![]() |
Ultra tihi cooler
Dajte mi preporucite neki ultra tihi cooler, za moj 1500+. Vjerujem da ima takvih. Za nekih 100-120kn. Ne treba mi bit manijakalan, sad mi temp ne prelazi 56, a komp radi bez problema.
|
glacialtech silent breeze...u vemilu
|
Citiraj:
na njega sam i ciljao, zbog imena. imao si iskustva s njim ili isto zbog imena, preporuka, recenzija or sth else? |
Citiraj:
moje 2500pro ima v7+ changer i radi super...sad je na najtisem i jedva mesu radi povjetarac...a cuje ga se tek kad gurnes prst unutra...a i onda ne njega ne osobu kako jauce.. inace isplati se i ovaj moja ali ga stavis na 5v/7v i fakat je tih..ili 2500 bez pro...taj je navodno isto jako tih |
Također razmisli o Volcano 7+ , hladi Athlona 1800 na 45-50 na 3000 okretaja.Dovoljno tiho da si kažeš .... -" Uf, dovraga glasno li se čuje ovo moje jeftino napajanje-koliko je jedan Enermax ? " Ali malo je skuplji , jedno 50 kuna.
|
Glacialtech silent breeze, ako tražiš to što tražiš. Ja sam ga imao neko vrijeme na starom AMD 1,2 koji se grijao ko sam vrag kao što svi znate. Tem je držao stalno na 40-45 što je jebeno s obzirom da je taj athlon PEČNICA. S vulcano II čini mi se ili nekim tamo od prvih vulcana tem je uvjek bio oko pa i preko 50.
|
Citiraj:
|
Alpha 6030Muc
|
Spire FalconRock I ili II oba su podosta tiha a rade super svoj posao puno bolje i od puno glasnijih
A košta 75kn |
Silent Breeze 462 - 19 dB
Sredio sam si onu staru Trojku na 700, stavio taj kuler gore, uz kuler na grafickoj i kuler na ATX napajanju... komp se NE CUJE! nesto nevjerojatno... izmedju ormara i stola je, tako da je to dodatna prepreka za zvuk... ali uglavnom kad idem spavat ugasim XP1700 ali pustim Trojku... ne cujes da radi sve dok se ful ne stisas i pokusavas cut i onda cujes zvuk nekog venta, pitanje dal onog od procesora... Vjeruj mi, zakon stvar, bas 462 model! EDIT: naravno da je zakon pod UVJETOM da ne OC-as PROCESOR!!!!! ako budes, vidit ces temp od oko 70 C (moj 1700-A dosao na 69 pa sam ga zgasio i kupio novi hladnjak) |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Spire FalconRock I drži 2000+ do max. 54°C i to po ovim vručinama, a II malo bolje hladi, ali je zato za koji decibel glasnija!!!
|
Ja imam Volcano 7+ i Athlon 1800+ clockan na 2400+. Ventilator radi na 5k okretaja, a temperatura ne prelazi 46-47.
|
Citiraj:
|
Imam Spire FalconRock II (5F271B1L3) i 2400+(2241 Mhz),temp. je 36-44!S time da je broj okretaja 2300 RPM +/-10%,protok zraka oko 28 CFM,i buka je svega 25.0 dBA!!!
|
Citiraj:
Dobro nije bas tako tiho u kompu (samo ne znam ko je kriv za to), ali to je zato jer mi je kuciste stolu, prakticki tik do uha. Kad zavrse rokovi (za 10ak min do 45 minuta) cu si malo sredit sobu, pa ide to cudo pod stol. BTW temp mi je (ITE Smartguardian) 52-53 pod opterecenjem, a 48-49 kad nis ne radi (nakon opterecenja of kors). To me ne zabrinjava, jer mi je bitno da mi je komp stabilan, a moj je stabilan i na 56-58 pa se nemam zasto brinut. Ali mislim da sam malo sjebo s pastom (onu koja se dobije sam greskom razmrljao) |
Tko hoce tihi cooler, predlazem mu da si u Linksu pikne SLK-800 i Papst ventilator 8cm koji proizvodi svega 19 dba. Za picajzle ima varijanta od 12 dba :D
Cijena: prava sitnica SLK800 - cca 400kn Fan - cca 100kn |
Citiraj:
|
Citiraj:
|
Citiraj:
sad je kazem ti na P3 700 i radi odlicno... temp nije visa od 40 stupnjeva |
Danas sam surfajući net-om naišao na 92mm vent koji puše 100CFM a buka je 57 db :D.
Nije baš vezano sa ovim ali kako bi puhao na 7v ili 9v? |
Citiraj:
|
Citiraj:
Pod pretpostavkom da daje 100CFM na 12V, moze se ocekivati protok od: 58 CFM (7V) i 75 CFM (9V). BTW kako tocno mislis dobiti 9V? |
Ja imam volcano 11 i ne valja niš. Jes da je ocan proc ali i kad nije bio temp. nije bila ispod [B]70c!!! Ne znam jel to u procu, pasti ili nečem trećem (pasta je jadna, a cooler je savršeno sjeo), a što se buke tiče, kada ja radim na kompu, a teretni vlak sa 150 vagona mi protutnji pored kuće, ja ga ne čujem od coolera (najviše sam vidio 5800RPM)
|
evo moj Glacialtech igloo 2410 (nekih 50kn) hladi ovaj klokani proc od 46 do 52 pod opterecenjem, 2800okr.,26db. mislim da bi onda verzija 2510 trebalo bit jos jaca....:smoke:
|
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:36. |