![]() |
yet another SE555
evo dobih i ja adsl, se555 wlan router.
imam nekakvih problema s njim, kao da veza nevalja (ne učita stranice do kraja nego stane, ne prekine nego samo stane). i to je spojen preko utp-a. onda sam citajuci stare threadove naisao da bi trebao ip-jeve namjestit na: IP: 192.168.1.2 Subnet mask: 255.255.255.0 Default gateway: 192.168.1.1 Preffered DNS server: 195.29.150.3 Alternate DNS server: 195.29.150.4 nisam mijenjao firmware, neznam dali se isplati. jel bi to trebalo rijesit problem ili je nesto drugo u pitanju? |
e i zaboravih napomenuti da mijenjanje postavki na http://192.168.1.1 jako sporo funkcionira, ponekad cak i dobijem connection timeout..
|
Poduvjetom da je mrežna na kompu ispravna i i uredan kabel kojim si se spojio (vjerojatno na prvi port) to bi moralo dosta brzo reagirati. Mogu probati, otvaranje prve stranice cca 3 sec, a kad si "unutra" skakanje po stranicama i opcijama skoro instant. Samo je u mene ona stara ver. firmware - a bez IPTV - a. Nezaboravi ugasit QoS servis zbog Dial on demand.
|
kad idem okolo po netu, dl-am i to, nakon toga jako sporo (nikako) ucitava 192.168.1.1. Onda restart i sve radi glatko.. wtf..
|
Rekoh to je taj firmware sa IPTV - om, možda je do njega premda nebi trebalo biti. A kako reagira (skakanje po opcijama i menijima) nakon šta se uspije otvorit prva (zapravo druga stranica)? Jeli onda brže reagira ili je i dalje ljen?.
|
a sad je ok nakon restarta.. vidit cu malo poslije kako reagira...
|
opet isto sranje.. upalim neki p2p i sve zabloka..
|
|
nije emule nego torrent.. ali nije to sto mi pravi probleme.. nego router config nakon toga..
ali nema veze. sve ostalo se cini da radi stabilno. hvala na pomoci. |
Ugasi firewall, Traffic Control, QoS i uPnP.
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:55. |