PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   problem sa napanjem chieftec (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=50265)

De5tr0yer 27.10.2006. 10:49

problem sa napanjem chieftec

u pocetku sam mislio da mi to grafa i hard "skripe". ali sad kad sam izvadio sve iz kucista van, skuzio sam da je to napajanje. e sad ne bi bio nikakav problem da je samo skripanje, znam da je to najvjerojatnije zvuk koji se stvara u oscilatoru za istosmjernu struju. ali cini mi se da je problem veci: naime, kad npr. surfam netom i skrolam stranicu, kako ja pomaknem stranicu gore/dolje isto se tako cuje "skripanje" u napajanju, znaci potpuno je uskladeno sa tim skrolanjem. isto tak i sa explorerom i nekim stvarima jos.
jos jedna pojava je ta da mi LED na zalmanu na procu i lampa od skenera koju sam spojio da mi osvjetljava tipkovnicu, stalno trepere, znaci kao da su velike oscilacije u naponu (oboje spojeni na 12V). napajanje je chief GPS-400AA-101A, u speedfanu ocitava slijedece: 12V--11.67-11.80
3.3V--3.18-3.33V
vcc(5V)--4.93-4.96V
vsb(5V)--4.99V all the time

da li mogu zbog toga reklamirat napajanje, imam garanciju? ili je to normalno:confused:

rsamec 27.10.2006. 13:46

Ja imam Chieftec 360W a USDM mi ocitava sve isto ko i tebi samo :

+5V - 5.080
5VSB - 4.872

De5tr0yer 27.10.2006. 19:43

me nije problem u railovima, oni su ok, samo sam ih stavio da preduhitrim nekoga da mi kaze da stavim to...
provjerio sam dal ima mozda izmjenicna komponenta struje na 12V i 5V railovima, na 12V je komponenta izmjenicne jednaka nuli dok je kod 5V vrlo vrlo malena (0.001), i kao takva zanemariva... znaci nije problem u tome.. nitko nema prijedlog?

Jablan 29.10.2006. 06:56

Ma nosi to lijepo na reklamaciju, pa neka njima tamo škripi:rambo: , pa nisi kupio Chifa da ti pere sluh. U svakom slučaju ti ga moraju zamjeniti jer sa njim definitivno nešto ne štima. A ja namjeravam uzeti Chifa: hitthewa

Simba-OS 29.10.2006. 07:35

Ja sam neki dan kupio to isto napajanje i nemam tih problema. Očigledno da si naletio na jedan problematični primjerak. Reklamiraj nek ti zamijene.

tigman 29.10.2006. 07:42

promjeni opcije preciznosti za mišonju sa 100 na 200 pa vidi...

De5tr0yer 29.10.2006. 12:38

problem=maticna

Zmalamuth 29.10.2006. 13:36

Nisam ti pogledao popis komponenti
ali problem je u tome da ti je napajanje radi skoro na "peak" snazi.

to se meni dogadjalo na konfi iz siga - ali samo sa 1gb rama i taman sam presao sa Radeona 9600pro na X850XT i isto mi se culo to "skripanje" kad je buraz radio u Rhino diplomski sa modelom od 450mb, i cim bi napravio zoom in/out ili premještao cijeli model počelo bi škripat.

Zato sam uzeo Hipera.

Prvo sam sumnjao u drivere i slično, ali sam onda išao ručno računat potrošnju komponenti i onda sam još našao i na netu neki program i kako god bi okrenuo bi ispalo oko 300-330W kad bi sve bilo 100% opterečeno a imao sam chifa 360W. koji ima iskoristivost oko 75% znači oko 270W mu je peak power.

Čim sam uzeo jače napajanje je škripanje prestalo, ako ti neki frend ima jače napajanje, zamoli ga da ti ga posudi da isprobaš.

De5tr0yer 29.10.2006. 13:52

Citiraj:

Autor Zmalamuth (Post 555669)
Nisam ti pogledao popis komponenti
ali problem je u tome da ti je napajanje radi skoro na "peak" snazi.

krivo mislis....
napajanje nije ni blizu peak snazi, tako da moram rec da pricas gluposti, NHF nisam mislio uvrijedit. al netko mi je isto tako solio pamet da mi je preslabo napajanje...
mobilac trosi vrlo malo, u idle i surfanje netom 25W... a grafa trosi kolko i sve ostale komponente zajedno... dakle bez opterecenja (surfanje operom) trosi komp manje od 200W, a zvuk se cuje. sam da kazem da sam sve komponente isprobo kod frenda na njegovoj identicnoj ploci, i na mojoj prije nego sto samnovu dobio sa istim napajanjem i nista se nije culo... jos sam probo cak i sa preskijem opteretit napajanje, ali je bilo hladno ko led... znaci nije problem u napajanju. 100% je problem u maticnoj, cak mi je i covjek u servisu reko da ne smije biti tog zvuka... na svim napajanjima koje sam probo, a to su enhance invasion 400W, moj chief 400W, seasonic 420W uvijek se culo "vristanje".
konacan zakljucak: napajanje bi uz ovu konfu guralo i SLI da je moguce. maticna je u qurcu,
ako se daju lockovi ovdje moze jedan

domy_os 29.10.2006. 14:02

Imao sam sličan problem s jednim kompom kao ti, De5tr0yer, samo se to "škripanje" čulo iz zvučnika, isto dok se scrollalo i sl. Problem sam riješio stavljanjem najnovijih drivera za chipset (VIA je bila u pitanju) i zvučnu.

Nećemo ključat jer zasad nema potrebe...

De5tr0yer 29.10.2006. 14:08

ok nije bed. ali ziher nije zbog drivera, bili su novi gore... iz napajanja se jedino moze cut ak nesto ne valja sa strujom, u mom slucaju je maticna bila kriva... nazalost:(

Sva vremena su GMT +2. Sada je 18:04.