PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   DFI LP nf4-ultra za ASUS A8N-sli premium--isplati li se? (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=52403)

bojler 20.11.2006. 18:47

DFI LP nf4-ultra za ASUS A8N-sli premium--isplati li se?

Naslov govori sve. Da li se isplati zamjeniti DFI za ASUS?

Vuco 20.11.2006. 18:50

Ako hitro trebaš SLI - da. Ako ne trebaš, ne vidim razloga zašto bi se mučio sa zamjenom?

bojler 20.11.2006. 18:53

Samo mjena stalna je:clap:

joolka 20.11.2006. 19:02

..da ako ti treba sli...inace ja je koristim pa da ti ukratko opisem :D

za:
...dobar overclocker (preko 320 htt)
...mnostvo opreme (10 usb-a,2-lana,2 firewire,8 sata...)
...stabilnost i brzina
...visoki napon za memoriju

protiv:
....nestabilni napon za proc
....ako puno cackas oko biosa zna se zblesirati
....upitnost heatpipe hladjenja ?? (chipset doslovce gori)

.pa odvagni jel ti se isplati,po meni je lan party ipak "bolji" izbor

G0RKI 20.11.2006. 19:11

Citiraj:

Autor Vuco (Post 572791)
Ako hitro trebaš SLI - da. Ako ne trebaš, ne vidim razloga zašto bi se mučio sa zamjenom?

Ovim je sve rečeno mislim da nemaš potribe sebi stvarat problem...no tebi na volju naravno.

Mortal 23.11.2006. 00:46

A nije se DFI dao modat da prima SLI?

maX 23.11.2006. 12:18

Dao se dao, treba samo skinuti cooler sa chipseta i spojiti 2 bridge-a, ima na netu puno informacija o tome... samo je problem naci sli bridge i dal je to moguce na novijim verzijama ploce :)

crn 23.11.2006. 14:05

Citiraj:

Autor joolka (Post 572798)
....upitnost heatpipe hladjenja ?? (chipset doslovce gori)

Imam je i ja i ne bi se baš složio da chipset 'doslovce gori' i da je heatpipe hlađenje na njemu 'upitno'. Iako Everest prijavljuje temperature od 35-40C znam da senzoru nije baš za vjerovat i da su temperature više ali nikad ali baš NIKAD u ovih pola godine koliko je imam chipset nije bio toliko vruč da se ne može prst držat na njemu tako da je po meni hlađenje i više nego pogođeno...

bojler 23.11.2006. 18:18

Hvala na odgovorima.
Covjek mi je priznao da ima probleme sa usb-om na asusu tako da ostajem na DFI, a i nabavio sam sli bridge pa cu probati modati.

joolka 23.11.2006. 18:51

Citiraj:

Autor crn (Post 574829)
Imam je i ja i ne bi se baš složio da chipset 'doslovce gori' i da je heatpipe hlađenje na njemu 'upitno'. Iako Everest prijavljuje temperature od 35-40C znam da senzoru nije baš za vjerovat i da su temperature više ali nikad ali baš NIKAD u ovih pola godine koliko je imam chipset nije bio toliko vruč da se ne može prst držat na njemu tako da je po meni hlađenje i više nego pogođeno...

..ja ti govorim kako je meni,nije mi jasno kako tebi nforce 4 pasivno hladjen je mlak na dodir,no nema veze sve pet ;)

crn 23.11.2006. 19:31

Citiraj:

Autor joolka (Post 575068)
..ja ti govorim kako je meni,nije mi jasno kako tebi nforce 4 pasivno hladjen je mlak na dodir,no nema veze sve pet ;)

Vjerojatno je to zbog freezera64pro koji je dizajniran tako da uz proc hladi i mosfete odnosno u mom slučaju radijator na gornjem kraju heatpipea... ako pojačam ispuh (a s time i brže odvođenje zagrijanog zraka s radijatora) temperature padnu za još par stupnjeva. Osim toga i NV Silencer5 na grafi pomaže jer se nalazi direktno iznad chipseta i tako usput izbacuje zagrijani zrak van. IMHO nije poanta nakrcati kučište ventovima, hlađenje treba malo 'promisliti' pa uz par strateški raspoređenih ventova (uz to još i smanjenih na 7V) možeš imati i tišinu i niske temperature ;)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:25.