PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Aplikacije (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=37)
-   -   Traži se... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=5078)

Jelc 25.06.2003. 15:53

Traži se...

Dakle-NAJ-JEDNO-STAVNIJI programčić,a u svezi glede GLEDANJA i KONVERZIJE slika...eh da...trebao bi delat na WIN 3.1...nešto???

Budući da ja nemam ni najblažih iskustva sa tim OS-om...

Ono-trebao sam neke slike...dotična mi je to poslala u bitmapu...aaaaa...pa zakaj mi to nisi poslala u nekom "težem" formatu

:D
I još mi veli da svaku sliku u JPEG-u mora prebaciti u bitmap da je može pogledat???

Mislim...nit se kužim u neke stare krševe od INTEL-a,a taj OS mi baš nije domaći...
Ajd me spasite skidanja slika od 1.5-20 MB svake...

Ja joj dao neke programčiće-veli da ne delaju...

horza 25.06.2003. 16:32

ne možeš tražiti Win 3.x i jednostavnost... to su bili počeci (makar su okrali Amiga Workbench koji je stoput bolji) :D

Programi za obradu i konvrziju slike pod Win3.x ... tu sigurno imaš nešto dobro.

Jelc 25.06.2003. 16:44

Citiraj:

Originally posted by Horza
ne možeš tražiti Win 3.x i jednostavnost... to su bili počeci (makar su okrali Amiga Workbench koji je stoput bolji) :D

Programi za obradu i konvrziju slike pod Win3.x ... tu sigurno imaš nešto dobro.

Ha:D
Prvo WB...delao sam prije samo na C64...za par dana sam bio kao da sam delao na tome godinama...
Po meni najbolji OS...

Evo-baš gledam taj link...

horza 25.06.2003. 16:59

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Ha:D
Prvo WB...delao sam prije samo na C64...za par dana sam bio kao da sam delao na tome godinama...
Po meni najbolji OS...

Evo-baš gledam taj link...

to je definitivno bio najveći skok naprijed u području OS-ova ... prvo grafičko okruženje !

sad će se sigurno javiti neki biser i reći da je Apple prije imao graf. okruženje, ali nije. prvo je bila ideja za WB i počeli su razvijati, onda je Jobbs čuo što rade pa su sva sredstva uložili u to, i onda je Mirkosoft uletio Apple-u i drpio OS i na bazi njega napravio Windowse. tak da je na kraju poredak bio Apple, Amiga, Windows, ali je prva trebala biti amiga, samo što nisu imali sredstava:D
ko jači, taj tlači

Jelc 25.06.2003. 17:12

Citiraj:

Originally posted by Horza
to je definitivno bio najveći skok naprijed u području OS-ova ... prvo grafičko okruženje !

sad će se sigurno javiti neki biser i reći da je Apple prije imao graf. okruženje, ali nije. prvo je bila ideja za WB i počeli su razvijati, onda je Jobbs čuo što rade pa su sva sredstva uložili u to, i onda je Mirkosoft uletio Apple-u i drpio OS i na bazi njega napravio Windowse. tak da je na kraju poredak bio Apple, Amiga, Windows, ali je prva trebala biti amiga, samo što nisu imali sredstava:D
ko jači, taj tlači

Ma nije da nisu imali perja...nego je par budala zaključilo da AMIGI netreba CD-ROM,više memorije,hard....ono...a kaj će nam to...

A i sama proizvodnja je bila skupa PCB je bio jako napredan u ono vrijeme...ali su imali i dosta veliku podršku većih software-skih firmi...ma te genijalce treba na kolac nabit:)

Gro fora sa AMIGA OS-a sam ja vidio tek /manjim dijelom na 95-tici/ a ostatak tek na 98-ci...

horza 25.06.2003. 17:26

Citiraj:

Originally posted by Jelc
Ma nije da nisu imali perja...nego je par budala zaključilo da AMIGI netreba CD-ROM,više memorije,hard....ono...a kaj će nam to...

A i sama proizvodnja je bila skupa PCB je bio jako napredan u ono vrijeme...ali su imali i dosta veliku podršku većih software-skih firmi...ma te genijalce treba na kolac nabit:)

Gro fora sa AMIGA OS-a sam ja vidio tek /manjim dijelom na 95-tici/ a ostatak tek na 98-ci...

ma dobro pare... govorim o vremenu amige 500 kada je trebalo napraviti OS.
bez daljnjega, AGA 3000 je došla puno prekasno... te su stvari trebali staviti u drugu reviziju 1200. Ali ono... prošla baba s kolačima. mogli su bez beda skupa s Macom vladati svijetom... da su na vrijeme uletjeli s time, PC bi kasnio s boomom kakvih 5-10 godina. Ali nisu. I sad ih više nema, a Mac sa trenutno najboljom konfom na svijetu i G5 procom koji je jednak ili čak napredniji od Prescotta mora strepiti od nekih anonimusa. šteta.

Zond 29.06.2003. 00:30

Zar se nitko nije sjetio ACDSee-a
Pa bar su imali (neznam da li jos uvijek imaju) stare win 3.11 16-bitne verzije.
I to je 4 free bar mislim.

horza 29.06.2003. 01:08

Citiraj:

Originally posted by Zond
Zar se nitko nije sjetio ACDSee-a
Pa bar su imali (neznam da li jos uvijek imaju) stare win 3.11 16-bitne verzije.
I to je 4 free bar mislim.

pomislih, ali nonononono.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 16:36.