![]() |
C2D i kuleri za njega
Bok!
Evo napokono kupio C2D te me sada zanima koji kuler je dobar za njega.Ja sam mislio uzet SonicTower sa 120 mm ventom, Ima ko bolju alternativu?BIG Typhon možda? |
Zalman 9500 isto dobar, zavisi koliko si spreman dati za cooler
|
ST,BT i freezer su ti najbolje opcije. ST bi trebao bit najbolji. ali prvo ispoliraj bazu dobro(na hladnjaku naravno, a možeš i na procu ako ti garancija nije važna) ;)
|
Najjeftinije i najjednostavije ti je uzet Freezera 7pro jer nemaš nikakve brige s njim sam ga staviš i to je to,nema nekog poliranja niti zezanja s njim....
|
Najednostavije uz frizera je coolermaster hyper tx, a tiši je i efikasniji.
|
Citiraj:
|
Hehe, i ja sam danas napokon piknuo c2d. Hladnjak je ST sa 12cm Papstom, temperatura u idle-u je oko 25 stupnjeva, load ide prema 40. Uglavnom, nešto preludo...
Ali kad bolje razmislim, dok sam namontirao ST sam mogao cijeli komp složiti da sam imao Freezer... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nice, sad i ti opici malo po super pi-u i slicnome... Nego, daj mi reci, jesi li polirao ST i koja ti je rezlika između CPU temp i Core temp?? (u everestu) |
@ Unknown: Ne, predugi. Ispod onog gornjeg mostića na mojoj ploči se nalazi kućište jedne zavojnice, sva sreća da sam gledao dok sam šarafio. Da sam koristio priložene, ili bi štetio kućište ili ne bi dobro zašarafio. Morao sam prekopati Kutiju 8oni koji su je vidjeli, znaju o čemu govorim :D ) da bi našao jedan odgovarajući šaraf.
@ Nicko: Hehe, da. :) Ploča je mrak, samo me brine temperatura ploče, 43 stupnja. SPi, bez ikakvog štelanja memorije, na staru instalaciju Windowsa, sa hrpom pozadinskih servisa mi je 21 sekundu. Za usporedbu, na mom starom Presleru klokanom na 4.6 je masni uspio ići ispod 30 sekundi. Jedva. Uglavnom proc je zvijer na kvadrat. Everest moram instalirati, koju verziju da skinem? |
43st je normalna temp za chipset, ne brini se ništa...
Skini everest 2006 3.5 verziju (ili ako je mozda i neka novija izašla)... Što se tiče super pi-a i meni je na defaultu tak neš sa natrpnaim windowsima...ok je to reza :) Ali znaš ti dobro koja reza mene zanima :D |
Kaže da mi je temp proca 26, a temperatura jezgri 36°C.
|
Ok thx...
Za mene nema druge nego sljedeći tjedan u rastavljanje i poliranje... |
Moreš stavit i ST na pasivno meni je va zatvorenome kućištu sa dva 120mm venta za upuh i istpuh na idle-u temperatura 31 a na loadu 38-39C
|
Nema potrebe za pasivnim, Papst na 800 okretaja se ne čuje. ;)
|
ajde sky da vidmo šta tvoj E6600 može?? trebao bi ići na 4ghz sigurno ;)
pročitaj stepping sa kutije ako nije problem. Možeš i sa procesora ali sumnjam da ćeš skidat STa :D |
Sky javi mi se na icq za Everest. ;)
|
Neće ići na 4 GHz jer ova matična nije OCer (generalno su ljudi sretni ako ide na 420 FSB) i primarna joj je funkcija tišina (tako da ne stavljam dodatna hlađenja na čipset).
Stepp je SL9S8, FPO L632A407. Sada, nisam upoznat sa Conroe steppinzima, mislio sam da su svi isti. |
Prema riječima masnoga, kaže da bi matična trebala potegnut do 450 fsb-a što je i više nego dovoljno za 4 gige :D
|
Ako treba FSBa moja ide na 500, a možda i više al nisam isprobavao :D
Edit: 500 je meni dovoljno za 4GHz al mi ta ista undervolta pa nema proc dosta jucyja: hitthewa |
Citiraj:
A u vezi coolera...ja bih također preporučio ST-a...samo ga mislim nigdje nema za kupiti...ja sam svog nabavio polovnog... EDIT: sad vidjeh da ga ima u Linksu :) |
SL9S8--->> ovo ovisi o modelu procesora (znači E6xxx)
FPO --->> nemam pojma šta je ovo ali siguran sam da neovisi ništa o tome L632A407 --->> najvažniji dio. L6 je kod svih isto sad sljedeća sva broja su tjedan proizvodnje (week). Novi tjedni idu otprilike isto ali u pravilu za sada što novi to bolji. "A" je najvažnije... A je slabi dok ima još i B koji uglavnom idu odlično i traže vrlo malo voltaže. Ovaj zadnji dio isto nije toliko važan ;) Ići će on na 4ghz ;) |
Citiraj:
Citiraj:
tebi ce, ako mislis tjerat sve to skupa prije limit biti ploca nego CPU...tak da s te strane nemas brige ;) |
Citiraj:
|
Citiraj:
Nisam znao...ako je tako, thx na infu...makar mislim da i na E6300/6400 to ima nekog efekta, ali mozda nije toliko izrazen |
@Smartguy
Što znači ide odlično? Do sad sam vidio 2 komada ovdje da su E6600 i da idu bolje od mog E6400. E sad koja je voltaža bila kod njih.. |
Citiraj:
@buljo Odlično znači da se lako dođe do 80%(i više) OCa dok kod E6600 i društva sa 4mb to nije tako. |
@Smartguy: mislim da ne možeš to tako gledat...tj. možeš, ali svi znamo da svi c2d idu na 3.6ghz ko od šale, dalje je "kriv" stepping i sl. Naravno, kad gledaš to sa strane E6300 to je 100% oc, ali ja uzimam za referencu X6800 :p a ove ostale gledam kao 6800 sa spustenim mnoziteljem...
|
svaki 6600 ide na 3.6 to sigurno. Velika većina 6400 ide isto. A za E6300 je to 100% OC pa "nekad" zna bit problema :)
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:38. |