PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   AMD (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=9)
-   -   Ipak bih uzeo... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4963)

dakky 12.06.2003. 10:51

Ipak bih uzeo...

CPU AMD Athlon XP 2500+ (333MHz), Socket A, Barton KOM 764,59

dobio sam na kladionici oko 800 kn na ulozenih 10 tako da to bitno mijenja moje financijsko stanje a time i potrebu za hardwerom... pa umjesto tbb 1700 cu uzeti ovog gore ljepotana... da li se to isplati? ploca ce dakako biti 8RDA+
(ili 8RDA3+ ??)... a memorija samsung 2x 256 mb ddr 400 radi dual channel moda!!!

oce to zajedno valjat sta?

dario-RUS 12.06.2003. 11:58

će će !!!

Velcome to the club !!!:D

segregator 12.06.2003. 12:34

Ja sam dobio 1200, ali sam prije uložio 1900 bez uspjeha. Da li da to sad u knjigama prikažem kao dobitak ili...?

dario-RUS 12.06.2003. 13:03

Citiraj:

Originally posted by segregator
Ja sam dobio 1200, ali sam prije uložio 1900 bez uspjeha. Da li da to sad u knjigama prikažem kao dobitak ili...?
Dok gubiš je gubitak, a kad dobiješ to je onda dobitak :D

Ali ni taj dobitak se ne upisuje, jer ide na :beer:

Kad sve zbrojiš i oduzmeš uvijek si na gubitku:D

:beer:

segregator 12.06.2003. 14:10

Onda ajmo ovo prebacit u hardware. Bliže je temi jer si sa svim hardware-om u pravilu na gubitku, ne samo sa AMD-om :beer:

msvrtan 12.06.2003. 14:51

Re: Ipak bih uzeo...

Citiraj:

Originally posted by dakky
CPU AMD Athlon XP 2500+ (333MHz), Socket A, Barton KOM 764,59

dobio sam na kladionici oko 800 kn na ulozenih 10 tako da to bitno mijenja moje financijsko stanje a time i potrebu za hardwerom... pa umjesto tbb 1700 cu uzeti ovog gore ljepotana... da li se to isplati? ploca ce dakako biti 8RDA+
(ili 8RDA3+ ??)... a memorija samsung 2x 256 mb ddr 400 radi dual channel moda!!!

oce to zajedno valjat sta?

NECE...

dario-RUS 12.06.2003. 15:00

Re: Re: Ipak bih uzeo...

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
NECE...
Nebi htio ulaziti u nepotrebne rasprave, ali tvrdim da oće, jer sam imao 2100+ i sad imam 2500+ kojeg malo nabrijem, i sve radi super uz malo grijanje!!!

Dali si ti imao kakvih iskustva kad kažeš da neće!

msvrtan 12.06.2003. 15:08

Re: Re: Re: Ipak bih uzeo...

Citiraj:

Originally posted by dario-RUS
Nebi htio ulaziti u nepotrebne rasprave, ali tvrdim da oće, jer sam imao 2100+ i sad imam 2500+ kojeg malo nabrijem, i sve radi super uz malo grijanje!!!

Dali si ti imao kakvih iskustva kad kažeš da neće!

neće neče valjati..

dario-RUS 12.06.2003. 15:11

Re: Re: Re: Re: Ipak bih uzeo...

Citiraj:

neće neče valjati..

:D - biga je

HOCE HOCE

Stipe 12.06.2003. 15:18

A zašto hoće a zašto neće:D

dario-RUS 12.06.2003. 15:42

Citiraj:

Originally posted by Stipo
A zašto hoće a zašto neće:D

Hoce hoce, vjeruj na rijec

Jelc 12.06.2003. 15:54

Citiraj:

Hoce hoce, vjeruj na rijec
A zakaj ti onda furaš tu ploču na 175FSB-a... a memorijski setinzi su ti na 2.5:rolleyes:

Kaj te ograničava???
Proc?
Memorija?
Ploča?

dario-RUS 12.06.2003. 16:07

Pa nakon dosta istraživanja sam došao do tih postavki, na kojim najbolje radi!!!

