![]() |
Gigabyte GA-965P-S3 & Pentium D 805
Molim sve korisnike s ovom pločom i/ili procesorom da mi kažu rezultate testiranja memorije u Everestu jer ovo moje je katastrofa...
čitanje - 5000 MB/s zapisivanje - 3500 MB/s kopiranje - 3300 MB/s latencije - 125 ns Ostale komponente su u sigu. Proc je klokan na 3.33 GHz, memorija na 667 MHz i latencijama 4-4-4-12. Ovakve latencije iz Everesta nisam imao ni na Bartonu. :( Zanima me koliki bi trebao biti Super PI 1 M s tim procom? Na defaultu (2.66 GHz) mi je 49 s, a na 3.33 GHz 40 s. Mislim da je to OK, barem toliko vidim po netu. Hvala na odgovorima. |
Jesi probao drugu memoriju staviti?? Jer sve mi nekako smrdi na klanje ploca-memorija...
Super Pi je ok... A mogao si reci i verziju everesta, jer se rezultati razlikuju i nisu usporedivi.. |
koristi onu zadnju 3.01
|
Citiraj:
čitanje - 5264 MB/s zapisivanje - 3531 MB/s kopiranje - 3913 MB/s latencije - 86,5 ns Mjereno s Everset Ultimate Edition 2006 v.3.01.652 SuperPI daje 39s. |
Čitanje, zapisivanje i kopiranje su donekle OK, al latencije baš i nisu. Verzija Everesta je 3.01.716 Beta...
|
A jel mozes ikako probati sa drugom memorijom??
|
pa klokni ga još malo i performanse će porasti :) trebao bi ići negdje oko 3.6ghz bez dizanja voltaže, a zagrijavanje će biti podjednako kao i na 3.3ghz
|
Citiraj:
|
Ma kloknuo sam ga na 4 GHz, al latencije ne idu ispod 120 ns... :fuming:
|
Ali latencije ne ovise o clocku...tj bar ne puno...
Pitaj Lihta, ja sam siguran da ce ti on posuditi memu da isprobate...makar ne znam kako tvoja ploca stoji sa D9 cipovima, znam da DSx imaju dosta problema... Probaj staviti jos na 667 ili 533mhz na 3-3-3-9 latencije, pa pogledaj ima li kakvog napretka... |
Ja mislim da je ipak tu proc slaba strana. Iste te latencije na istoj ploci sa istim ramom sa Conroe-om na defaultu latencije idu na 60-70. Ako ga kloknes i na 45-50.
|
Citiraj:
Stavljao sam na 3-3-3-9, al isto je. |
Uzas...nema ti druge, nego memu probaj promijenit, pa javi...
|
Pa nisam bas siguran, na defaultu je u everestu conroe iznad. A zbog integriranog kontrolera izgleda da athloni prolaze bolje. MOzda jedino bjesno overklokiran conroe moze parirat, barem prema ovoj slikici.
http://img151.imageshack.us/img151/3...cijeth8.th.gif EDIT: Nisam dobro zapamtil kaj si napisal, a napisal si bas kak i je na slikici :) Ucinilo mi se da je bilo puno manje. A sad ne bum brisal kad sam već postal... Citiraj:
|
Citiraj:
možda da proba premjestiti module u druga dva slota ili da proba samo s jednim modulom? |
Slijedeći tjedan dolazim do domyija s memorijom pošto moram:D,heheheh pa ćemo vidjet kak će šljakat...
|
Sva vremena su GMT +2. Sada je 20:26. |