PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Pomoć HDD (BAD SECTORS) (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4927)

Kova 08.06.2003. 19:18

Pomoć HDD (BAD SECTORS)

Dakle ovako ima jedan HDD koji je imao na sebi Win XP, no prilikom startanja Win, se blesirao, roštao, zapomagao, kako god želite, uglavnom odlika bad sektora..

No mene zanima da li ikako mogu te sektore popraviti, zanemariti, uglavnom da taj disk bude kao nov ili barem manji.

Probao sam sa HDD regeneratorom, i našao je samo 24 kriva sektora i navodno popravio, no u Windowsima mi nije mogao čitati s 218.125.818.505 sector, a niti ih nema toliko ima ih 6000000.

Kako riješiti problem!? Hvala.

Veky 08.06.2003. 20:20

Ja sam svoj IBM disk sredio sa Drive Fitness Test... ali je fora u tome sto ce se ti bad sector nakon nekog vremena vratit... i brijem da ce ih bit jos vise dok ne crkne. Meni su se desili kod prezagrijavanja diska.

LorD ClockaN 08.06.2003. 20:42

Ne možeš ih popraviti. Kopiraj si sve na frendov disk i odnesi ga na reklamaciju

greg SE 08.06.2003. 20:53

Re: Pomoć HDD (BAD SECTORS)

Citiraj:

Originally posted by Kova
Dakle ovako ima jedan HDD koji je imao na sebi Win XP, no prilikom startanja Win, se blesirao, roštao, zapomagao, kako god želite, uglavnom odlika bad sektora..

No mene zanima da li ikako mogu te sektore popraviti, zanemariti, uglavnom da taj disk bude kao nov ili barem manji.

Probao sam sa HDD regeneratorom, i našao je samo 24 kriva sektora i navodno popravio, no u Windowsima mi nije mogao čitati s 218.125.818.505 sector, a niti ih nema toliko ima ih 6000000.

Kako riješiti problem!? Hvala.

dobra vijest - ima neki ruski software koji rijesava navodnote ako su se stvarno tako pojavili a da disk nije negdje bubnio ili nesto....
losa vijest - nemam pojma kako se zove :)

horza 08.06.2003. 21:26

1) možeš s format c: /u
ako to ne ide

2) IBM hard disk utility (dos program za popravljanje svega na IBM-u. popravlja fakat najtvrđe bad sektore, i koriste ga ljudi u najboljim servisima)

napomena: oba postupka totalno uništavaju podatke

widowmaker 08.06.2003. 22:22

:D javiti se RAKU :D

Kova 08.06.2003. 23:35

Hvala Horza to me zanimalo.

Je stvar je o IBM disku :)

Hm ako je stvar zbog prezagrijavanja, onda se bojim.

Jer sam taj disk tek sada donio (ne kupio), nema garancije..

Fora je u tome da taj disk stoji ispod mog, pa mi se čini da to nije pametno zbog zagrijavanja, stvarno se griju !!!

Oba su IBM !

EDIT:

Horza gdje da skinem to, tražio sam nisam našao !!

Veky 09.06.2003. 01:02

Stari, ja sam imo dva jedan ispod drugog i oba su se sprzila. :D Mjenjaj to.

Jesi probo IBM (odn. sad je Hitachi) program za sredit. Probaj mozda uspije.

msvrtan 09.06.2003. 01:16

www.hgst.com

CyberLord 09.06.2003. 09:37

Koliko bad sectora treba imat da bi garancija pokrila ''kvar''?

marac 09.06.2003. 09:39

Citiraj:

Originally posted by CyberLord
Koliko bad sectora treba imat da bi garancija pokrila ''kvar''?
1kb :beer:

Samo sto ti vecina danasnjih servisa ce samo napraviti low level ili zamaskirati bed sectore tako da onda imas isti K... , drugo pakovanje!

gospar 09.06.2003. 12:36

lijepo onda stavi markerom malu sitnu tockicu na njega, pa ga doma uslikaj, i ako ti ga vrate s tom tockicom lijepo ga pregledaj ispred njih i onda im pokazi sliku i objasni sto si znao da ce uciniti :D danas mi masta radi sto na sat!

Kova 09.06.2003. 17:47

Ne kužim ništa, skinuo sam program za skeniranje.

I ništa nije našao.

Kako ga TrueImage nađe..

Evo skidam još neke programe za skeniranje diska.
Ništa ne kužim..

Dakle najbolje je ne imati posla s takvim diskom.. A ja bih ga htio iskoristiti ..

CyberLord 09.06.2003. 17:58

Evo kako bad sectore uklanja jedna trgovina iz Karlovca:
znaju da će dobvljači napraviti low level format pa učine to ovako:
zamotaju disk u deku (da ne bude ograbotina) i bace ga jednom ili više puta u zid - sve ploče se razjebu i kad dobavljači to vide moraju zamijeniti disk - a ogrebotine se ne vide pa da ne bi bilo nestručno rukovanje
Dobra ideja:D :D

Kova 09.06.2003. 19:11

DIIISK NEMA GARANCIJE! Sada jasnije?

Šta da napravim?

horza 09.06.2003. 19:39

Citiraj:

Šta da napravim?

prvo: svatko tko živi od sklapanja PC-a će vam reći da nikad IBM-a pored bilo čega ! oni se zagrijavaju više od billo čega. stavi ga niže u 3,5´ , gore u 5,25 , u fižider bilo kamo samo ne iznad ili ispod nečega. (isto vrijedi i za Excelsor i Hitachi - i to je IBM).

što se tiče programčića, mogu ti ga ja poslati na mejl od 8:00-16:00, samo me podsjeti prek mejla u to vrijeme, jer ga ne nosim doma.

marac 09.06.2003. 19:56

Citiraj:

Šta da napravim?

Lupi ga u zid ali bez deke :beer:

STRMX 09.06.2003. 20:57

Citiraj:

Originally posted by marac
Lupi ga u zid ali bez deke :beer:
nebi ga ja ni sa dekom:D

LordNitro 09.06.2003. 21:01

Citiraj:

Originally posted by CyberLord
Evo kako bad sectore uklanja jedna trgovina iz Karlovca:
znaju da će dobvljači napraviti low level format pa učine to ovako:
zamotaju disk u deku (da ne bude ograbotina) i bace ga jednom ili više puta u zid - sve ploče se razjebu i kad dobavljači to vide moraju zamijeniti disk - a ogrebotine se ne vide pa da ne bi bilo nestručno rukovanje
Dobra ideja:D :D

Jel to šala ili zbilja?

Stvarno neznaš jesu ljudi ozbiljni ili se šale!:confused:

Kova 09.06.2003. 21:07

A hebeš ga mislio sam ga samo iskoristiti nekako.

Fora je da mi se ne dere više i da nigdje ne vidim te Bad sektore osim kada treba napraviti Image diska, onda prepozna...

Izvadio sam ga, i čekam neko pametno rješenje, program ili sl.

Za hitne slučajeve kada će mi trebati prostora :)

LordNitro 09.06.2003. 21:09

Citiraj:

Izvadio sam ga, i čekam neko pametno rješenje, program ili sl.

Za hitne slučajeve kada će mi trebati prostora :)

Najpametnije riješenje!

Kova 09.06.2003. 23:24

Da očito,...

Nadao sam se da se to nekako može izolirati, preskočiti, kao da toga nema.. ne bi me smetalo da imam 5 GB manje ako potrebno :)

No očito nema šanse,... :)

Sva vremena su GMT +2. Sada je 04:55.