![]() |
max voltaza za hynix d43?
Default joj je na 2,6v...
Koji bi bio max dozvoljeni? memorija je od transcenda ddr400 cl3 zanima me zato sto bih sutra malo testirao stabilnost.... vec sam citao neke druge threadove no nitko nije definirao max voltazu,postavke znam... |
Iznad 2.8V nemoj ici, to ce biti dosta ;)
|
da,to mi se cini i u redu....
Thx Man! Pozdrav! : cheers2 |
2.8V više nego dovoljno, na toj voltaži najbolje potegne, ostalo ju bude "previše ugrijalo". Iako sam vidio da su ju neki vozili i na 3.1V...
|
Ma 2.8V sasvim dosta, davati vise nema potrebe... Imao sam Kingmaxe HC500 sa Hynix D5 i 2.8V je bilo dosta za 560Mhz, a sa daljnjim povecanjem voltaze na 2.9 ili 3V nisam nista postigao
|
ja imam 2 sitcka d43 po 512 i rade kolko ide ovaj najsporiji, na 2.5 3 3 7, sad rade na 2.5V, a na 2.8V na 2.5 3 3 9 nisu isle ni MHz vise, e sad, meni ovaj sporiji stick nije na BP pcb-u tako da bi se mozda kod ovog drugog sa BP vidjelo poboljsanje al iskustvo je zasad takvo da rade isto na 2.5V i na 2.8V :)
|
Meni radi na 3-4-4-8 na 250 fsba.. Dakle 500 okruglih herca
U win sam bootao par puta cak i odvrtio nekih par everest smjesnih testova za usporedbu sa default stanjem,no mislim da everest laze pa rezultati nisu ni bitni.. Sutra bih trebao odvrtiti prime da vidim da li moze tako raditi stabilno recimo 8 sati.. Ako da mozda probam i vise staviti recimo na 255 i tako dalje,onako skolski po 5 megaherza dalje...(Malo se pravim pametan...) Nije bitno,da ne radimo dugacak thread,to mi je i vise nego dovoljno informacija... Thx to all respectative members.. Cheers! :beer: |
meni je na 3449 isao na nekih 247 al nisam previse testirao bas, mislim da sam tu dignuo na 2.6V al nisam isprobavao na 2.5V ni na 2.7V jer mi se bas i nije dalo, a i mislio sam da nema smisla
ugl za testiranje memorije koristi memtest, skini prog snimi na disketu, bootaj s diskete i vrti po noci dok spavas, ako izdrzi cijelu noc memorija je stabilna |
Kingmax 500 Mhz x2
Radi već ohoho na 2.9 V, s tin da od prije koji misec radi i na 2.9 + 0,03 ( to 0,03 ) mi daje 10 mhz:D Radilo je neko vrime i na 3.1 V ( hlađenje sa 80 cm + pasivci ), al nema smisla kad ne ide preko 268:D |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:12. |