![]() |
Kako uci u setup od glupe kasde?!?!
E lud sam vise... Nemogu uc u setup da se postavim na trepavice. Modem uredno radi u route modu i sve to, al mi se svaki dan zblene i moram ga restartat sto i nije neki problem. No sad bi ja sebi otvorio portove i tako to...
Uglavno dodje do logina, ja ukucam i samo otvori na pol prvu stranicu i stoji.... Lud sam vise.... Hebeni Tcom i njegov MAX TV sa srotnim modemom.... |
Možda ti je monter bijo iz Požege LOL
Znaš što kažu, osveta je slatka. |
E vis nisam ga pitao, ali imao mi je nekako cudan naglasak. Ma zapravo mislim da nije, naime dosao je autom, ne traktorom.... :D
A sad odfufi od mog threada vis da imam problema ;) |
Dobro, dobro, nećem ti više spamat thread. Ali daj mi reci kako si ga bacio u router mod, kad ne možeš u setup ući???
A to da imaš problema je već svima jasno : evil : |
Ma ubacio sam ga na cistu srecu....
Prvo mi ga je stavi operater njihov u route mod dok je to jos klapalo (prije 4 tjedna), onda je odma riklo. Onda sam ga 10 dana drzo u ladici. Onda sam skupio zivaca da ga spojim (da gledam national geographic i discovery :D ) i normalno, nije radio. Resetiro sam ga i onda je bio u bridge modu i USPIO sam ga nekako natjerat zahvaljujuci jednom carnetovom tutu u route mod nakon jedno 8h drkanja i nateznja sa njegovim musicama. Onda to sad radi neko vrijeme i ja nemam zivaca opet drkat po tome, no MORAM otvorit portove. Sad bi najradje bacio opet u ladicu i stavio staru kombinaciju.... Jao STO volim tcom. |
NE, NE, NE, NE i NE !
Ja nemogu vjerovat da se ovo meni dogadja. Nemogu. Sad sam uspio ovu glupaču od kasde naterat da se restarta nakon pola sata moljenja. I oko u bridge modu USPIEM neki čudom narihtat sve sto ocu i restartam u rote mod. I ŠTO ONDA?!?! Nece dic veza i nece i nece i nece i nece i nece... I sad sam u bridge modu i nemogu naterat route mod da radi i nemogu i nemogu i nemogu. Kaj da radim ? Da psujem onu studenticu tam na help desku kaj da delam?! Velim joj ok posalji mi onda sutra decke da mi to srede. I kaj mi ona veli ?!? neznam kad ce moc doc vec su bilo 2 puta kod vas?!?! :smoke: |
1 privitaka
U prilogu šaljem upute za podešavanje Kasde u route mod i umrežavanje 2 PC-a preko nje. Jednostavno i radi (i veza prema internetu i oba računala međusobno).
Ako nekome nije jasno, isto može dobiti i sa slikama da se može lakše pratiti instalacija ako to zatraži putem mog maila, file je velik 1,2 Mb (rar). Jedno moguće jer forum dozvoljava najviše 100 kb. Pozdrav zoranpopovski@net.hr |
Potpuno ISTU proceduru radim vec 38 put. Nejde, nejde i nejde...
Sad sam u route modu i nece se konektat i slucajno stisnem fakin tcom shortcut (koj rabim u bridgu) i konekta se, te zakljucujem da ona UOPČE ne radi sto joj kazem. Idem se zalit benzinom.... |
I ja sam pokušavao jednu "noviju" Kasdu prebaciti u router mode i isto sam se izhebao dok sam se samo logirao, mijenjao kabel po onim iza portovima, resetirao Kasdu, komp. Uspijem se nekako logirati i namjestiti sve postavke kao i kod mene (moja "stara" Kasda za neko čudo radi kako treba - sigurno je Kinezu žena dala večer prije pa je ovu moju malo bolje sastavio :) ) i također nikako nisam mogao dobiti link i na kraju sam popizdio i ostavio čovjeku u bridge modu jer više nisam imao živaca. Nemoj sebe zalijevati, uzmi Kasdu i navrati do mene da je sprešamo u preši od 5 tona :fuming: Najbolje bi bilo da se skupimo nas par stotina i svi zajedno odmarširamo do Mudrinića i lijepo mu poklonimo te Kasde za Sv. Nikolu pa neka čovjek vidi što su mašine : DualWiel
|
Neznam. Malo je delalala, pa sad ne.... Vec mislim da sam stvarno lod. Najgore od svega je kaj je ona sad u route modu, al da bi ja pristupio netu moram connect to ->> t-com ->> dial . Ono :lol2: . Brijem da sam lud.
