![]() |
clocking toledo x2 4200+
bi se moj sistemic mogao sta clockat ?
recimo da me zanima max super pi koji bi mogao dobit... pa ako neko zna kako bi ovo moglo radit a da necrkne :beer: mbo: dfi lanparty ut ultra D soc 939 cpu : amd x2 4200 + (zalman 9500 led) mem:cruical 2 x 1024 mb za sada sve na default.... slika vrijedi vise nego sve rijeci.. http://valid.x86-secret.com/show_oc?id=144147 |
prvo probaj kliknuti dole desno na PAGE 2. tamo ces vidjeti 2 ili 3 teme koje se ticu tvog procesora ili iste jezgre. isto tako imas sticki o klokanju amd-ea. prvo si probaj sam skuziti neke stvari pa ako zapnes javi problem, netko ce ti vec objasniti....:beer:
|
Nema straha od krepavanja ako ne dizes radni napon i ako zakljucas PCI i PCI-E taktove na 33/100 MHz. Imas www.dfi-street.com i nekoliko tutoriala tamo, koje sam i ja koristio kad sam prvi put isao clockat 939 sistem i sve sam skuzio bez problema :beer: Za pocetak smanji HTT multiplier na 4x, HTT povecaj na 230, spusti mem. divider na nesto manju vrijednost (da ti memorija ne ode na preko 200 MHz, osim ako nije deklarirana za vece taktove) i to ce ti dati ~2500 MHz na koliko bi trebao raditi na defaultnom naponu. Probaj pa javi :beer: I svakako prouciti tutoriale!
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:22. |