PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD Radeon (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=11)
-   -   WinXP, Radeon i 60Hz (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5341)

Elven 22.07.2003. 10:01

WinXP, Radeon i 60Hz

Mislim da svi znaju o cemu pricam. Znam da se taj problem prezvakan vec 100 puta, ali nisam ga uspio naci na forumu.
Jeli to rjeseno novim driverima i sl.? Meni se cini da je, ali nikad ne znas, mozda sam toliko osljepio u zadnje vrijeme, da ni ne primjecujem 60Hz-a.
Imam instaliran 3.5 na suho, bez originalnih drivera prije. Neki pricaju da treba ici tako, a neki da prije idu driveri koji se dobiju uz graficku.

acer 22.07.2003. 12:48

Skini nove drivere(Catalyst 3.6) i pod opcijom display klikni na monitor i vidjet ćeš override refresh rate, stavi "same as desktop) i to je to.:beer: :beer:

pinsla 22.07.2003. 14:35

Re: WinXP, Radeon i 60Hz

Citiraj:

Originally posted by elven
Mislim da svi znaju o cemu pricam. Znam da se taj problem prezvakan vec 100 puta, ali nisam ga uspio naci na forumu.
Jeli to rjeseno novim driverima i sl.? Meni se cini da je, ali nikad ne znas, mozda sam toliko osljepio u zadnje vrijeme, da ni ne primjecujem 60Hz-a.
Imam instaliran 3.5 na suho, bez originalnih drivera prije. Neki pricaju da treba ici tako, a neki da prije idu driveri koji se dobiju uz graficku.

Ta opcija je u control panelu još od 3.0 drajvera dakle više od pola godine.
Ak si skinuo pripadajući control panel za 3.5 onda displays monitor pa override refresh rate. Jako bitna stvar je da imaš instalirane drajvere za svoj monitor.

Elven 22.07.2003. 14:51

Re: Re: WinXP, Radeon i 60Hz

Citiraj:

Originally posted by pinsla
Jako bitna stvar je da imaš instalirane drajvere za svoj monitor.
Eh kad bi tako nesto postojalo :D

Najbolja fora, upisem u google "Fujitsu-Siemens x178"+drivers i on meni izbaci PCEskpert forum i "nečiji sig" u kojem piše "16/10/40,
Mitsumi 24x, Maxtor 40GB 7200 ATA100 Fujitsu-Siemens x178, MX200 32MB ... " Stvarno sam se dobro nasmijao.
:D

BTW to je bio jedini search result

tor 22.07.2003. 14:53

Re: Re: Re: WinXP, Radeon i 60Hz

Citiraj:

Eh kad bi tako nesto postojalo :D

Najbolja fora, upisem u google "Fujitsu-Siemens x178"+drivers i on meni izbaci PCEskpert forum i "nečiji sig" u kojem piše "16/10/40,
Mitsumi 24x, Maxtor 40GB 7200 ATA100 Fujitsu-Siemens x178, MX200 32MB ... " Stvarno sam se dobro nasmijao.
:D

BTW to je bio jedini search result

Ma ja skidao frendu prije pola godine drivere za dotični monitor. Odeš na fujitsu stranice i skineš ih. Ili ako si malo hrabriji instaliraš powerstrip i sam si napišeš drivere. Ili ako koristiš XP uvaljaš im nešto s njihovog popisa.

Elven 22.07.2003. 16:10

Re: Re: Re: Re: WinXP, Radeon i 60Hz

Citiraj:

Originally posted by tor
Ma ja skidao frendu prije pola godine drivere za dotični monitor. Odeš na fujitsu stranice i skineš ih. Ili ako si malo hrabriji instaliraš powerstrip i sam si napišeš drivere. Ili ako koristiš XP uvaljaš im nešto s njihovog popisa.
trazio sam na fujitsu-siemens.com i nema. na fujistu.com postoje samo driveri za 95/98. koristim XP i postoji doticni monitor tamo, ali ja ga izaberem, a on i dalje brije na plug 'n' play monitor.

pinsla 22.07.2003. 23:42

Re: Re: Re: Re: Re: WinXP, Radeon i 60Hz

Citiraj:

trazio sam na fujitsu-siemens.com i nema. na fujistu.com postoje samo driveri za 95/98. koristim XP i postoji doticni monitor tamo, ali ja ga izaberem, a on i dalje brije na plug 'n' play monitor.
Ma u biti bitno je da overridaš refreš u cp mislim da neće bit tolki bed ak ti monitor ostane na plug n play

Paske 23.07.2003. 11:37

Moguća riješenja koja 100% pale:

Otiđi na stranice Omega drivera, tamo ima mali utility za refresh lock ( zaboravil kak se zove :D )

Na stranicama powerstripa postoji util samo za refresh lock, bez ostalih opcija.

