dizanje voltaze
Unaprijed isprike na tome sto imam 2 teme aktivne oko svoje graficke, mislio sam bili ovo ubacio u istu temu ali je razlicite problematike tako da sam odvojio... Htio bi iscjediti max iz graficke a da ne krepa :D Sad sam saznao da na svojoj grafickoj imam 1.6ns memoriju, sto bi po nekoj mojoj matematici iznosilo 1250MHz, a doticna je vec defaultno overclocana na 1300MHz. Gledao sam po netu i vidio da ljudi drmnu i 2.0ns memoriju stabilno preko 1300MHz a kad ja svoju mogu max na 1320 lol :D tako da tu nesto ne stima. GPU dignem max na 480MHz (bez "pucanja") sto je samo 10MHz više nego po defaultnom biosu. Sad me zanima do kolikog napona mogu dizati napon jezgre i rama (i s kojim programom? Mislim jeli postoji nesto iz windowsa ili moram mjenjati bios stalno?) a da to bude donekle sigurno tj. da nije pretjerana vjerojatnost da krepa? E da, hladi se sa artict coolingom, i provjetrenost u kucistu je stvarno odlicna, temp u win je stalno do 40stupnjeva a pod punim opterecenjem se krece od 48-52 stupnja...
|