![]() |
Pomoć oko coolera sck. A
Imam bartona 2500+@3200+ (200x11) i Spire Falcon Rock II. Općenito sam zadovoljan sa hlađenjem dotičnog ali mi u zadnje vrijeme malo smeta buka koju radi. Mislim nije to neka velika buka al ga se čuje. Zanima me dali bi i u kojoj mjeri smanjio buku da mu zamjenim vent ili je bolje da uzmem drugi hladnjak??i ne znam s kojim ventom bi ga zamjenio : stoopid budući da u dućanima ih ima hrpa a ja neznam koji su među tišima (osim onih turbo skupih papstovih)...
|
Zamijeni ga Zalmanovim CNPS7000-AlCu coolerom, ukoliko ti ide na ploču. To je najbolje rješenje. Oko 190kn je u Ve Milu. Ako ne, zalmanovi ventovi su relativno tihi uz pristojnu cijenu. Uz vent uzmeš i FanMate2 za kontrolu brzine vrtnje.
|
btw u linksu je 7000b-alcu po 169kn
|
Razmisli i o Scythe Katani. Vrlo dobar hladnjak, a ide i na sve sockete.
|
Mislim da ti je najbolje uzeti polovni 7000 za 100KN.
|
Jedna riječ
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Gle ja sam to rijesio na malo drugaciji i PUNO jeftiniji nacin. Naime do nedavno sam ima Semprona 2400+ i radio je s FalconRock II i njegovim org. ventom prvih 5 dana. Onda sam si nabavio Arctic Fan TC 3 PRO (neki dan zamjenjen s istim takvim bez TC - Thermal Control)
Ta kombinacija je necujna i cak je spustio dodatno temperaturu proca za razliku od stock venta na tom cooleru. Sada je to takoder na bartonu koji na 200*12 i 1.65V ima temperaturu u idle faking 38°C :)) Kad dojdem doma ak nadem neke slike doticnog budem ti postal ;) |
Ako hoćeš promijenit vent onda stavi Sharkoon Silent Eagle i mogu ti reć da je nečujan na 5V i stavil san ga na VF700AlCu a ako hoćeš mijenjat hladnjak za proc onda Katana AlCu ili ako daješ više onda Katana Cu ili Big Tower
|
E tnx ekipa. Pošto sam malo kratak s parama samo ću zamjenit vent za početak uzet ću glacialtechov 19dB ili ovaj Arctic Fan TC
|
Glacila tech jer je AC kad mu digen okrtejae bučan.
|
Citiraj:
Hladan ko led ,i buka minimum . |
Citiraj:
A s obzirom na spec. 1900RPM 32CFM ocekivo bi da je bucan. EDIT: Imam i GT na 4,3V u kompu i tada je necujan, a na 12 se stvarno cuje za razliku od ovog, cak i nakon sto sam mu stavio finomasinsko ulje na lager;) |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 13:31. |