I zovem sad da mi zamjene modem i oceju neku lovu za to, al ja nedam ni lipe vise. Amis me zove... :) |
Citiraj:
|
: suicide Ovo nije NORMALNO !
Evo jos sam 5 puta probal, sad vec klikčem bezveze : suicide : suicide : suicide EDIT: Nakon jos ure drkanja uspio sam naterat route mod da dela. Naravno, u setup OPET nemogu uci.... : suicide |
Nema ti druge nego novi modem, a s ovim napravi crash test :D
|
To se naš dični provider brine za tvoj friz i štediš na brici a ti tako. :rolleyes:
Osim što ličiš na spamera dana jesi malo potražio po forumu?. No dobro neću te više mučit, dosta ti je kineskih muka, za sada. Ovo su stare upute sa Carneta: http://www.carnet.hr/crepozitorij/Up...SL%20modem.pdf Vidi ovaj thread i link na uputstvo u njemu: http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=52437 Uputstvo: http://www.forum.hr/showthread.php?t=175979 Dakle skini ovo uputstvo, isprintaj ga i polako korak po korak. Ako ni tada ne bu šljakalo kak spada nema ti druge nego kupit pošten modem/router. |
Kaj ti fakat mislis da nisam?
Daj me nemoj nasmijavat..... PRVA stvar koju sam probao su bile carnetove upute, jer su izmedju ostalog medju prvima koje baca google. |
probat cu ti nabavit novi firmware
|
Citiraj:
Ako ni to ne pomaže onda stvarno imaš sreće, čitaj pokušaj dobit drugi uređaj. |
Da, da i da. Probao sam sve ovdje navedeno.
Firmware drugi mozete zaboravit zbog IPTVa.... |
Imam isti problem s tom Kasdom, u najmanju se ruku ponaša "zvrkasto".
Postavio sam već par routera uključujući i ht-ov siemens modem u router mode i nikad nije bilo nikakvih problema no Kasda jednostavno nekad radi a nekad ne. Nakon što ju staviš u router mode probaj ju ugasiti i upaliti (fizički sa prekidačem odozada), sačekaj 2min i onda upali IE, u pravilu se spoji no naravno kada HT promijeni IP procedura se ponavlja. Admin mode je random dostupan i tu koliko nema nekih pravila. |
Upravo sam uz pomoč Treka uspio nekako natjerati da radi sa mojim routerom. Radi se o cannoynu koji me sluzio super nekoliko godina. Izgleda da ce jos nekoliko :D
Sad jos samo da nadjem produzni kabel sa 12 slotova :D |
ovako,kasdu imam i ja i maxtv takoder.
kasdu nemoj stavljati u router mod jel se zblesira nakon 10-15min normalnog rada. zatim je potreban reboot routera inace vise ne radi. kada vam nece uci u setup,jednostavno odspojite sve kablove osim s glavnog kompa s kojim pristupate,te obrisite cache itd iz browsera. onda ulazi izprve,i sve se brzo odvija. ja sam donedavno muku mucio s tim prokletim jeftinim japanskim smecem,ali odlucio sam kupiti Dlinkov router,kasdu ubacio u bridge mod,na nju spojio MAXTV,kompove na router i sad sve radi ko svicarski sat,zahvaljujuci tor-u i njegovoj ideji. to ti je moj savjet |
@Fleks
Možda je pravo rješenje tvojih muka obzirom da koristiš ružičastu televiziju (ma što oni govorili o tome, hehe) da tu h * * u Kasdu ostaviš u Bridge mode a kupiš drugi router i preko njega iskonfiguriraš mrežu. Netko je već napisao kao jedino moguće rješenje. |
Taj Kasda modem/kvazi router mi se uopće ne sviđa i također mogu potvrditi da mi nije htio raditi u router modu, iako sam sve dobro napravio i nabavio uputstva sa Carnetovih stranica. Nakraju sam ga ostavio u bridge modu.
U firmi u kojoj sada radim, nedavno smo dobili baš njega i barem jednom dnevno ga moramo resetirati...: bonker : |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:47. |