![]() |
Cudan zvuk u kucistu
Imam problem vec nekoliko dana...Javlja mi se nekakav zvuk kao da neki ventilator udara po nekoj zici ili necem slicnom.
Pokusao sam malo sam trazit sto bi moglo biti al nisam nista otkrio, jedino mi se cini kao da taj zvuk dolazi iz napajanja (al kazem nisam siguan)...prvih dana se to lagano culo al danas je puno glasnije... Sto bi to moglo biti? Jel moguce da je neki ventilator otkazao? Jel imao netko slicnih problema? hvala |
pa pogledaj jel koji otkazao...
Ja sam isto imao neke krikove iz kučišta sumnjao sam na ventice,ali nisu šarafici bili dobro stegnuti pa je vibriralo... |
Citiraj:
jel moguce da je to napajanje |
sve je moguce,
rastavi pa vidi... |
Identična stvar se i meni desila 2x ...
Radi se o napajanju Hiper 580W Type-R. Novo napajanje, tek što sam ga raspakirao i ugradio u komp, po prvom paljenju se čuo taj zvuk. Dolazi točno iz njega i zvuči kao da jedan od njegovih ventova zapinje o neku žićicu. Nakon par uzastopnih paljenja/gašenja zvuk se više nije čuo i zavladala je "tišina" po tom pitanju. Komp sam jučer vozio na drugu lokaciju (zapakirao, vozio autom i ponovo otpakirao, sve pospajao...). Ponovo se po prvom paljenju nakon selidbe čuo taj zvuk. Na isti način kao i prije je nestao, ali pojma nemam što, kako, zašto. Sve u svemu, kad se "smiri" radi najnormalnije i apsolitno nikakvih nuspojava nema. |
Pa probajte prisilno zaustaviti vent od napajanja na trenutak (ništa mu neće biti) pa vidite da li vam onda struže išta? Ako se i dalje isto čuje onda nije do venta i nekakvog njegovog struganja po nečemu.
|
Ja i dalje imam ovaj problem...sada sam 99% siguran da dolazi iz napajanja... Napajanje je čuftekovo i ima nekih 8 mjeseci (znaci garancija je jos tu---samo sto je iz Binga...a Binga nema)...sada mi se konstantno cuje....
U pocetku mi je kao sto je netko napisao, samo se na pocetku culo i dalje mirno radilo a sada se konstantno cuje. Jel bi mi tu prosla reklamacija? P.S. Imam i problem sa forumom (imam 2 PM-a) koja sam procitao al svaki put kad dodem na forum pise Neprocitano 2....Kako da to rijesim? Hvala svima |
Jel bi mi tu prosla reklamacija?
Vjerojatno bi prošla. P.S. Imam i problem sa forumom (imam 2 PM-a) koja sam procitao al svaki put kad dodem na forum pise Neprocitano 2....Kako da to rijesim? Hvala svima[/QUOTE] Pa ili odgovori pošiljatelju, ili označi pročitane poruke i obriši ih, ili ih označi i na padajućem izborniku na Selected messages odaberi: Mark as read. |
Vjerojatno ventilator lupa po mrezici, probaj malo otpustiti sarafe od iste..
|
meni se dogada slicna stvar ako je u sobi jako hladno kad upalim komp, kad se zgrije usuti..... ne znam kako su gradena napajanja jer sam lijen otvarat :D ali ako je neki trafo unutra moze i to rondat. have fun :D
|
|
Citiraj:
Zahvaljujem! Nisam doma pa nisam u prilici pokusati otpustit malo te vijke al kad dodem u nedjelju budem pokusao. Onda cu se javit |
ja sam imao sličnih problema (zvukovi iz ventilatora u napajanju) jedan jači udarac po zadnjem kraju kučišta prašina izletila van i sve od onda u redu.
PS: ovo radiš na vlastitu odgovornost! :) |
Evo ti moj savjet
Propuši napajanje sa kompresorom! I 2. pogledaj onaj mali vent na matičnoj, ja sam do jučer mislio da mi u vent od proca upada žica,i tako otvorih ja komp i upalim ga a kad ono...I sad razmišljam da stavim pasivni. |
Citiraj:
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:56. |