Ako povećam fsb ruši se memorija!!!
Mogu je staviti na 2.5-3-3-7 recimo pa dignem još pa Mhz, ali na testovima mi performanse dosta padnu, bez obzira što sam dignu fsb!
Ako stavim fsb na 200 i memoriju stavim na 80% onda mem radi na 166 Mhz, te je samim time sve sporije isprobano!!

I tako dalje da ne nabrajam, uglavnom kad kupim bržu memoriju onda ću i kolokati još!!!!
Trenutno mi se ne isplati nabrijati procesor do max. ako memorija radi na niskom taktu, jer sveukupno su performanse lošije, a procesor se više grije!

Da nadodam uspio sam dici win i na fsb 215 Mhz

Jelc 12.06.2003. 16:26

Citiraj:

Pa nakon dosta istraživanja sam došao do tih postavki, na kojim najbolje radi!!!

Ako povećam fsb ruši se memorija!!!
Mogu je staviti na 2.5-3-3-7 recimo pa dignem još pa Mhz, ali na testovima mi performanse dosta padnu, bez obzira što sam dignu fsb!
Ako stavim fsb na 200 i memoriju stavim na 80% onda mem radi na 166 Mhz, te je samim time sve sporije isprobano!!

I tako dalje da ne nabrajam, uglavnom kad kupim bržu memoriju onda ću i kolokati još!!!!
Trenutno mi se ne isplati nabrijati procesor do max. ako memorija radi na niskom taktu, jer sveukupno su performanse lošije, a procesor se više grije!

Da nadodam uspio sam dici win i na fsb 215 Mhz

A o tome ti ja i pričam...ak se dobro sjećam i na MSI si imao toliko:D

Mislim da tvoja ploča MORA ići još čak i sa tom memorijom...

I već smo pričali o tome...memoriju staviš na najadnije setinge,proc na def. pa dižeš sabirnicu...

A kad vidiš koliko ide-e onda ostalo...

E sad...budući da tvoj proc ipak daje slabije perfomanse nego stari B model pri visokom FSB-u,bolje bi ti bilo da imaš bolju mem. i danas sutra dobru grafičku...

msvrtan 12.06.2003. 16:32

Re: Re: Re: Re: Re: Ipak bih uzeo...

Citiraj:

:D - biga je

HOCE HOCE

glupa pitanja zasluzuju glupe odgovore..to je moj zivotni moto vec dugo...

dario-RUS 12.06.2003. 16:35

Citiraj:

Originally posted by Jelc
A o tome ti ja i pričam...ak se dobro sjećam i na MSI si imao toliko:D

Mislim da tvoja ploča MORA ići još čak i sa tom memorijom...

I već smo pričali o tome...memoriju staviš na najadnije setinge,proc na def. pa dižeš sabirnicu...

A kad vidiš koliko ide-e onda ostalo...

E sad...budući da tvoj proc ipak daje slabije perfomanse nego stari B model pri visokom FSB-u,bolje bi ti bilo da imaš bolju mem. i danas sutra dobru grafičku...

Da pojasnim nešto nije mi bio cilj uzdizati ploču več proc. koji meni osobno daje bolje rezultate od 2200+ kojeg sam imao, a oba rade tvornički na istoj frek.
PS. Htio bi se ispričati ranije sam bio napisao 2100+, ali imao sam 2200+
+Barton se puno manje grije!!!
+Mogu ga više nabrijati!!!
Pogotovo se osijeti to ubrzanje u radu u sistemu, gdje ima puno manje onih zastoja!!!

