![]() |
P4 3,2GHz Prescott S478 + Asus P4C800
Malo je zastarjelo i ima AGP, ali zanima me mišljenje o ovoj kombinaciji.
|
Solidna kombinacija, ali reci za što će sve služiti ;)
P.S. dobrodošao na forum :) |
Prescott 3,2GHZ S478
Zašto u Task Manageru s ovim procesorom u kartici Performanse pokazuje dva različita CPU Usage History-ja?
|
Zato što ti proc ima Hyper Threading tehnologiju, dakle dvije "virtualne" jezgre.
I mala napomena, nemoj za svako pitanje otvorati novi thread. Spojio sam ti ova dva threada u jedinstveni. Svako pitanje u vezi te konfe možeš postaviti ovdje bez potrebe za otvaranjem novog threada ;) |
Citiraj:
TNX za dobrodošlicu. |
dobra i jako stabilna kombinacija. jos ak ces oc-at i ak imas dobru rev jezgre, uparen sa 2gige rama, ide...
|
Nelosa igracka, ali u danasnje doba dual-core procesora i softvera sa podrskom za viseprocesorski rad odnosno multi-threaded rad, pitanje je koliko je zahvalno ici na tu kombinaciju ako ces obradjivati video. Sve ovisi o tvom budzetu, afinitetima, kolicini posla koji ces odradjivati itd. Malo si pregeneralno postavio upit, pa nebi bilo lose napisati da li to nabavljas (novo ili polovno), te ako da s kojim budzetom raspolazes itd...
|
Nabavio sam. Giga rama i shrot od VGA, ali radi kao singerica.
|
Pa ono, ako te zadovoljava, super :D Ako zelis, posto imas odlicnu plocu za OC, mozes uloziti jos 250-ak kn u dobar hladnjak i puknut tog Preskija na cca 4 GHz, osjetilo bi se u kodiranju.
|
Našao sam ovo. ASUS SILENT SQUARE. Oko 340kn...
http://img147.imageshack.us/img147/9...9bigdl3.th.jpg Citiram: "Hladnjak iz Silent Square serije odlikuje se sa nekoliko inovativnih rješenja kao što su dvostruki ventilatori, jednostavno montiranje i skidanje te pet bakrenih heat pipeova koji osiguravaju dobre performanse hlađenja Intelovih Socket 478/775 i AMD-ovih K8 procesora. 9-centimetarski ventilator smješten je između pera i PWM kontrole, a prilikom normalnog rada proizvodi samo 18 dB buke. Hladnjak unutar sebe ima LED osvjetljenje što poboljšava estetski izgled hladnjaka." |
|
Gdje ima to za kupiti kod nas ASUS SILENT SQUARE??
Koji od ova dava navedena bolje hladi, (ASUS SILENT ili Scythe Mine SCMN-1100) Ja imam P4 3000,478, i on mi je u normalnom stanju 55 a dok igram duze od 2 sata se restarta,,, |
@pero55: predlazem ti kao jeftiniju opciju za tvoj proc zalmana 7000b alcu, ja ga imam godinu dana i mogu rec da sam zadovoljan sa hladenjem, proc ne prelazi 57 stupnjeva, a razina buke je minimalna.
|
zalman nikako na presscota...
imao sam ga na testiranju i na def frekvi je u loadu temp bila 67-69c, a sa sonic towerom 44-46.. |
Citiraj:
|
Citiraj:
Žifciram me kad igram i komp mi zuji kol lud ,,jooojj,, da i da taj neki novi hladnjak nebu pre kompliciran za stavljat na matičnu,,, nisam bas neki majstor,,heee,, |
Scythe Katana recimo?
Za Preskija bi trebao ovakav hladnjak: heatpipeovi, veća masa od boxa, solidan vent. Inače tradicionalni hladnjaci bez heatpipeova se nisu iskazali u hlađenju Prescotta, dok C2D pašu svi ;) |
Citiraj:
EDIT: sa zalmanom 7000 AlCu.:) |
preski na 3.75 oko 40 idle, load isto oko 50 stupnjeva.. sonic tower+120mm vent
|
meni je preski koji je sad kod rena sa 7000Cu na 3.5 kak je i njemu sad i nije prelazio 60C... sad mozda je stvar sto je bila zima...
|
Citiraj:
Imaš u M SAN-u. Znači, samo nađeš trgovinu kojoj su oni dobavljač. |
Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:17. |