![]() |
Particije?!?!?!?!
Napravio sam particije u DOS-u (imam Windows 98SE),
jedna particija je primary, a druga extended (a u njoj su tri logical). Problem je što su mi ove tri "neaktivne", pa ja njih imam ali i nemam. Znači, mogu staviti samo da mi je jedna aktivna: primary ili extended. Što napraviti da sve rade?!?!? Ako ste me shvatili pokušajte mi pomoći, ako niste recite da još pojasnim |
Samo jedna particija treba biti aktivna. Obično je ta primary. Ove ostale valja formatirati da bi ih koristio. Valjda imaju oznake d:, e: i f:.
|
Kao što RAK reče samo jedna particija treba biti aktivna da bi se na nju naselio OS. Ostale radiš kao logical unutar extendet i one su ti ostatak priče (d,e,f). Ne kontam što ti nije jasno. Što, ne vidiš ih pod windowsima? Ili nešto drugo? Jesi ih formatirao nakon podjele diska?
|
Eto kako ti je RAK rekao, active je C ili ti primary, a ostale lijepo format d:, pa format e:, pa format f:, pa ... , a može i format d: /q da ide brže ako disku nije prvo formatiranje i znaš da nema BADova, a da i onaj c isto treba neko format c: (pa može i format c: /s /q ili neka druga kombinacija) bez obzira ako si ga stavio da je active, a može i ...:beer: pretjerujem jel tako, aj samo napravi kaj treba i veseli se:beer:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:33. |