PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Intel (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=8)
-   -   AGP problem (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=4925)

cyberphere 08.06.2003. 15:21

AGP problem

Imam problem sa AGP-om. U AIDA-i mi kaže ga AGP nije omogučen, a u 3D Marku mi kaže za AGP N/A. Kad instaliram Intel INF Update AIDA prepozna AGP 8x ali mi tad neće raditi 3D Mark i igrice mi se blokiraju. U čemu je problem?? :confused:

horza 08.06.2003. 15:45

Re: AGP problem

Citiraj:

Originally posted by cyberphere
Imam problem sa AGP-om. U AIDA-i mi kaže ga AGP nije omogučen, a u 3D Marku mi kaže za AGP N/A. Kad instaliram Intel INF Update AIDA prepozna AGP 8x ali mi tad neće raditi 3D Mark i igrice mi se blokiraju. U čemu je problem?? :confused:
eh sad... ja sam taj problem imao s ATIcama svih serija. naime, imaju velikih problema s AGP8x. Upravo onakvih kakve si naveo. Ali serija 9xxx s najnovijim catalystom ne bi trebala imati problema. to je i službeno rješenje direkt iz ATI, a i više puta sam se uvjerio u to.

2 rješenja: ili trebaš novi catalyst ili možeš pomoću RivaTunera spustiti AGP na 4x. Uzmi u obzir da je to skrivena postavka u BIOS-u i da ga, koliko ja znam, samo s tom aplikacijom možeš vratiti na 8x.

[B]OVO SPADA POD FORUM "PROBLEMI"[B]

cyberphere 08.06.2003. 15:50

Imam instaliran Catalyst 3.4 ali nije pomoglo

horza 08.06.2003. 16:00

Citiraj:

Imam instaliran Catalyst 3.4 ali nije pomoglo
a onda si spusti AGP. nemoj me držati za riječ za ono RivaTuner... 97.3% sam siguran da je pomoću njega, ali nisam ziher. javim ti sutra... pogledat ću... baš imam na jednom stroju to napravljeno na poslu. radi se o MSI 875 Neo.

cyberphere 08.06.2003. 20:54

Citiraj:

Originally posted by Horza
a onda si spusti AGP. nemoj me držati za riječ za ono RivaTuner... 97.3% sam siguran da je pomoću njega, ali nisam ziher. javim ti sutra... pogledat ću... baš imam na jednom stroju to napravljeno na poslu. radi se o MSI 875 Neo.
Smanjio sam AGP na 4x i nije pomoglo. I dalje se zablokira u igricama i 3D Marku

Stipe 08.06.2003. 21:19

Ja da sam na tvom mjestu bih lijepo formatiro disk i sve ispočetka:rambo: :rambo:

horza 08.06.2003. 21:20

Citiraj:

Smanjio sam AGP na 4x i nije pomoglo. I dalje se zablokira u igricama i 3D Marku
ma nema veze kaj se bloka u igricama, marku i sl. Da li ti prepoznaje AGP ? ako ne, onda ne znam o čemu se radi.

cyberphere 08.06.2003. 21:21

Citiraj:

Originally posted by Stipo
Ja da sam na tvom mjestu bih lijepo formatiro disk i sve ispočetka:rambo: :rambo:
Prekjučer sam sve nanovo instalirao jer sam dobio novi hard tako da mi se ne da opet formatirati

cyberphere 08.06.2003. 21:22

Citiraj:

Originally posted by Horza
ma nema veze kaj se bloka u igricama, marku i sl. Da li ti prepoznaje AGP ? ako ne, onda ne znam o čemu se radi.
Prepozna AGP 8x.

msvrtan 08.06.2003. 23:33

cyberphere sve kaj ti mogu reci je: zaboravi na komp..kupi si pisacu masinu i ps2..

mislim sala ali tebi i ovaj komp ne radi kak treba...a nije ni onaj prije...

a da se zamijenis s nekime na para dana za proc,memoriju i graficku pa vidite da li imate i dalje problema...

cyberphere 08.06.2003. 23:38

Citiraj:

Originally posted by msvrtan
cyberphere sve kaj ti mogu reci je: zaboravi na komp..kupi si pisacu masinu i ps2..

mislim sala ali tebi i ovaj komp ne radi kak treba...a nije ni onaj prije...

a da se zamijenis s nekime na para dana za proc,memoriju i graficku pa vidite da li imate i dalje problema...

