PC Ekspert Forum

PC Ekspert Forum (https://forum.pcekspert.com/index.php)
-   Hardverski problemi (https://forum.pcekspert.com/forumdisplay.php?f=41)
-   -   Matična , ram .... (https://forum.pcekspert.com/showthread.php?t=48862)

Michel 11.10.2006. 11:46

Matična , ram ....

Kako je lista problema prevelika pokušat ču biti što kraći

3500+ venice
1 gb superrama kingmax 433 ( kupljeni odvojeno i različiti!!!:: giljotin )
6600 GT
Dfi NF4 dagf (standard NF4 čipset)

Prvo s prvim paljenjem na užasno lošem codegenovom 400 w napajanju problem s množiteljem procesora umjesto 11x matična ga baca na 10.5x čime
procesor sa 2200 MHz ode na 2130 . To je prva greška koja se svako nekoliko dogodi.( piše DOSLOVNO : PLEASE PROCCESOR-RESSETING IN BIOS?!
tada testiram s prime-om i radi pola ure kad ga gasim.....
igram još mjesec kad se komp počme gasit.
Vadim napajanje mjerim ručno napone kad na 12 voltnom railu gotovo 17 volti!!!!
I napajanje prekida non stop.
prijatelj mi posudi drugo opet codegenovo i s njim komp radi, ali opet zna bit množitelj bačen. Samo se ne gasi.
Ovaj put prime više ne radi ni minute. Testiro sam i s prvim i s drugim napajanjem mem test 86. S prvim je radilo sve ali s drugim se javlja error na 1022 mb!
E sad ne znam je li problem 100% do memorije ili napajanje ne dava dovoljno snage. Sutra uzimam chieftec 450 w .....
Ali ova matična se inače divlje ponaša nekad pa ne znam da je flasham s još novijim biosom( iako sam je flasho s biosom prije)? Nažalost garanciju nemam ni za matičnu ni za Ram :(
Eh da u početku su mi igre RADILE iznimno brzo, postavke memorije CL2 3-3-5 1T i s tim postavkama ili s bilo kojim drugim više ne radi..... igre se brzo zamrznu valjda čim pređu tih 1022 mb..... I imam onu već na ovom forumu spominjanu grešku s gašenjem monitora nakon resetiranja.
Dakle matična je vrlo divlja to je očito. Napajanje mijenjam čim prije ali što je s nesretnom memorijom jel otišla u vječna lovišta?

Quake2 11.10.2006. 12:04

Nije matična divlja,već napajanje...Promijeni napajanje pa vidi,codegon ne valja ništa...

Michel 11.10.2006. 12:11

Napajanje mi je prvo što mijenjam samo ne znam je li pošo i ram....

Mortal 11.10.2006. 14:26

Dakle imaš 2 x 512 rama koji su različiti?

Ram ti se može klat, sck 939 ima pravi dual channel i za njega trebaju iste memorije.

Michel 11.10.2006. 14:53

Citiraj:

Autor Mortal (Post 541496)
Dakle imaš 2 x 512 rama koji su različiti?

Ram ti se može klat, sck 939 ima pravi dual channel i za njega trebaju iste memorije.

Da i ja sam o tome razmišljao zato sam i naglasio da su različiti.
Oba bi trebala moć radit , ali ono. Jesu isti po specifikacijama ali sam vidio da se fizički malo razlikuju tj. pcb je malo drukčiji iako su oba modula ona "crvena" verzija kingmaxa.
Ali stvar je u tome da je prije radilo u dual channelu bez problema a sad više ne radi.
Ali problemi s napajanjem i matičnom......

Mortal 11.10.2006. 23:06

Problem može bit svašta, ali napajanje si obavezno uzmi novo.

Očitaj si u Everestu koje imaš čipove. Crvenih postoji nekoliko verzija, ali kingmax tokom vremena se pokvario. Uzmi neki drugi ako si u mogućnosti naravno.

Meni je schrotex MS Industrial 400W trajao u kompjuteru 3 dana, a + 12 je bio dobar, sva ostala očitanja savršena. Ali samo je krepao!

Ali da ti zakompliciram život još, postoji konflikt Venice i NF3 Ultra, ti imaš Nf4 može i to biti....

Michel 13.10.2006. 16:38

HEUREKA PROBLEM SOLVED!!!
Uzeo chieftec 450 w i matična radi!!!!
A memorija je padala nonstop na testu
dok nisam zamijenio mjesta
i sad prolazi memtest 86!!
Prime stabilan za poludit i neće mi NITKO ŽIV VJEROVAT
Procesor je radio na 45 stupnjeva na codegenu a sad je na 35 u full loadu :)
Codegen dava PREVELIK napon na svakom moleksu što može spalit komponente.
( bila mi je probila stabilizacija napona )

Sva vremena su GMT +2. Sada je 07:15.