![]() |
GPU Core and memory clock
Koja je tocno iskoristivost memorya i core clocka na grafuljama ?
Kao sto vidite iz siga imam 6800 ultra sli.. eh sad defolt postavke su 425 core i 1100 mem...zanima me jel bi sta dobio spustanjem meme i dizanjem brzine jezgre; npr. da spustim na 1000 memu a dignem core na 500? |
: stoopid pa nije to klackalica
|
Citiraj:
: lol2 : ....to ti je isto ko da izlijes iz kante od litre po litre u drugu kantu i pitas imas li u prvoj cijelu litru :D : lol2 : |
niko mi nije odgovorio na prvo pitanje: Koja je tocno iskoristivost memorya i core clocka na grafuljama ?
hehe ma moro sam pitat bas me to kopkalo...ma mora bit neka shema...sta ce mi 1100 meme to je previse a opet core 425 je premalo! :grrr: shema je ta da kad dignem core bez da spustam memu odma javlja gresku a cim malo spustim memu core ide preko 500 bez beda! |
lijepo napravi 3d mark,zapamti rezultat, onda spusti memoriju pa i digni core pa opet testitaj sa 3dmark-om pa ces dobit odgovor na pitanje ;)
|
Citiraj:
|
gle nema tu neke sta ti ja znam sheme
sve dizes u zrak dokle mozes i to je to . |
da bi dobio skok od npr 10% u performansama u 3dmarku moraš kloknuti i gpu i memu za 10%
ako klokneš samo memu dobit ćeš 5% naravno najbolje je klokati oboje |
Ja sam svoju graficku clocka preko riva tuner zanima me kada joj dignem frekvenciju koliko je siguran onaj TEST sta radi riva tuner ????
|
Citiraj:
klikneš na detect opimal freq i kad komp ispljune rezultat radi sigurnosti smanji ram za 20mhz i gpu za 5-10mhz naravno nikad se nezna max granica no ja se nebi memoriju usudio dizati iznad ovog što kaže na detect optimal... |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 19:46. |