....al nije važno više.. :)
|
Citiraj:
|
za ubuduce: : flyingey
Code:
sudo gedit /etc/X11/xorg.conf |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:37. |