![]() |
Toledo 4400+
U ponedjeljak mi stiže dotični toledo, uspio sam ga nać za 1850kn čini mi se da je to best buy za AMD. 2MB keša još ak se malo klokne. Imam 2 x gigu memorije za njega koja ide do 500mhz.
Javit ću rezultate. A da pitam ima li netko dotični procesor i iskustva s njime |
Dosta stvari možeš tu naći http://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=44061
Ali to je uglavnom bila riječ koliko se sječam o socket 939 procesorima (kakav i ja imam) koji koriste ddr1 memoriju, a ti si vjerojatno uzeo AM2 procesor koji koristi ddr2 memoriju. Ili sam u krivu jer spominjes da imas ram koji mozes drmnuti do 500MHz sto bi znacilo da imas ddr1? Ili ti mislis na 500 * 2 = 1000MHz = ddr2? |
Sck. 939 je, dakle ram je DDR1 Corsair sa infineon be-5 čipovima.
I kak radi Toledo? Koliko je super pi? |
Ako je neki dobar steping, mogao bi potegnut do 2.8....
|
Super pi nisam drmao, a kako ide i pod kojim uvjetima mozes vidjeti u potankosti na onom drugom topicu da se ne raspisujem opet ;) Jedina promjena sto sam napravio od tada je sto sam maknuo sa 260 * 10=2600 i stavio 237*11 =2600 jer komp je bio stabilan ali sam morao drmati veliku voltazu na ram pa mi se nije dalo riskirati, tako da sam rade stavio ovako na kraju jer razlike u realnim preformansama nisam primjetio ni u najmanjim postotcima a dusa mi je mirnija jer ne riskiram da mi ram krepa :) I da jos jednom napomenem komp radi minimalno 14 sati dnevno a nerjetko radi i po par dana bez gasenja i nijednom ali nijednom mi se nije restartao ili radio probleme, tako da ako drmnes neki dobar steping biti ces jako sretan covjek ;)
|
Sa procesorom dobije onaj hladnjak sa heatpipovima? Jer imam doma sonic towera, pa koji da stavim
|
Osobno nemam iskustva sa sonic towerom tako da ti nebi znao reci, ali sto se tice box hladnjaka daleko je od loseg, ali za klokanje bi ti ipak preporucio nesto jace (zalman 7000/7700 ili 9500, thermaltake big typhoon...)
|
Stavi sonica i jedan 120mm vent i riješeno hlađenje
|
Sad su me zvali iz optimum-online da nemaju više na cjeniku 4400 toleda, nego da će mi poslat Machestera 4600+.
Pogledao sam na cjeniku da ga sad nema, ali kad sam naručio bio je. Damn... Htio sam dvije mege keša!!!! |
Citiraj:
|
I kak ide Manchester? Do koliko se diže? na kojoj struji?
|
Citiraj:
tak sam se ja nadao novoj grafi kad odjednom nestade sa cjenika... :confused: |
Citiraj:
|
Sutra bi mi trebao stić proc pa vam javim stepping, kako sam pogledaoo na netu trebao bi ići do 2800mhz
|
ja imam sonic tower i hladi odlično u kombinaciji s 120mm ventom.... stavi njega...: goood :
|
Stavio sam sonica. Iako i amd-ov stock kuler sa heat pajpovima dobro izgleda. Proc mi radi na 2800mhz kako ovo sad pišem i to na voltaži 1,41!! Još je u fazi testiranja i traženja makismuma
|
Deri po naponu :D do 1.55V maks za 24h
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:50. |