Preporučam gornja riješenja, jerbo lock u driverima radi samo na D3D igrama, Open GL ( Wolg, Q3, Elite Forces 2 ... ) i dalje ima 60.

my 2 cents

acer 23.07.2003. 11:37

Driveri za monitor nisu bitni,može ostat i plug&play samo override refresh rate u pontrol panelu od kartice,točno kako ti je naveo pinsla

Paske 24.07.2003. 12:04

Citiraj:

Originally posted by acer
Driveri za monitor nisu bitni,može ostat i plug&play samo override refresh rate u pontrol panelu od kartice,točno kako ti je naveo pinsla
Daklem ... ponovimo za one koji NE čitaju .... SVI refresh lock driveri rade SAMO u D3D - to je inaće Direct X ...

Obzirom da ima poprilićan broj igara baziranih na Q2/Q3 engineu koji koriste OpenGL, refresh lock od drivera NE POMAŽE.

Zbog toga se koriste 3rd party riješenja koja se velika cca 50 - 120 Kb i čuće u trayu.

:rolleyes: :beer:

pinsla 24.07.2003. 23:03

Citiraj:

Originally posted by Paske
Daklem ... ponovimo za one koji NE čitaju .... SVI refresh lock driveri rade SAMO u D3D - to je inaće Direct X ...

Obzirom da ima poprilićan broj igara baziranih na Q2/Q3 engineu koji koriste OpenGL, refresh lock od drivera NE POMAŽE.

Zbog toga se koriste 3rd party riješenja koja se velika cca 50 - 120 Kb i čuće u trayu.

:rolleyes: :beer:

Ne bih se baš složio! Nisam ziher ali mi se čini da refresh lock kod atijevih drajvera radi od 3.4 cp-a i za open gl velim nisam sto posto siguran.
A kaj se tiče nekog lockera to može svako skinut i zaključat refresh rate ali ti ništ ne mora čučat u trayu

Elven 25.07.2003. 08:14

Citiraj:

Originally posted by pinsla
Ne bih se baš složio! Nisam ziher ali mi se čini da refresh lock kod atijevih drajvera radi od 3.4 cp-a i za open gl velim nisam sto posto siguran.
A kaj se tiče nekog lockera to može svako skinut i zaključat refresh rate ali ti ništ ne mora čučat u trayu

Meni se cini da ne radi. Sjecam se da sam nakon refresh locka u ati panelu i dalje imao problema sa jednim gejmom. Mozda mi se ucinilo, (ne sjecam se koji je bio game, niti jel dx ili opengl).

Sto se tice monitora, Windowsi ga ne prepoznaju, ali ATi Panel ga uredno prijavi. Svaka cast.

Paske 25.07.2003. 12:00

U Open GL-u 100% ne radi jerbo imam zadnje drivere i u ST Elite Forces 2 - refresh 60 Hz bez lockera.

Tako da, trenutno koristim 3rd party riješenje :beer:

pinsla 25.07.2003. 14:22

Citiraj:

Originally posted by Paske
U Open GL-u 100% ne radi jerbo imam zadnje drivere i u ST Elite Forces 2 - refresh 60 Hz bez lockera.

Tako da, trenutno koristim 3rd party riješenje :beer:

Da onda si u pravu nisam bio sto posto siguran ali očigledno da to ne šljaka sa open gl-om

instinct 03.08.2003. 00:04

Program za ispravljanje RR ti je "RefreshFix 0.70 beta" nađi ga negdje na nekoj trazilici , ali nakon instalacije tog programa mi s*ebe 3dmark , mozda tebi nece. Nakon instalacije toga programa sam igro CS , Q3A, Wolfenstein ET , Breed , ST:EF 2 i u svima je igrama RR maximalan

Veky 03.08.2003. 15:37

Evo da i ja nesto kazem. Imam Catalyst 3.6 i u CP sam stavio RR "same as desktop".

Nema 60hz buga u direct3d a ni u opengl. Uvijek je max za monitor. :beer:

Sva vremena su GMT +2. Sada je 21:26.