Nemam s kim. Svi koje znam imaju AMD-a ili neke Celerone. Jedan jedini ima P4 i to 1.6 ili 1.8 ali on nije raspoložen za zamjenu

msvrtan 09.06.2003. 01:15

Citiraj:

Nemam s kim. Svi koje znam imaju AMD-a ili neke Celerone. Jedan jedini ima P4 i to 1.6 ili 1.8 ali on nije raspoložen za zamjenu
pa probaj bar graficku i ram...

masni 09.06.2003. 01:30

Ja sam si bas prosli tjedan kupil novi komp i sve sam slozio i instaliro xp professional i sve mi radi ko beba i onda instaliram splinter cell i prođe uvod i zbloka mi se, ista stvar mi se dogodi kad pokrenem warcraft3, uđe u igru i zablokira, fakat neznam kaje????!!!!!!!!!!!!

Komp je P4 2.4B, Asus p4c800 deluxe, sapphire ati radeon 9500 pro, corsair xms3500 256 mb, antec slk3700amb, ibm 20 gb hard i dvd pioneer 120s

msvrtan 09.06.2003. 02:29

VAZNO PITANJE:

sta nema 9700 dodatnu spojku za napajanje? da li si i njega spojio...mislim da ide molex ili tak nesto...

cyberphere 09.06.2003. 13:51

Citiraj:

VAZNO PITANJE:

sta nema 9700 dodatnu spojku za napajanje? da li si i njega spojio...mislim da ide molex ili tak nesto...

Naravno da sam spojio jer bez tog neće raditi

msvrtan 09.06.2003. 14:17

Citiraj:

Naravno da sam spojio jer bez tog neće raditi
kak nece raditi bez toga?..ok dobro..nisam znao...

a da promjenis ram...mislim posudis...da li si probao underclockati masinu...dali se onda rusi...mislim downclockati sve..i ram i fsb...

Stipe 09.06.2003. 14:22

Imam jedan glup prijedlog probaj izvadit grafičku pa je ponovo stavi,možda nije dobro namještena :D

cyberphere 09.06.2003. 16:05

Citiraj:

Originally posted by Stipo
Imam jedan glup prijedlog probaj izvadit grafičku pa je ponovo stavi,možda nije dobro namještena :D
Nije pomoglo.

Stipe 09.06.2003. 16:18

Probaj s novim BIOSom...

cyberphere 09.06.2003. 16:26

Citiraj:

kak nece raditi bez toga?..ok dobro..nisam znao...

a da promjenis ram...mislim posudis...da li si probao underclockati masinu...dali se onda rusi...mislim downclockati sve..i ram i fsb...

Probao sam sve i na defaultnim frekvencijama i dalje se blokirao. Npr. igram neku igru i nakon par minuta samo se smrzne ekran. Tako i u 3D Marku. Ali kad mi nije instaliran taj INF Update radi normalno ali s gubitkom perforamansi.

cyberphere 09.06.2003. 17:06

Sad sam instalirao Catalyst 3.4 koje sam skinuo sa Sapphirove stranice, pokrenuo 3D Mark i radio je neko vrijeme ali je na 8 testu opet se smrzlo. Mislim da je problem pregrijavanje grafičke. Kako mogu provjeriti kolika je temperatura jer ovak pod prstima mi se čini da je jako vruča. Stavio sam na nju 2 80mm ventilatora i nije se temperatura pustila ni za jedan stupanj.

