![]() |
X800XL VIVO problem
Naime nikako nemogu natjerat VIVO da "proradi".
Sve je dobro spojeno hobotnica na grafi ,s nje s-video do telke. Probo s WinDVDR-om, DScaler,Power.......(postavke u programima su ispravno namještene) I jednostavno neće, u system device-u je prepoznat al neide: bonker : : bonker : |
Negdje sam čitao da su za VIVO potrebni neki WDM driveri.
|
Citiraj:
Treba instalirati VIVO drivere. (WDM Drivers) |
Citiraj:
Al slike nema šta god da napravio: hitthewa |
Video source? Composite? S-Video? Govorim o postavkama u samim programima.
Kabl ispravan 100%? Konektori? Kako je spojena na telku? |
Citiraj:
Spojena je hobotnica na grafu, s-video na hobotnicu te s-video na scart, odnosno telku. Ispravan kabel. |
A-ha, tebe zeza kaj ne možeš dobiti sliku na Tv (out)
Možda je problem u scartu. Ako imaš onaj scart sa in/out prekidačem probaj dobiti barem ulazni signal na komp da vidimo radi li uopće. Dakle iz videa ili chinchem sa fotića, nije bitno. Možeš koristiti bilo koji soft (WinDVR 3 ) npr... |
Citiraj:
|
Citiraj:
Ovo: http://www.cosh.ag/pics/thumbs/mgaud303.jpg Mislim da kužiš o čemu pričam. Jedino ne kužim kak ti fotič ne radi? Još nisam vidio da in ne radi a out šljaka. Ne može se nešto pokvariti na pola. |
Citiraj:
|
Negdje fulaš. Imao sam hrpu grafa s VIVO i sve su radile tako. Jedino da odneseš kod nekog drugog da probaš. Možda da promijeniš scart, možda *ebe prekidač. Ali, opet ostaje fotič u igri, koji ne radi :zbunj:
|
Citiraj:
Totalno zbunjeno. |
Da grafa nije slučajno fleshana novim BIOS-om?
|
Citiraj:
|
E *ebiga onda. Provjeri još jednom. Ima onaj alat za pogledat u BIOS što je aktivno i što nije, provjeri.
|
Ajmo sad još jednom... Imaš onaj VIVO adapter sa četiri ulaza/izlaza? Dva su RCA i dva s-video. Za TV-out su žuti, a za TV-in su crni konektori. Dakle, isključiš komp i kreneš spajat... Taj svoj s-video kabal utakni na žuti s-video konektor od tog VIVO adaptera i onda na scart adapter. Na scart adapteru zatim prekidač staviš na IN i ubodeš iza u TV te prebaciš na AV di ti je scart. Upališ komp, odeš u Display Properties i u driverima upališ TV. Ovak bi to trebalo izgledat...
http://img211.imageshack.us/img211/3...rd01fo6.th.jpg Ako dobiješ crno-bijelu sliku, provjeri da li je u driverima postavljeno na PAL-B/G standard. Ako je, treba modat scart adapter. Sve se svodi na kratko spajanje 15. i 20. pina. |
Citiraj:
pa radi bez problema, meni trebo sa telke,video,fotića na grafu8što ne radi ni s jednim) a ne s grafe na TV. |
Alkohol svašta radi... :D
Onda na crni konektor spoji. Meni je šljakalo s Pinnacle Studiom i VirtualDubModom... |
Freek-preflashaj natrag orginal BIOS i probaj da li radi, to ti je čas posla.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 14:30. |