![]() |
PR procesora i max X2 4200+
Koliki bi mogao biti max overclock za X2 4200+ sa BOX coolerom, vidio sam
da Toledo ide do 2800MHz, kod mene je Winsdor? Da li se mijenja PR procesora kod overclocka, npr. 4200+(trenutno) na 5000+(oc)? |
ti imas onda am2 i on bi mogao ic do 2,8
dok 939 malo teze, kolko sa ja skuzio, bar je kod mene tak |
moj 4200+ 939 isto ide do 2650mhz a za AM2 neznam
|
Sale, moraš sam probati. Da si dao barem stepping sa proca, pa da se progugla, onda bi ti mogli reći sa određenom točnošću koliko bi mogao ići.
I ne treba značiti da AM2 ide bolje od soc. 939. Svaki proc je priča za sebe, pa makar imao najbolji stepping po google-u, može se desiti da tvoj ne ide niti preko 100Mhz bez dizanja voltaže... |
Moj je potegnuo 2900mhz ni makac dalje...:)
|
AMD Athlon64 X2 4200+ Windsor / 1.36V
Family F ; Model B ; Stepping 2; Revision BH-F2 tako kaže CPU-Z 1.37 našao na netu http://www.legitreviews.com/article/373/2/ pročitao sam da HT ne bi trebao biti preko 1000? |
Koliko je dobro-loše clockati iz windowsa? Jel to ista stvar kao iz BIOS-a,
da li to BIOS pamti na neki način ili ...? Prije kad sam to radio iz Windowsa, komp dosta često nije reagirao na takve promjene. Točnije nVidia ntune? |
Bios je ipak bios za klokati , i puno bolje rjesenje od win programa koji meni ne sluze svrsi . nisu win za klokati :)
|
Citiraj:
|
To sam se i mislio
|
Ajde, da ne velim kaj.
Iz windowsa je puno brže OC-ati, brže se nađu max. koje se onda postave u BIOS-u i ako boota (često je u win moguće više HTT-a dobit, nego iz BIOS-a) testiraš i zdravo. U BIOS-u postaviš samo HT multy na 3x (tako da nemoraš u nTune-u), spustiš djelitelj memoriji (ako testiraš proc) staviš voltaže (iako se i one mogu iz windowsa postavljati) i podižeš HTT. Ali ako ti u npr. Clockgen ne radi, onda ili nTune ili nešta takvoga. Mada meni Clockgen najbolje radi. nTune je preglomazan... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:08. |