![]() |
e6300 temp
koje su vam temp na defaultu i na full loadu na e6300 cpu? i da li je važno pratiti cpu temp ili one dvije core temp i koji su max koji se nesmiju dosegnuti?
|
He he, nikad me nisu zanmale CPU temp dok je stabilan
|
pa ni mene nešt posebno ne brine al ono da znam okvirno...: roller :
|
meni su ti temp u idle-u 28-31, a u loadu skoče na nekih 37-38 ako je opterećena jedna jezgra i do nekih 45 ako su obe na 100%
|
jesi oc-o štogod pa dizao voltažu ili je sve po defaultu i s čime hladiš cpu?
|
zalman 7000 alcu, momentalno je čip na 2800mhza uz lagani undervolt na 1.3V iako je na tom taktu radio i sa 1.2V a tada su temperatrure bile još nekih 5 stupnjeva niže
|
Intell Core 2 duo E6300@2.8Ghz , CoolerMaster HyperTX Intel , 35-39 c ,: goood :
|
da li je važno pratiti cpu temp ili one dvije core temp i koji su max koji se nesmiju dosegnuti? - to me zanima te granice e6300 cpu-a...
|
nemoj preko 60 celzijusa za proc, neka ti to bude gornja točka
|
misliš naravno na core temp ili?
|
Da, core temp. ne smije biti viša od 60°C.
|
ok to me zanimalo. tnx i pozdrav ljudi
|
Ne, core temp, kao sama temperature jezgre smije biti viša od 60 stupnjeva jer se Thermal Specification koji intel definira ne odnosi na temperaturu jezgre nego na TCaseMax, znači temperaturu na geometrijskoj sredini HS-a. Dakle u principu CPU temperatura ne smije preko 60 stupnjeva, a za Core temperaturu se ravnaš prema TjunctionMax koji je za c2d 85 stupnjeva ako se ne varam.
Dakle gledaj CPU i drži ispod 60. |
ok, tnx...
|
pozdrav, ovako imam Intel E6300 i mbo MSi P965 neo, temperature cpu-a mi se krecu od nekih 28 celz. do 50 celz. kad ga opteretim. koliko sam citao druge po forumu to mi se cini malo previse!?!
nisam siguran, ali da li je uzrok tome sto kuler nije dobro nasjeo procesor?! kuler je onaj koji sam dobio sa box-om! |
nije tak puno i sumnjam da ti cooler nije dobro sjeo (osim ako nisi dovoljno stisnio sve četiri strane), nego vjerojatnije taj box cooler nemože nešto ultra dobro hladiti,kužiš?
|
To su ok temp, ovisno o prozračenosti kučišta možda bi mogle ići koji stupanj gore-dolje.
|
meni je oko 55-60 kad ga opteretim
|
Citiraj:
|
Ma živciraju me te konkvane baze...ja imam nešto u planu kako to riješit, ako mi uspije, napravit ću tutorial....
|
Evo meni 38°C s boxom full load
|
na 3.15 ghz sa stock coolerom,al radi ko vurica.dobar hladnjak su dali.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:10. |