CyberLord 09.06.2003. 18:29

Citiraj:

Sad sam instalirao Catalyst 3.4 koje sam skinuo sa Sapphirove stranice, pokrenuo 3D Mark i radio je neko vrijeme ali je na 8 testu opet se smrzlo. Mislim da je problem pregrijavanje grafičke. Kako mogu provjeriti kolika je temperatura jer ovak pod prstima mi se čini da je jako vruča. Stavio sam na nju 2 80mm ventilatora i nije se temperatura pustila ni za jedan stupanj.
Bez dodatnog senzora ne možeš nikako.

Na kojim ti postavkama radi RAM?
Probaj sa novim BIOSom i probaj promijeniti napajanje - ali neko kvalitetno poput Anteca.

cyberphere 09.06.2003. 18:39

Citiraj:

Originally posted by CyberLord
Bez dodatnog senzora ne možeš nikako.

Na kojim ti postavkama radi RAM?
Probaj sa novim BIOSom i probaj promijeniti napajanje - ali neko kvalitetno poput Anteca.

Memorija je na 320 MHz. Sad nemam para za novo napajanje jer ću kupiti cooler za procesor.

masni 09.06.2003. 18:42

Decki, meni se cini da i ja imam isti problem, i meni se u igricama komp smrzne i u 3dmarku, imam istu plocu ko cyberphere, istu radeonku (ali 9500 pro) i iste rame (xms3500c2) i isto je vruca na opip!!!

Jel netko moze rijesiti taj problem??

Mozda je do graficke same, ipak sam ju kupio u hgspotu...????

CyberLord 09.06.2003. 18:55

Citiraj:

Memorija je na 320 MHz. Sad nemam para za novo napajanje jer ću kupiti cooler za procesor.
mislio sam na memory timing i latenciju,
pa posudi od nekog
vidi dal ti je uključen Fast Write pa ga isključi
Imaš nove biose: 1006 i 1007 Beta pa probaj flashnuti

cyberphere 09.06.2003. 19:01

Citiraj:

mislio sam na memory timing i latenciju,
pa posudi od nekog
vidi dal ti je uključen Fast Write pa ga isključi
Imaš nove biose: 1006 i 1007 Beta pa probaj flashnuti

To je na defaultu. Probao sam nešto mjenjati ali nisam uspio. Pa sam ostavio na default. Biose sam tražio na Asusovim stranicama ali ga nisam našao

CyberLord 09.06.2003. 19:11

ftp://ftp.asuscom.de/pub/ASUSCOM/BIO...P4C800_Deluxe/

Ne preuzimam nikakvu odgovornost slanjem ovog linka i upotrebom BIOSa koji su u FTP folderu.
Također ne snosim nikakvu odgovornost za posljedice izazvane flashom Biosa

cyberphere 09.06.2003. 19:27

Citiraj:

ftp://ftp.asuscom.de/pub/ASUSCOM/BIO...P4C800_Deluxe/

Ne preuzimam nikakvu odgovornost slanjem ovog linka i upotrebom BIOSa koji su u FTP folderu.
Također ne snosim nikakvu odgovornost za posljedice izazvane flashom Biosa

E to me najviše i muči. Ako skurim ploču mogu se hebat

msvrtan 09.06.2003. 19:34

e pa mozda je problem u ploci/chipsetu...

kako ti je ova graficka radila prije?

di je pinsla kad ti treba...

sad kad treba braniti boje atija nema ga ni za otrov a kamo li za lijek...

cyberphere 09.06.2003. 19:40

Citiraj:

e pa mozda je problem u ploci/chipsetu...

kako ti je ova graficka radila prije?

di je pinsla kad ti treba...

sad kad treba braniti boje atija nema ga ni za otrov a kamo li za lijek...

Ne znam. Jer je ovo prvi komp na kojem radi ta grafička. Kad sam kupovao sve sam kupio u komadu.

Sva vremena su GMT +2. Sada je 00:27.