Što se ploče tiče:
Pločom sam jako zadovoljan što se tiče nabrijavanja tu nema šta, ali što se tiče stabilnosti nije ni ravna MSI-ici i tu nema dvojbe!!!
I dalje tvrdim da je bivša MSI KT400 ultra bila moja najstabilnija ploča, ako ne računam ASUS-ovu BX za intel koju sam imao prije gro vremena!!!!
Naime epoxica mi se srušila u ovih mjesec dana više nego MSIca u 6 mj.
Ali šta je tu je sve ima svoju cijenu!!!!

PS. Treba ipak uzeti u obzir da je za epoxicu upravo izašao 1. bios update, a MSI ih je imala ako se ne varam 4 ili 5

msvrtan 12.06.2003. 16:39

Citiraj:

Pločom sam jako zadovoljan što se tiče nabrijavanja tu nema šta, ali što se tiče stabilnosti nije ni ravna MSI-ici i tu nema dvojbe!!!
I dalje tvrdim da je bivša MSI KT400 ultra bila moja najstabilnija ploča, ako ne računam ASUS-ovu BX za intel koju sam imao prije gro vremena!!!!

moras paziti koje si pci slotove zauzeo..PROVJERI TO!!!to se i meni desilo kad sam promise slucajno piknuo u 5 a ne u 4pci...komp se blesirao..a ispalo je da sharea irq as pinnaclom...

dario-RUS 12.06.2003. 16:43

Citiraj:

moras paziti koje si pci slotove zauzeo..PROVJERI TO!!!to se i meni desilo kad sam promise slucajno piknuo u 5 a ne u 4pci...komp se blesirao..a ispalo je da sharea irq as pinnaclom...
Ma ni jedan!!!
Tj. sad sam stavio sb live, ali to je tek od nedavno!!!

msvrtan 12.06.2003. 17:04

Citiraj:

Ma ni jedan!!!
Tj. sad sam stavio sb live, ali to je tek od nedavno!!!

da ali moras paziti da ga nisi puknuo u pci koji je sharan s agp-om!!!

to je na mojoj pci1 i 5...bar mislim...ili je agp,pci1 i 6

Jelc 12.06.2003. 17:10

[QUOTE]Originally posted by dario-RUS
[B]Da pojasnim nešto nije mi bio cilj uzdizati ploču več proc. koji meni osobno daje bolje rezultate od 2200+ kojeg sam imao, a oba rade tvornički na istoj frek.
PS. Htio bi se ispričati ranije sam bio napisao 2100+, ali imao sam 2200+
+Barton se puno manje grije!!!
+Mogu ga više nabrijati!!!
Pogotovo se osijeti to ubrzanje u radu u sistemu, gdje ima puno manje onih zastoja!!!

Što se ploče tiče:

I kaj bi ti onda falilo da ti je ostala stara ploča i samo novi proc???

Jedno je htjeti imati kvalitetne komponente...a ak hoćeš klokat...onda je to nekaj drugo...

Ko bog netko i misli da pizdim na NForce2...a nije istina...ja sam jednostavno toliko sretan kaj nakon 133/bez A/imam stabilnu i kvalitetnu ploču...

dario-RUS 13.06.2003. 09:18

I kaj bi ti onda falilo da ti je ostala stara ploča i samo novi proc???

Jedno je htjeti imati kvalitetne komponente...a ak hoćeš klokat...onda je to nekaj drugo...

J...ga, morao sam isprobati nForce2, a i siguran sam da će se sve njegove mušice ispraviti s vremenom!!!
Trenutno sam dobio na brzini, kad kupim drugu memoriju dobit ću još na brzini, pa onda kad kupim još jedan modul, dobit ću još na brzini, e onda će već i pojeftiniti GF5900, pa ću kupit njega i opet dobiti na brzini:D sve u svemu sam se osigurao za sljedečih godinu dana:D

msvrtan 13.06.2003. 09:24

DAJ DJECO NAUCITE QUOTATI... :)

neznam jel citate svoje postove ali meni je totalna zbrljotina na ekranu ..

Sva vremena su GMT +2. Sada je 15:25.